Двегодишно е осъдено на доживотен затвор в Северна Корея, защо?

Цялото семейство ще бъде изпратено в лагери
29 май 2023 18:15, Нели Христова
93
Двегодишно е осъдено на доживотен затвор в Северна Корея, защо?
Снимка: БГНЕС

2-годишно дете от Северна Корея беше осъдено на доживотен затвор, след като властите откриват Библия в дома, където живее. Неговите родители ще излежат присъдата си в лагери.

Около 70 000 християни са в затвора в Северна Корея, показва нов доклад за международната религиозна свобода на Държавния департамент на САЩ за 2022 г.

В документа се посочват и бруталните наказателни мерки, прилагани рутинно от върховния лидер Ким Чен Ун.

Хората, заловени с Библия или копие от нея в Северна Корея, са изправени пред смъртно наказание, докато семействата им - включително деца - са осъдени на доживотен затвор.

В доклад се посочва и случаят с лишаването от свобода на семейство през 2009 г. въз основа на техните религиозни убеждения и притежанието на Библия от родителите.

Цялото семейство, включително и 2-годишно дете, са осъдени на доживотен затвор в лагери.

„Правото на свобода на мисълта, съвестта и религията в Северна Корея също продължава да бъде отричано, без алтернативни системи на вярвания, толерирани от властите“, каза генералният секретар на ООН Антониу Гутериш през юли миналата година.

Герес описа и това как ситуацията в Северна Корея не се е променила след доклад за правата на човека от 2014 г., който установи, че властите „почти напълно отричат ​​правата на свобода на мисълта, съвестта и религията“ и установи, че правителството често нарушава правата на човека, които представлявали престъпления срещу човечеството.

Докладът от 2022 г. установи, че севернокорейското правителство е продължило да „екзекутира, измъчва, арестува и малтретира физически хора за техните религиозни дейности“.

В Северна Корея съществува малък брой официално регистрирани религиозни институции, включително църкви, те работят под строг държавен контрол и функционират до голяма степен като експонати за чуждестранни туристи.

През октомври 2021 г. неправителствената организация Korea Future публикува доклад с подробности за злоупотребите с религиозната свобода след интервюиране на 244 души. Жертвите са на възраст от само две години до над 80 години, а жените и момичетата съставляват над 70% от документираните.

В резултат на това хората са арестувани, задържани, принудителен труд и измъчвани, предаде bTV.

На много от тях им е отказан справедлив процес и са подложени на сексуално насилие и публична екзекуция.

Християните се считат за най-ниското стъпало на севернокорейското общество и постоянно са „уязвими и в опасност“, според доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
6
 
22
 
! Отговори
дедо ви 63годишен преди 11 месеца
България в близкото минало по църковни празници учители и доносници стояха пред църквите да видят кой ги посещава , чак доживотни присъди не даваха но имаше последствия , включително и за децата в училище .
59
9
 
3
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 11 месеца
Правилата са за да се спазват.Сега ще излежат доживотния и повече никога няма да нарушават правата
58
2
 
15
 
! Отговори
Не проумявам преди 11 месеца
Какво разбира 2-годишното дете от книги? Защо и то е осъдено?
57
22
 
1
 
! Отговори
Alex преди 11 месеца
Браво и тук в България трябва да забранят християнството само исляма е истинската религия
56
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Скоро и в Големия Сибирски брат!
55
7
 
8
 
! Отговори
Аз преди 11 месеца
Доклад написан от държавния департамент на САЩ . Когато прочетеш от кой е написан и всичко си идва на мястото
54
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
57 тук затова обсъждаме китайската тесла и рецепти за гъби. Тия пропаганди ще секнат като ззачочнатприсъди на *** и "нпо" та.
53
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как пък разбраха, какво се случва в Северна Корея, при условие, че чужденци се допускат само след поне двумесечно проучване и ако ги допуснат до тях неотлъчно има поне едно корейско ченге. Интернет няма, непартийни медии също.
52
18
 
6
 
! Отговори
Дачо преди 11 месеца
Вън България от ЕС и НАТО. Да живее Раша, Северна Корея и Иран!
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
56 да бе в сащ, друг път. В германия искаше да прави изсече сума ти гора. Не ми се проеервва но сигурно има и в мексико. В сащ кой ще ти бачка. Там няма кадърни даже. Още в училищата се стрелят познай какво стават докат завършат.
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нещо не схващам, та ако някой ми обясни ще е добре. Прегледах набързо и излиза, че С. Корея е към руската православна църква?!? По-точно под контрола на руски църковен "надзирател". Не знам какво отговаря на "епископ" в православието. И нещо ме съмнява, че 2 годишно дете ще може да чете и то точно библията?!?! Тия май съвсем за шарани ни мислят?
49
12
 
10
 
! Отговори
.!. преди 11 месеца
епа всичките путинофили тук харесват северна корея и рашистан! Явно според путинофила северна корея и рашистан са рая на земята! Аз се наемам да платя билета на кой да е путинофил, за северна корея или рашистан! Не за друго ами путинофила е предател и продажник на България който НЕ знае и НЕ може, но пък ЛЪЖЕ, та ЛЪЖЕ! Такива на нас ни не трябват тука! И затова да идат и да си останат в любимите или родни държави!!!!
48
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
за пикселизирания чичка не знам, но ким и дъщерята сигурно са единствените тлъсти хора в с. корея. добре са угоени, докато народа им гладува.
47
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Догодина така и при цар Путин, само че за чужда литература.
46
8
 
8
 
! Отговори
Биполярна Тиква преди 11 месеца
БЛАТНИТЕ Копейки Така Пишеха че Американците ще Фалират АМА НЕ СА
45
10
 
7
 
! Отговори
Биполярна Тиква преди 11 месеца
Статията е За Северна Блатная (Корея)А не Америка явно Много ви е яд че американците са над Всички
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
МВД на РФ обяви издирване на американския сенатор Линси Грем, който по-рано бе казал: "Руснаци умират" и "Ние никога по-рано не сме харчили парите си по-удачно".
43
0
 
7
 
! Отговори
ЦИПСО преди 11 месеца
инфо на Де Билите
42
4
 
14
 
! Отговори
Истински от Своге преди 11 месеца
Забравили сте да пишете, че лично Путин му е казал така да направи! А един мормот е завивал шоколада в станиол през това време!
41
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Копейковците пак почнаха да извъртат нещата. Някой пише за Северна Корея,а те говорят за Сащ. И колко била манипулативна статията. Все едно всеки втори българин е тръгнал към Северна Корея и трябва да бъде излъган,че там е много зле и не трябва да ходи в тази държава. Ми стягайте багажа бе. Нали е рай,а тук сме в американски ад. Що седите тук. Кой бяга от хубавото.