Тежки боеве в Бахмут с поделено надмощие

Русия хвърля все повече сили в битката за града
344
Тежки боеве в Бахмут с поделено надмощие
Снимка: БГНЕС/EPA

Украински контраатаки са довели до отблъскването на руските сили от някои позиции в обсадения град Бахмут, но положението остава "тежко", заяви началникът на украинските сухопътни войски генерал-полковник Александър Сирски, цитиран от Ройтерс.

"Положението е доста тежко", се казва в изявление на висшия военен, поместено в социалната мрежа Телеграм. "Същевременно в някои части на града врагът беше контраатакуван от нашите подразделения и изостави някои позиции."

Сирски е казал това при посещение при войските на фронта, заяви украинската армия.

Той добави, че в битката за Бахмут се хвърлят все нови и нови руски подразделения, включително десантни части и бойци на частната военна компания "Вагнер", въпреки тежките загуби, които по думите му те търпят.

"Но врагът не успява да установи контрол над града", каза Сирски.

Руските сили постепенно напредват в Бахмут, но вчера украински военен говорител заяви, че пътищата за снабдяване на защитниците с храна, боеприпаси и лекарства все още не са прекъснати.

Украйна заяви днес, че силите ѝ са отблъснали над 30 атаки в участъка от източния фронт между Бахмут и съседния на Донецк в западна посока град Мариинка.

Киев се подготвя за очаквано от мнозина контранастъпление за отвоюване на частите от Южна и Източна Украйна, окупирани от Русия след започналата преди 15 месеца инвазия, която Москва нарича "специална военна операция"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
13
 
35
 
! Отговори
КРИМ и ДОНБАС преди 1 година
СА ИЗКОННИ РУСКИ ТЕРИТОРИИ НАСЕЛЕНИ С РУСКО НАСЕЛЕНИЕ, КОИТО КОМУНИСТИТЕ ЛЕНИН, СТАЛИН и ХРУШЧОВ ПОДАРИХА НА УКРАЙНА >>> ОБАЧЕ ЗАПАДНИТЕ "АНТИ-КОМУНИСТИ" КАТО МАТРОСОВЦИ БРАНЯТ ТЕЗИ НЕЗАКОННИ ГРАНИЦИ НАЧЕРТАНИ ОТ УЖ ОМРАЗНИТЕ ИМ КОМУНИСТИ !
291
11
 
21
 
! Отговори
никой преди 1 година
каква контраатака,какви 3 лева на цяло бе ооууууууу :)))на каква дрога е сега зеления та чак бълнува ,па и онези неговите мишоци дето са сложени "военноначалници' ама на кое е ...на наркоманията в украйна ли ?
290
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 287. Парада за 9-ти май тази година ще е в Киев.
289
14
 
41
 
! Отговори
тя преди 1 година
До последния украинец ! Укри,откажете се най- сетне !Източна и южна украйна са руски !
288
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 283 Правете си сметката Първата атака срещу Бахмут беше на 25 май 2022 година - днес, 24 май, Американския институт за изследване на войната съобщава - Руската армия се опитва да обкръжи няколко по-малки групи войски на ВСУ в Донецка и Луганска област: по-точно около Северодонецк , Рубежное и Лисичанск, североизточно от Попасная и около авдеевка - документите са живи, лъжецо, шороштеймерутко смешникаква. Вагнер се зае с Бахмут след 13 януари, когато падна соледар Лъжеш като издъртяла минганка ха ха ха
287
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 298Ти не бери грижа за Вагнер - признати за номер 1 в света. Още преди короната Вагнер изхвърлиха чуждестранния легион на франция + натовска подкрепа от Мали. Тази година изхвърлят янките от Африка.
286
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес колко са процентите от Бахмут? 2та по сила армия в света успя ли да превземе детската градина "Цветенце"? Муахахахаххаааааа, Един път само Бахмут да превземат и след 2 дни ще окичат знаме над Райхстаг-а
285
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конкретно за в Бахмут, контраатаките на ВСУ са 100%ва лъжа, както ВСИЧКО от киевския режим... заграбил властта с терор и международни лъжи.
284
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Судан, там ли беа судетските джърмани ва?
283
28
 
12
 
! Отговори
руска агресия преди 1 година
Вагнер се изтеглят от Украйна защото свършиха тоалетните чиний и отиват в Судан за прашинка злато.
282
9
 
39
 
! Отговори
а бе преди 1 година
Какво става с прословутото контранастъпление, надуха ни главата с това контранастъпление и наркомана, и САЩ и всички, кога?
281
19
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Е,нали рашките го превзеха 10,20 или 30 пъти,вече бройката се губи.Клоунът Конашенков го обяви.
280
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не сменяйте номерата, както е по другите сайтове! Не е трудно!
279
8
 
31
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Щом индокринационните канали на Дийп Стейт започнаха да говорят за "поделено надмощие", то едно е ясно - Украйна загуби войната. Факт!
278
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драги мaдypaтори, немой ли да триете, без да сменявате номерата на писателите? Много благодаръ!
277
21
 
10
 
! Отговори
КАКВО ПАДЕНИЕ преди 1 година
ДНЕШНИТЕ ВОЕННИ ЛИДЕРИ В РУСИЯ СА ПАНДИЗЧИЯТА ПРИГОЖИН,РАМЗАН КОЗАРЯ, МОНГОЛА ШОЙГУ И КРИВОГЛАВИЯ УБИЕЦ ОТ СИРИЯ ГЕНЕРАЛ АРМАГЕДОН
276
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 284 - руснаците като не може ли да правят москвич, обясни ми как правят космически транспортен кораб Союз. Руснаците всичко могат да правят - имат инженери, конструктори, конструкторски бюра с производствени цехове с модерни стругове и металорежещи машини и Путин това им кава - всичко което може да се проивежда в русия да се проивежда в Русия и това става в момента - русия е от малкото страни, които могат да произвехдат всякакви двигатели - за леки и техки автомобили, кораби, турбини, самолетни, за подводници,вертолети, локомотиви и т,н,
275
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Язък за десетките хиляди затворници! Пригожин направо ги е осъдил но сръмт!
274
19
 
9
 
! Отговори
Мда преди 1 година
За 9 май тази година русконацистките панцердивизии ще се окажат доста по-назад и много по-малобройни от миналата година по същото време!
273
27
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
В Украйна българските училища работят,а в окупираните от руските фашаги територии българските училища са затворени и българският е забранен.Какво изпищя Костя по този въпрос?