САЩ призовава Украйна да премине към настъпление

То трябвало да се случи докато тече помощта от Европа
19 фев 2023 19:57, Нели Христова
247
САЩ призовава Украйна да премине към настъпление
Снимка: БГНЕС

Администрацията на президента Джо Байдън настоя украинските власти да преминат в настъпление и предупреди за възможността за намаляване на военната помощ от европейските страни. Това съобщи американският вестник "Политико", позовавайки се на източници.

"Тъй като боевете (в Украйна) продължават, от двете страни на Атлантическия океан, съществува страх, че Русия стабилизира положението и Украйна може да бъде победена в няколко области на изток и юг, а трансферите на оръжия от Запад ще се забавят", отбелязва се в материала, цитиран от други медии. САЩ смятат, че отбраната на Украйна е близо до достигане на критичен етап, тъй като Русия започва дългоочакваната офанзива." "Администрацията на Байдън спешно поиска от администрацията на президента Володимир Зеленски да консолидира постигнатите успехи и, евентуално, да започне собствена контраатака", се казва в публикацията.

Белият дом, според редица длъжностни лица, също е казал на сътрудниците на Зеленски да се подготвят за настъпателна операция сега, когато военната помощ от Вашингтон и Европа тече свободно, тъй като има опасения, че подкрепата от европейските съюзници на Украйна може да бъде ограничена. Във Вашингтон помощта за Украйна остава до голяма степен двупартийна, но някои в администрацията на (САЩ) се опасяват, че изпращането на повече помощ на Киев може да бъде възпрепятствано от нарастващата опозиция от контролираната от републиканците Камара на представителите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По делата им ще ги познаете военолюбците.
169
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двойкаджиите по време на война не се явяват на поправителен. САЩ сами си признават, че 300 милиона човека консумират 1/4 от ресурсите на света. Животът е даване, смъртта е вземане.
168
1
 
23
 
! Отговори
До 183 преди 1 година
Киро Канадеца Вовода и група смели форумни евроатланДици са се писали доброволци в контраофанзивата! Тя ще започне точно на 1-ви Април!!
167
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 2 февруари изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Игор Клименко заяви, че МВР е започнало да формира 8 десантно-щурмови бригади от Офанзивна гвардия за укрепване на Силите за отбрана и освобождаване на окупираните територии.На 3 февруари от МВР съобщиха, че набирателната кампания е започнала доста активно.На всички военни, които ще станат щурмови самолети в Офанзивната гвардия, е обещан списък от социални гаранции, сред които е възможността да получат жилище и лечение, както и да учат в университети.Към 11 февруари са отчетени 20 000 молби.
166
1
 
9
 
! Отговори
До 181 преди 1 година
А Веленски кога ще долажи на командира си?!
165
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами рамбовци ще има ли в тази контраофанзива? Или пак само укри в месомелачката. За рамбовци питам, дали ще се включат.
164
3
 
19
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
Помощ! Ние побеждававе! Помощ! Украйна побеждава! Помооощ!
163
1
 
10
 
! Отговори
Започна се преди 1 година
Преди 50 минути Зеленски проведе разширено заседание на Щаба. Доложиха главнокомандващият, командирите на направленията и хората от предната линия.
162
5
 
12
 
! Отговори
До 177 преди 1 година
Още едно наркоманче..
161
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тези 300 000 мобилизирани руснаци даже аще не са на фронта повечето..
160
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия точно това чака и ще ги реже с резачките.
159
28
 
4
 
! Отговори
От Посолството преди 1 година
Решението от Белия дом вече е взето. Москва, Ленинград, Нижни Новгород и Екатеринбург ще бъдат превърнати в радиоактивен прах. Ростов, Курск и Белгород ще бъдат предадени на Украйна, Владивосток и Сибир на Китай а Курилите се връщат обратно на Япония.
158
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те нямат дотатъчно амуниции да се защитават какво остава да настъпват.
157
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ауу, САЩ играят на руска рулетка срещу РУСИЯ и започва да им трепери ръката и да стават нервни нещо!!
156
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То да преминат укрите в настъпление, ама ако могат. Пък те не могат. Обаче изцепката на американците кефи. Съвсем са си изгубили акъла от страх, че нещата не се случват по техния план. Заложеният в Украйна капан май не се получи и сега западните либерални елити се отдават на любимата си истерия.
155
2
 
29
 
! Отговори
До 169 преди 1 година
Да им пратим Киро Канадеца Войвода и неговата дружинка от форумни евроатланДици!Нали искат да спасяват Украйна?? Хайде момчена сега е момента! Вземете и скиците на Ф-16 със себе си!
154
1
 
10
 
! Отговори
SS преди 1 година
До 165 баш башлията ! Ще има ли ядрена война според вас ?....? Много ми се иска да няма ! Обаче конфликта в Украйна май ще надскочи границите и !
153
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Също американския независим журналист-Патрик Ланкастър с репортажи от Донецк в Йутюбе!
152
2
 
13
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 1 година
С какво да настъпва, като са гола вОда и кал по вратЪ?!
151
1
 
5
 
! Отговори
До 167 преди 1 година
Гледайте Дюран в Йутюбе!