Ким Чен Ун е декорирал резиденцията си с портрети на... Владимир Путин

Те са били на показ специално за визатата на Шойгу
29 юли 2023 15:27, Нели Христова
91
Ким Чен Ун е декорирал резиденцията си с портрети на... Владимир Путин
Снимка: БГНЕС

Изображения, публикувани в петък от севернокорейските държавни медии, показват, че лидерът на страната Ким Чен Ун е поставил големи портрети на руския президент Владимир Путин в някои от кабинетите на държавна сграда.

Портретите могат да се видят на снимки на Ким с руския министър на отбраната Сергей Шойгу, който е на посещение в Пхенян тази седмица, за да отпразнува 70-ата годишнина от края на Корейската война, която се нарича "Ден на победата" в Северна Корея.

Макс Седън, шефът на московското бюро на Financial Times, отбеляза наличието на портретите - които се виждат в множество стаи на сградата - и създаде слайдшоу, което публикува в Twitter.

Въпреки че Путин не придружи Шойгу в Пхенян, той изпрати писмо до Ким, което беше публикувано от Корейската централна новинарска агенция (KCNA) в петък.

В писмото Путин похвали твърдата подкрепа на севернокорейското правителство за Русия във войната, която той започна срещу Украйна на 24 февруари 2022 г. Той също така каза, че "солидарността на нацията с Русия по ключови международни въпроси подчертава нашите общи интереси..."

Въпреки че съобщението на Путин не предлага конкретни подробности относно подкрепата на Ким за войната, Съединените щати миналата година обвиниха Северна Корея, че продава на Русия артилерийски снаряди и ракети. В изявление до KCNA външното министерство на Северна Корея нарече безпочвени твърденията, че е доставяло боеприпаси на Русия.

Преди пристигането на Шойгу в Пхенян, руското министерство на отбраната заяви в изявление, че неговото пътуване ще помогне за укрепването на руско-севернокорейските военни връзки. Посещението привлече международно внимание, включително защото Ким го покани на военен парад, на който бяха показани забранени балистични ракети.

Ройтерс съобщи в четвъртък, че Шойгу е видял ракети с ядрен капацитет, които са забранени съгласно резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, както и нещо, което изглежда е нов дрон.

 

NK News, независимо англоезично издание, което отразява Северна Корея, съобщи, че военният парад включва най-големите ядрени ракети на Северна Корея като междуконтиненталната балистична ракета Hwasong-17 (ICBM) и ICBM с твърдо гориво Hwasong-18.

Анкит Панда, старши сътрудник в Програмата за ядрена политика към базираната в САЩ Фондация Карнеги за международен мир, каза по-рано пред Newsweek, че в друго време Русия е подкрепила денуклеаризацията на Корейския полуостров.

"Това изглежда е отстъпило място на ухажването на Пхенян като стратегически партньор", коментира той пред Newsweek."Подкрепата на Ким Чен Ун за Русия в нейната незаконна война срещу Украйна изглежда е донесла дивиденти."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали чебурашките си бяха самодостатъчни? Що ходят да просят от прасчо оръжия и от банката на БРИКС пари? Дали пък не послъгваха малко? Ама не ми се вярва. На нас ни обясняваха 45г, че всеки момент побеждаваме капитализма. Та не вярвам и сега да лъжат като цгни.
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
урсула има снимка на нюланд в портмонето си
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
време е за реванш, западняците да учат танца на нестинарката
41
6
 
8
 
! Отговори
ПОДОБАВАЩО преди 1 година
за един истински държавник, какъвто е Ким Чен Ун!
40
9
 
13
 
! Отговори
Феновете преди 1 година
Мачкай Вова!Във Варна сме сме най верните фенове на Вовата и чакаме с нетърпение да разпердушини бандеровските зомбита.За кокошка няма прошка!
39
8
 
9
 
! Отговори
Червенушко преди 1 година
БСП,Възраждане и Радев недоволни че не са поканени в Северна Корея ! Като се има предвид какви усилия полагат да защитават Руските интереси у нас!
38
7
 
12
 
! Отговори
Бийте по нациста преди 1 година
Бай Вова, брат Ким!! Бийте по нацистките гърбини без жал, без пощада, без угризения!!
37
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом Русия ,опря до Северна Корея .нещицта не са добре !Изобщо !
36
6
 
8
 
! Отговори
Майка Русия преди 1 година
Бат КИМ, прати 100,000 севернокорееца в България! Да дойдат да изорат наглите янки с техните нагли секретни бази и ядрените им глави барабар.
35
4
 
4
 
! Отговори
Ш преди 1 година
Е и? Трябваше клонче канабис ли да окачи?
34
6
 
9
 
! Отговори
Тагарев се насира преди 1 година
от два три коментара във фейса. Докато Шойгу е практически на мушка отвсякъде и пътува в Северна Корея! Открийте десетте разлики между нашия плъх дето уж бил министър на отбраната, и човек който реално заема тая длъжност.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай, Северна Корея все големи съюзници на Русия -Еее не забравяй и Еритрея. Нали и на Сомалия опростиха дългове? Що ги забравяте?
32
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ги гледам и ми става мило за живково време, жената се редеше по 100 метра опашки за буркан кисело мляко, а като докарат хляб в квартала с щайги имаше само за някои. На бирата също проверявахме утайката, че да не нагълташ нещо. Абе романтика си беше, пък и те на къса памет и лъжи винаги са разчитали, тъй че не ги виня копейките.
31
7
 
8
 
! Отговори
Севернокорейски преди 1 година
Специални части ще бъдат пратрни в Украйна да попорят нацистите и да понатрупат боен опит! Украйна е фобър полигон и за тестване на нови дронове и високоточни ракети както и други отъжия. Нацистите пищят!
30
9
 
10
 
! Отговори
И бурето преди 1 година
Нищо няма да им даде ! Въобще никой не бръсне Русия за слива вече
29
6
 
9
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Абе къде потъна онзи юнак Тагарев бе ? Скри се като плъх след два "хвалебствени " коментара у фейсо ! Гоуем юнак риаш ли! Обаче скача като пале на Русията, а?
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чичо Чери, истина е. Дори западни медии им се подиграваха, че укропите разминирали руските минни полета с краката си.
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай, Северна Корея все големи съюзници на Русия кой ще им се противопостави Нато ли скоро ще го постигне съдбата на Варшавския договор САЩ ще остане сам сама дори германците вече взеха да си опичат акъла
26
6
 
8
 
! Отговори
Майка Русия преди 1 година
Идвайте братушки! Освободете ни от робията на ФАЩ. Корпоративния западен камшик плющи безпощадно по гърба ни вече 30 години. Нищо не ни остана. В управлението са полуграмотни лакеи и слугинаж като Кирчо Петков тъпира и Ицето Иванов грантояда. Положението е много зле. Единствено Майка Русия може да ни помогне както винаги го е правила.
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ким е голяма работа.Най големият фен на Путин е.Северна Корея има граница с Русия на север през която руснаците пращаха доста оръжия навремето.А и малкият не му пука от Америка и Байдън и ще прати на Путин доста оръжие.Укрите да се молят да не прати с оръжието и 100 хиляди севернокорейци че войната свършва стъпят ли в Донбас.