Ким Чен Ун иска увеличаване производството на ракетни установки

Северна Корея трябвало да бъде подготвена за военен сблъсък с врага
5 яну 2024 10:20, Елка Василева
25
Ким Чен Ун иска увеличаване производството на ракетни установки
Снимка: архив, БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова за увеличаване на производството на различни ракетни установки, определяйки това като важна задача за подготвеността за "военна конфронтация" с врага, съобщи държавната информационна агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс.

При посещение на завод за производство на самоходни ракетни установки Ким е заявил, че производството на различни установки за тактически и стратегически оръжия е ключова задача за укрепване на капацитета на страната за възпиране на ядрена война.

"Изтъквайки, че позицията и ролята на завода са много важни /.../ предвид преобладаващо тежката ситуация, която изисква страната да е по-солидно подготвена за военен сблъсък с врага, той набеляза задачите, които трябва да бъдат изпълнени от завода", посочва КЦТА.

Вчера Белият дом заяви, че Северна Корея наскоро е предоставила на Москва за войната й срещу Украйна балистични ракети и пускови установки, някои от които Русия вече е използвала. От месеци Вашингтон обвинява Пхенян, че доставя военно оборудване на Москва, в замяна на което тя оказва техническо съдействие на Северна Корея да развие военния си потенциал. Пхенян отрече твърденията, че доставя оръжия на Москва.

На ключова партийна среща миналата седмица Ким нареди на военните, на предприятията за боеприпаси и тези в сферата на ядрените оръжия да ускорят подготовката за война, тъй като според него политиката на САЩ прави войната неизбежна, припомня Ройтерс.

"(Ким) конкретизира непосредствения план за производство на различни самоходни ракетни установки, дългосрочния план за производство и задачата за производствения капацитет", допълни КЦТА.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До Анонимен БДК - е транспортен кораб да воене но транспортен. Като е на рейд в пристанището (и то гражданско пристанище) на вахта са 5-10 човека - елементарна охрана нищо повече. Може дори и да не са били моряци хорицата от охраната.
19
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До Анонимен 11 СКорея и Иран имат няколко любопитни технологии - първата е разбира се Шахеда/Герана изключително ефективно средство и безумно евтино. И сегашните Герани(според аналитици вече 4 поколение или модернизация) са доста по-интелигентни от старите - препрограмират се по време на полет. Иран има безумно евтини балистични ракети с обсег 300+км Не са кой знае какви но са безумно евтини и достатъчно точни. СКорея има 600мм РСЗО (защо 600мм ви го давам за домашно) обсег 500км!!! точност 3-5м
18
0
 
1
 
! Отговори
КУКУ КУКУ КУКУ КУКУ преди 4 месеца
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 16 - МДА - тръмп ще оглави общата баня във федерален затвор и ще е радос за латиносите и братоците на Шак О'Нийл
16
5
 
0
 
! Отговори
mda преди 4 месеца
Няма страшно, сега ше дойде тръпа на власт пак. Ще пият по една ракия с Кимчо, ще стоплят отношенията. Ще спре и войната бай тръмп, като се чуят по тела с путин. Разбира се украйна ще е разделена на източно-западнала и западна. Тръмпа ще си дострои оградата с мексикото, и ще спре раздаването на пари на ляво и дясно. Има си вътрешно-американски приоритети, не е фен на войните. Пари за войни са пари на вятъра, особенно когато няма нефт.
15
6
 
4
 
! Отговори
Ненормалните кравари преди 4 месеца
ФАЩ настървиха света за Трета световна!Запада критикуват Северна Корея,че давала оръжия на Русия,а вие подли МИШКИ КАКВО ПРАВИТЕ???
14
4
 
4
 
! Отговори
Руснак преди 4 месеца
Ким е човека който за разлика от Путин първо ще ги трепи после предупреждава че е късно за краварските им игрички !!!
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 8 - А от Коледа до снощи включително ХВЪРЧАТ парчета нацисти из цяла укрия. Вече за 10на дни БАНДЕРА прие попълнение към 2000 "захитници". Кайма смес и телешка.
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А КРАВАРИТЕ РЕД СЪЛЗИ РЕД СОПОЛИ. ГЛЕДАХ ПО НОВИНИТЕ НА ДЖОН КЪРБИ МУ СЕ РЕВЕШЕ.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин на ли си си самодостатъчен защо искаш помощ от другите да като Иран и северната курия да удължават войната питам за една копейка
10
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Прав е!
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
намериха къде да продават - рузия се нуждае от оръжие, а Кимчо ще им ги шипне скъпичко
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Уолтстрийт Журнал пише, че през последните седмици КНДР е доставила на Русия няколко десетки балистически ракети с малък радиус. Нямам представа каква е степента на достоверност. Просто информация.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Взривен склад с НЕПТУН никой не го видя, ама взрива на Новочеркаск беше доста зрелищен, парчета ламарина имаше и цяла Федосия. А от екипажа му още няма следа, дим да го няма.
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В края на миналата година цял склад натъпкан с украински противокорабни ракети "НЕПТУН" даде фира край Одесса.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лидерът на КНДР Ким Чен Ун призова за увеличаване на производството на високотехнологични оръжия и ЯО с далечен обсег.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен ДО 2 - За украинските противокорабни ракети "НЕПТУН" може да питаш екипажа на крайцера Москва
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хихихи. Цяла Северна Корея бачка да захранва раззия със снаряди. Блинкън и Байдън не могат да си намерят място от яд, ще инфарктясат.
2
0
 
6
 
! Отговори
Иска я преди 4 месеца
Я какъв голям платежоспособен клиент се появи на фона на пълната оскъдица досега
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ясно, яденето при тия се отлага за неопределено време