Почина легендарната Тина Търнър, отиде си на 83 г.

През последните години тя страдаше от различни заболявания
Обновена: 24 май 2023 21:59 | 24 май 2023 21:51, Александър Попов
132
Почина легендарната Тина Търнър, отиде си на 83 г.
Снимка: БГНЕС/EPA

Певицата Тина Търнър, чиито класики и поп хитове като The Best и What's Love Got to Do With It я превърнаха в суперзвезда, почина на 83-годишна възраст.

Търнър страда от редица здравословни проблеми през последните години, включително рак, инсулт и бъбречна недостатъчност.

"Тина Търнър, "кралицата на рокендрола", почина мирно днес на 83-годишна възраст след дълго боледуване в дома си в Куснахт, близо до Цюрих, Швейцария", се казва в изявление на нейния говорител.

Наричана кралицата на рокендрола, Тина Търнър беше известна със своите енергични сценични изпълнения и дрезгав, мощен вокал.

Тя спечели осем награди Грами и бе въведена в Залата на славата на рокендрола през 2021 г. като соло изпълнител, след като за първи път беше въведена заедно с Айк Търнър през 1991 г.

Тя намери щастието с втория си съпруг, германския изпълнител Ервин Бак. Двамата започват да се срещат в средата на 80-те и се женят през 2013 г.

Двойката живееше в Швейцария, като Търнър взе швейцарско гражданство. Той й дари един от бъбреците си през 2017 г., след като беше открито, че тя страда от бъбречна недостатъчност.

Тя претърпя трагедия със загубата на най-големия си син Крейг, който се самоуби през 2018 г.

Другият й син, Рони, от връзката й с Айк Търнър, почина през 2022 г.

Историята на живота на Тина породи биографичен филм от 1993 г., озаглавен What's Love Got To Do With It, който спечели на Анджела Басет номинация за Оскар за ролята на звездата. Документален филм за Тина направи и HBO през 2021 г.

В интервю за Marie Claire Южна Африка през 2018 г. Търнър каза: „Хората смятат, че животът ми е бил труден, но аз мисля, че това беше прекрасно пътуване".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: тина търнър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
29
 
! Отговори
..... преди 10 месеца
Спомням си към 1980г. аз бях хлапак 6г. но помня пееше в Сл. Бряг на една сцена,направи ми впечатление с бухналата си коса и това че е афро-американка,защото то тогава къде ще видиш през соца такива хора на живо! Дано не се лъжа,но тя беше..идвала е в България.!
53
0
 
33
 
! Отговори
Фен преди 10 месеца
Бог да я прости
52
2
 
41
 
! Отговори
..... преди 10 месеца
Последните години много известни личности и певци напуснаха този свят! Като започнеш от 91г. Фреди Меркюри че до днес! Голяма певица беше години наред,но все пак всичко си има край,ще си спомняме за нея и хубавата музика която ни остави! И между другото най-хубавите денс парчета, поп и рок са към 90-те години.
51
2
 
49
 
! Отговори
Сбогом, кралице преди 10 месеца
Мъчно ми е за Тина. Невероятна жена и изпълнител. Благодарна съм на родителите ми, че отраснах с хубава музика. Чрез нас тя ще продължава да живее. Светъл път нагоре, proud Mery! Винаги ще те обичаче!
50
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тина е била в България, питайте Тома Спространов как се е срещал с нея в мръсните гримьорни на Летния театър в Пловдив по време на соца и въпреки ужасните условия, тя не си е тръгнала. Била е и голям човек!
49
0
 
47
 
! Отговори
Пенсионер преди 10 месеца
До Анонимен 78 Тук става въпрос за смъртта на Тина Търнър , а не за твоя баща.Тази жена е преживяла много насилие от бившия си мъж китариста Айк Търнър и живота и не е бил лек.Въпреки това е най добрата , кралица на рокендрола.Да почива в мир.
48
0
 
17
 
! Отговори
I'm-ДртiйУАЙТBO преди 10 месеца
До Анонимен/85 и до тези с ОТРИЦАТЕЛНИТЕ и БЕЗсъвестни подмятания: Едновременно с това и независимо от недоброто си здравно състояние напоследък, тя по своя воля и желание бе активен член и водещ вокал в местния католически хор, който при всички големи християнски празници е взимал активно участие в различни мероприятия и кампании, допринасяйки по своя си благороден начин за добрите дарителски каузи и намерения на членовете на тази община в CH.
47
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Беше страхотна,невероятна,почивай в мир!
46
0
 
28
 
! Отговори
Фен преди 10 месеца
До АХААХА!- Разбира се че пя в България! Преди доста години! Бях и на концерта дори като младеж! Незабравимо!
45
4
 
23
 
! Отговори
Александро преди 10 месеца
You're simply the bestBetter than all the restBetter than anyone ...RIP, Тина, Queen of Rock & Roll.
44
0
 
53
 
! Отговори
Gogo преди 10 месеца
Да почива в мир. Голям изпълнител със страхотни хитове.
43
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мир на Душата й! Смъртта й няма нищо общо с ваксини и КОВИД - била е болна от рак, а също преди десетина години е имала бъбречна недостатъчност, като съпругът й си дарява бъбрека за нейното спасение. И друга подробност - Точно преди 10 години приема швейцарско гражданство след преминаване на тестове по немски език. И внимание ---- непосредствено след това подава заявление и се отказва от американското си гражданство.
42
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
A change is gonna come, Tina Turner и Robert Cray убийствено соло и убийствен глас на Тина! И след това е дуета с Боуи и Рамацоти не напитката де! Текста не е за елементарните с минусите, които не са слушали истинска музика!
41
0
 
42
 
! Отговори
' преди 10 месеца
Всъщност в Бургас, Тина Търнър изнесе два концерта за един ден през лятото на 1982.
40
0
 
65
 
! Отговори
' преди 10 месеца
Почивай в мир, Тина.Благодарим за ти музиката и невероятната енергия. Ще пазим светъл спомен за теб. Simply the best!Tina Turner в началото на 80-те, (когато кариерата й е в ниска точка) е изнасяла концерти в Бургас- зала Изгрев, Слънчев бряг, в София, Пловдив и Варна. Участвала е в предаването Всяка неделя. Един по един си отиват великите музиканти, актьори, художници...
39
0
 
41
 
! Отговори
Помня само преди 10 месеца
че бях стар войник и ми предстоеше домашен отпуск. Бях си купил вече билет, но ми бяха изчезнали цивилните дрехи и обувките. На концерта бях като годен *** облечен и обут с каквото намери, но бях там през 1979 г. в зала Универсиада! Голяма звезда R.I.P.!
38
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много жалко! Отиде си една ЛЕГЕНДА, неповторима и уникална певица и актриса. Поклон.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Би трябвало да изберат като песен завет We don't need another hero, но за съжаление им трябва герой в момента, както и преди това..
36
5
 
26
 
! Отговори
Е? преди 10 месеца
Само да напомня на шопско-бургаскиъте комплексари,че Тина Търнър е пяла в спортна зала Варна 1987 година! Аахахахахахах опорки падат ,бТВ нова реват
35
5
 
22
 
! Отговори
пепи преди 10 месеца
Не само tonight с Дейвис Бауи. Преди това брайън Адамс подгря малко . Само като и видиш джазмена на Тина...а бре други хора бяха тогава . А концерта за кралицата . Ерик клептън Тина търнър и отзаде - дайър стрейтс фил колинс и елтън Джон.