Двегодишно е осъдено на доживотен затвор в Северна Корея, защо?

Цялото семейство ще бъде изпратено в лагери
29 май 2023 18:15, Нели Христова
93
Двегодишно е осъдено на доживотен затвор в Северна Корея, защо?
Снимка: БГНЕС

2-годишно дете от Северна Корея беше осъдено на доживотен затвор, след като властите откриват Библия в дома, където живее. Неговите родители ще излежат присъдата си в лагери.

Около 70 000 християни са в затвора в Северна Корея, показва нов доклад за международната религиозна свобода на Държавния департамент на САЩ за 2022 г.

В документа се посочват и бруталните наказателни мерки, прилагани рутинно от върховния лидер Ким Чен Ун.

Хората, заловени с Библия или копие от нея в Северна Корея, са изправени пред смъртно наказание, докато семействата им - включително деца - са осъдени на доживотен затвор.

В доклад се посочва и случаят с лишаването от свобода на семейство през 2009 г. въз основа на техните религиозни убеждения и притежанието на Библия от родителите.

Цялото семейство, включително и 2-годишно дете, са осъдени на доживотен затвор в лагери.

„Правото на свобода на мисълта, съвестта и религията в Северна Корея също продължава да бъде отричано, без алтернативни системи на вярвания, толерирани от властите“, каза генералният секретар на ООН Антониу Гутериш през юли миналата година.

Герес описа и това как ситуацията в Северна Корея не се е променила след доклад за правата на човека от 2014 г., който установи, че властите „почти напълно отричат ​​правата на свобода на мисълта, съвестта и религията“ и установи, че правителството често нарушава правата на човека, които представлявали престъпления срещу човечеството.

Докладът от 2022 г. установи, че севернокорейското правителство е продължило да „екзекутира, измъчва, арестува и малтретира физически хора за техните религиозни дейности“.

В Северна Корея съществува малък брой официално регистрирани религиозни институции, включително църкви, те работят под строг държавен контрол и функционират до голяма степен като експонати за чуждестранни туристи.

През октомври 2021 г. неправителствената организация Korea Future публикува доклад с подробности за злоупотребите с религиозната свобода след интервюиране на 244 души. Жертвите са на възраст от само две години до над 80 години, а жените и момичетата съставляват над 70% от документираните.

В резултат на това хората са арестувани, задържани, принудителен труд и измъчвани, предаде bTV.

На много от тях им е отказан справедлив процес и са подложени на сексуално насилие и публична екзекуция.

Християните се считат за най-ниското стъпало на севернокорейското общество и постоянно са „уязвими и в опасност“, според доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е е пропаганда, неееее. Еврохатлантически "факт-чекъри" три месеца са проверявали истинноста. Мда.
39
9
 
10
 
! Отговори
ПАК МИТОЛОГИЯ! преди 11 месеца
"В периода на комунизма българите не са могли да емигрират." - как да не са могли? Само е трябвало да изплатят вложените в тях от държавата пари - за здравеопазване, образование, социални придобивки! Бегай провери и тогава говори глупости!
38
6
 
3
 
! Отговори
Ха Ха!!! преди 11 месеца
а бе не може да бъде бе... там е рай... а в Америката има само джендърия... не може дабъде според мен това е пропаганда и лъжи. хората там живеят много добре и тази статия е лъжлива...
37
8
 
7
 
! Отговори
Приятели на Путин преди 11 месеца
Мръсни болкуци
36
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е за краварската публика, не е за хора!
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Пропаганда! - В периода на комунизма българите не са могли да емигрират. Ако можеха, през 1973г. сигурно щяхме да сме 1 млн - членовете на БКП. Всичко останало щеше да е извън Бг. Защо едни от най-големите миграции на българи към Запада са през 90-те години? Ами защото са били разочаровани както от комунизма, така и от прехода извършен от същите хора управлявали преди 89-а. Толкова относно коментара ти. С "криво" условие се получават и криви сметки. Твоята е точно такава - крива!!!
34
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това не е вярно. Свободно мислене. 2 годишно няма как да носи отговорност. Освен това няма затвори за бебета. Пълни измислици на САЩ. В САЩ имат огромен проблем с наркотиците. Има кадри от много градове. В центъра на градовете е пълно с наркомани.
33
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вярно ли има хора тука да повярват на тази глупост?
32
7
 
13
 
! Отговори
ЗАЩО, Защо? преди 11 месеца
Защото в тия статти чиста пропаганда не мислят какви глупости бухат! Е!-Отговорих ви!
31
8
 
12
 
! Отговори
Не е за Букър преди 11 месеца
И наградата "Пелигрим" за цялостен принос в научната фантастика се присъжда на Нелитy Xристова. Едва ли има друг "журналист" с точно 0 истини в може би хиляди издадени статии!
30
0
 
2
 
! Отговори
Зюмбюлски преди 11 месеца
Азисе чети бре..
29
3
 
12
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 11 месеца
На снимката - този от дясно е шпионоина на ЦРУ доставил 'информацията'! Как познахме ли? ами вгледайте се внимателно! :):):)
28
7
 
11
 
! Отговори
Пропаганда! преди 11 месеца
Истинската пропаганда не е в Северна Корея а в този сайт и подобните му "медии"! 1973г са имали 15 милиона население, сега са над 25 милиона! Процъфтяваща ЕВРО-НАТОВСКА България за същото време стана от 9 на 6! Който има малко мозък може да си прави сметката! Другото са АЛА-БАЛА избори!
27
3
 
12
 
! Отговори
Блак лайв метърс! преди 11 месеца
Абе кравари - нямате ли тъмнокожи да си пишете статии за тях?
26
3
 
17
 
! Отговори
зайчето е без шапка! преди 11 месеца
Мисирките днеска ги поляха на информациония фронт - и сега се утешават със Кимчо! ХА ХА ХА ХА!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пак ли Н. Хр.
24
3
 
17
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 11 месеца
"нов доклад за международната религиозна свобода на Държавния департамент на САЩ" - тия верно ли за такива хорър измислици скубят пари от бюджета? Тая държава определено потъва!
23
3
 
7
 
! Отговори
Един преди 11 месеца
Те като не са го хвърлили на Кимчо да го изяде пак добре!Краварите вече тотално чупят *** със скудоумието си!
22
6
 
10
 
! Отговори
Сър Пичук преди 11 месеца
До Ала бала. Защо не идеш в Северна Корея и да прочетеш библията за да докажеш, че е измислена ***?
21
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По-голяма тъпoтия не можахте ли да измъдрите бре?