Тежки боеве в Бахмут с поделено надмощие

Русия хвърля все повече сили в битката за града
344
Тежки боеве в Бахмут с поделено надмощие
Снимка: БГНЕС/EPA

Украински контраатаки са довели до отблъскването на руските сили от някои позиции в обсадения град Бахмут, но положението остава "тежко", заяви началникът на украинските сухопътни войски генерал-полковник Александър Сирски, цитиран от Ройтерс.

"Положението е доста тежко", се казва в изявление на висшия военен, поместено в социалната мрежа Телеграм. "Същевременно в някои части на града врагът беше контраатакуван от нашите подразделения и изостави някои позиции."

Сирски е казал това при посещение при войските на фронта, заяви украинската армия.

Той добави, че в битката за Бахмут се хвърлят все нови и нови руски подразделения, включително десантни части и бойци на частната военна компания "Вагнер", въпреки тежките загуби, които по думите му те търпят.

"Но врагът не успява да установи контрол над града", каза Сирски.

Руските сили постепенно напредват в Бахмут, но вчера украински военен говорител заяви, че пътищата за снабдяване на защитниците с храна, боеприпаси и лекарства все още не са прекъснати.

Украйна заяви днес, че силите ѝ са отблъснали над 30 атаки в участъка от източния фронт между Бахмут и съседния на Донецк в западна посока град Мариинка.

Киев се подготвя за очаквано от мнозина контранастъпление за отвоюване на частите от Южна и Източна Украйна, окупирани от Русия след започналата преди 15 месеца инвазия, която Москва нарича "специална военна операция"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Китай не можеш да се изнесеш, там няма да те пуснат.
251
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма да ходи в Париж и Лондон. До там ще летят Сармат, Топол, Циркон, Кинжал.
250
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна имаше 44 милиона население. 2.5 милиона се отделиха в Крим, още 9.5 милиона се присъединиха към Русия с новите области. 5.5 милиона избягатах в Русия, други 10.5 милиона в ЕС. Стотици хиляди войници бяха избити. От това което е останало като махнеш жените, децата, старците - колко остават за мобилизация за фронта да се хвърлят срещу руската артилерия. А за да настъпва бавно руската артилерия има нужда от много пушечно месо, иначе започва да настъпва много бързо.
249
6
 
4
 
! Отговори
Червен каскет преди 1 година
Ако не беше този пуст Бахмут,щяхме да сме в Париж и Лондон,рийш!
248
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"МАСОВИ ФАЛИТИ НА БАНКИ, ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ" - Изнасяйте се към Русия и Китай тук в ЕС, САЩ ще стане много зле. Аз лично цяла зима стоях гладен и на студено , не съм се къпал сигурно от 3 седмици, а и ядем само скакалци. Самолетите също ръсят яко..абе бягайте докато можете към рая.
247
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
20% от територията на Украйна с население 10 милиона украинци е под руска окупация. Хоп, и Русия просто си взе 20% от територията на Украйна. Въпрос: защо там няма съпротива и партизанско дижение срещу руските окупатори.
246
6
 
13
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Тролейчета, не се косете! Няма как САЩ да победи Русия на нейна територия. Само в медиите може да четете за "загубата" на Русия. А, и в холивудските филми. На терен нещата са плачевни. СЪВЕТ: свалете розовите со-ро-со-ид-ни очила и понаучете малко руски. ЩЕ ВИ ТРЯБВА!
245
5
 
8
 
! Отговори
ПРИГОЖИН преди 1 година
Всеки командир на средно ниво знае, че ако сте създали напрежение на врага на някое място и имате достатъчен брой резерви, тогава трябва да направите маневра и да ударите наблизо - там, където врагът не е готов, там, където ще се пречупи. Най-логичният ход за укросилите би бил отскок от Бахмут и остри флангови удари с опит за пробив в нашата защита. Всеки ден обаче конвои от техника идват и идват от Часов Яр и всеки ден, преди да стигнат до фронта, укробойците умират със стотици, осейвайки "пътя на смъртта" и околните полета с хиляди трупове и стотици изгорели бронеавтомобили,отивайки на клане
244
5
 
6
 
! Отговори
Посейдон преди 1 година
Днес гледаш Америка - утре я няма!
243
7
 
9
 
! Отговори
ПРИГОЖИН преди 1 година
Битката за Бахмут е изключително изгодна за руските войски, тъй като те вече отхапаха голямо парче от територията на Украйна през 2022 . Ако специалната операция остане в тези граници,плюс минус няколко десетки километра, тогава това ще реши много от задачите на операцията. Бахмут дава възможност на руската армия да натрупа сили, да заеме изгодни отбранителни линии, да подготви мобилизираните напълно въоръжени да посрещнат произволен брой противници.Бахмут е изключително изгоден за нас, ние смиламе украинската армия там и ограничаваме техните маневри.
242
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Няма да могат да я използват, никой няма да "нахлува" при тях. По кой ще гърмят с артилерия? По ракетите? И артилерия и всичко ще изчезне за минути." Е, в този случай и Русия изчезва за минути. Както виждаш за това се водят още конвенционални войни
241
6
 
11
 
! Отговори
СКОРО преди 1 година
МАСОВИ ФАЛИТИ НА БАНКИ, ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ, ИНВЕСТИЦИОННИ ФОНДОВЕ И БИЗНЕСИ, КАКТО В сащ, ТАКА И В ес. СЛЕД ИЗЧЕРПВАНЕ НА ГАРАНЦИОННИТЕ ФОНДОВЕ, СТОЙТЕ ГЛЕДСЙТЕ БУНТОВЕ, ПРОТЕСТИ, ВАНДАЛЩИНА И ГРАЖДАНСКА ВОЙНА.
240
8
 
7
 
! Отговори
РУСКО ПОЗОРИЩЕ преди 1 година
НЕОБЯТНО
239
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дууум! Да падат укрите и да стават на мезета!
238
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво става с пролетното контранастъпление? То пролетта вече мина!
237
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да могат да я използват, никой няма да "нахлува" при тях. По кой ще гърмят с артилерия? По ракетите? И артилерия и всичко ще изчезне за минути.
236
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А контранастъпленито? Кога? --Нали ти казах на 9 май. И преди така питахте и после укрите си върнаха 20 хил кв км окупирана територия. Имайте малко търпение.
235
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Финландия и Швеция са лесни" - Хаха четете малко история и тогава пак да говорим. Тия държави бяха неутрални т.е доста по добре въоръжени. Само артилерията на финките е повече от на Германия + Франция
234
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
First Republic Bank е конфискувана от регулаторните органи на САЩ. Банката ще бъде продадена на JPMorgan Chase. Това е вторият най-голям банков фалит в историята на САЩ. FDIC изчислява загуба на 13 милиарда долара за фонда за гарантиране на депозитите.
233
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са гола вода, трябваше им една година да превземат 20% от Украйна, за цяла Украйна ще им трябват поне още няколко години. Станаха за смях на целия свят, една Украйна не могат да превземат.