Фирма от Румъния идва в България да извози БТР-ите за Украйна

Брюксел даде 300 000 евро за операцията
21 фев 2024 13:14, Петър Бойчев
123
Фирма от Румъния идва в България да извози БТР-ите за Украйна
Снимка БГНЕС

България чака румънска фирма да уговори графика за превозване на 100-те БТР-а, които българският парламент реши да дари на Украйна. Това стана ясно от участие на зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов в "Денят започва" по БНТ.

Запрянов отговори на депутата от ПП-ДБ Ивайло Мирчев отпреди няколко дни. Мирчев каза, че Националният съвет на “Да, България”, на който той е член, е взел решение да поиска отчет в парламента от Министерството на отбраната за военно-техническата помощ за Украйна.

“Дали Тодор Тагарев или някой администратор, но вече 3 месеца не можем да превозим 100-ина БТР-а. И не е поради липса на средства, те са над 300 000 евро и се плащат от партньорски страни. Освен това Европейският фонд за мир или САЩ ни компенсират заради тези БТР-и. Не мисля, че проблемът е в министър Тагарев, той е логистичен”, каза тогава депутатът, който е член на парламентарната комисия по отбрана.

"Вътрешната процедура по извозването на излишните БТР-и на жандармерията на територията на страната завърши, те са събрани на едно място в София. По отношение на извозването на тази техника от България към Украйна, да, тя все още е тук. Изчаква се румънска фирма да уговори графика за извозване на техниката", заяви сега Атанас Запрянов.  "Финансирането ще бъде 100% външно", подчерта зам.министърът, но обясни, че това забавя процесите на доставка, затова в Министерство на отбраната се обсъжда въвеждането на вътрешно национално финансиране, за да се ускорят процесите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: РумънияБТРУкрайна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
8
 
! Отговори
До Алекс 38 преди 2 месеца
До Алекс Не им е лесно на БДЖ. Могат, ама като платят на романещи 300 000 за транзит и вече сме вътре с пътните. Затова плещи букурещи пак ни прецакват (както винаги).
71
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен "Брюксел не предпочита да граничи с новата Османска Империя" -------------- ти е..аваш ли се??? Хвани се разходи до брюксел да видиш лично за какво става въпрос! Брюксел и западна европа много отдавна са превзети и превърнати в халифати! Да не говорим, че брюксел, лондон, париж и марионетките им винаги са били враг на българския народ! Каквото и да са правили винаги е било с цел унищожаването на българите! За 30 години тия ни намалиха на половина, затриха индустрия, земеделие, енерге
70
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде ще ги карате бе те руснаците превзеха Авдеевка :)))))))
69
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До от БАН "В един момент може да се окаже, ще емиграцията е била най-доброто решение. Не знам, не знам..." --------------- хихи, че се сетиш, чиче! И да си знаеш - съвсем за без пари си те троля! И ако си извадиш главата от гз сам ще разбереш какво е бъдещото на Територията! Западът е в свободно падане и е само въпрос на време да се размаже на земята. Нашите марионетки се погрижиха Русия да желае да ни накаже, ние нямаме нито политици нито оръжие да проявим самостоятелност.. изводът? Учи турски!
68
6
 
11
 
! Отговори
Хахахахъху преди 2 месеца
Тамън ще стигнат в Украйна точно за да си ги вземе руската армия за следващия парад на победата. В ефективно синьо са, ще седят добре до червените знамена.
67
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Герб са гадове "Бойкооооооо кUрвооо.." ------------- гледай сега, имам много голяма новина за теб! Всички далавери на бооко са минали с тихото съгласие на есср! ЕССР много добре знаят кой колко краде и какво прави и те не са направили нищо! Знаеш ли защо не са направили нищо? Защото докато краде, боко изпълнява всичко, което му наредат! Кажат му закривай здравеопазването - боко закрива! Кажат му - унищожи образованието!Боко унищожава!Започна ли да стопляш от къде идва антибългарската политика
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До от БАН - ако си очаквал друг тип коментари - сбъркал си сайта! Търси друг - дето да не е с червена заглавна линия и форум дето позволява "Мара със стоте ника". Тук полочаваш каквото влагаш - коттактуване с маргинали!
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С камиони ли ще ги превозват? Смях. Ама да, кой да съобрази, че първо се извозва скрапът, а чак след това се разглобява железницата...
64
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До хихи - много си зле бе! Бръснеш ли крачетата?!
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 78 - Брюксел не предпочита да граничи с новата Османска Империя - ортак на Руската такава! Докато може да противостои - Западна Европа е единствения ти надежден съюзник. Разбира се, Митрофанова иска от теб да мислиш точно така! А това е просто друг въпрос!
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То вече няма нужда от тия БТР-и ))
61
1
 
5
 
! Отговори
хихи преди 2 месеца
До Анонимен "вади феса и го изчеткай" --------------- то в туркие отдавна не носят фесове, но нашите сегашни надууупени политици, дето не могат да се разберат кой е по-голям ефроатлантик, ще са първите да сложат фесове само и само да заяват вярност пред султана и новият голям брадър.
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до 70 от хихи 75 - така ли оправдаваш липсата си на топки? В смисъл - ти си "просветен" - и си готов да нахлузиш веднага феса? Тъжна история. Както вече ти казах - този който има кураж умира веднъж - страхливците - умирате хиляди пъти! Жалко за онея мъже оставили костите си в Балканската, Сръбско-българската и ред други войни! Ти не го заслужаваш. Но едно да ти кажа - за да си свободен човек - трябва да го заслужиш. А ти явно си роден роб! Оправдавай го с глобален свят, ама роба си е роб!
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен "Товариш Путин обаче ще се залива от смях докато си папа вечерята със сребърните прибори" ----------------- те па щото във вашингтон, лондон и брюксел по цяла ноще реват за нас и не могат да заспят.
58
0
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Абе, тюркията, случайно да не си офицер от Шумен? Един такъв от 15 години се кани да реже глави, не съм чул да е отрязал някоя.
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 71 - по долу ти споделих младежките си спомени от Марица! Въобще не го "предпочитай"! Шанса ти да оцелееш в тях е по малък, отколкото - извън тях. Много мога да ти кажа, ама смисъл - никакъв. Но едно - идеята на бойната машина не е да се скриеш вътре! Идеята е да подкрепя пехотата при нейните задачи. Нашите БТР-и освен да ти "стискат палци" с нищо не могат да ти помогнат. Нямат нито оръжие прилично /като Бушмастър-а/ ни електроника. За чии са ти питам?!
56
4
 
1
 
! Отговори
до 70 от хихи преди 2 месеца
Същите промити мозъци сте като сегашните лоберал-тротинеткаджии! Това идеологията не е лошо нещо, но си требе реализъм! Реалността е, че много отдавна сме обещани от запада на туркие и за съжаление изглежда, че Русия няма да ни иска при следващото драскане по салфетките. Като толкова не те кефи реалността, ходи ставай шумкар вместо да се самоубиваш по ***..ло...умен начин срещу една от най-големите армии. За шумкарстване бтр ти не требе!
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кога ще ги стигнем румънците?
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво означава вътрешно финансиране?Аз не съм съгласен моите да ъци да отиват за укрофашистите.....
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До от БАН до 59 - 68 - е, ако е вярно - вади феса и го изчеткай! Или - се моли да не е така. Товариш Путин обаче ще се залива от смях докато си папа вечерята със сребърните прибори и му четат как полезните нему български Петоколонници го молят да ги спаси от Турция. Злопаметния Жужак ще те остави е така - да разбереш откъде изгрява слънцето! Справка - Армения!