Физик предсказал преди 64 години кога ще бъде краят на света, коя е датата?

Американецът Хайнц фон Фьорстер смятал, че ще ни убие пренаселеността
21 мар 2024 12:11, Петър Бойчев
76
Физик предсказал преди 64 години кога ще бъде краят на света, коя е датата?
Снимка БГНЕС

Учен разкри сакралната дата, на която човечеството може да бъде „притиснато до смърт“. Пророчеството на американския физик Хайнц фон Фьорстер е, че можем да се срещнем с нашите създатели само след няколко години. Фьорстър, който е с австрийско потекло, почина през 2002 г. Той предположи, че именно пренаселеността ще доведе до края на човечеството.

Притеснителното е, че той смята, че датата, на която ще стигнем до потенциалната опасност, ще бъде 13 ноември 2026 г. „Именно на тази дата N (броят на „елементите“ или хората) отива до безкрайност и населението се самоунищожава“, пише той през 1960 г. "Нашите пра-правнуци няма да гладуват. Ще бъдат изстискани до смърт," казва той.

Прогнозата му е, че хората в крайна сметка ще се размножават толкова много, че запасите от храна на Земята няма да стигнат. Фьорстър подчертава, че датата е по-скоро за илюстративни цели, отколкото като истинско отражение на това кога цивилизацията ще срещне своя край, пише glasnews.bg.

Той е искал прогнозата да бъде общо предупреждение, използвайки математическа формула, за да определи кога броят на хората в света ще достигне „безкрайност“. „Тъй като околната среда на човека става все по-малко повлияна от „естествените сили“ и все повече и повече от социалните сили, определени от човека, той сам може да поеме контрол над съдбата си“, пише ученият.

Разбира се, прогнозата му е направена преди напредъка в здравеопазването като широко достъпния контрол на раждаемостта, което означава, че все още има надежда за човечеството. Има и такива, които изобщо не са съгласни с Фьорстър – технологичният магнат Илон Мъск многократно е заявявал, че се опасява, че човечеството може да изчезне поради твърде ниската раждаемост, а не твърде високата.

В епизод на подкаста Full Send преди две години, магнатът Neuralink каза, че смята, че цивилизацията може да изчезне с „хленчене и памперси за възрастни“, ако не обърнем нещата, предаде Марица.

„Бих казал, че най-голямата заплаха в момента е сривът на населението; супер ниската раждаемост“, каза той. „Имаме проблем с недостатъчното население. Това, пред което сме изправени, е срив на населението. Хората нямат представа колко бързо ще стане това.“
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато хората се размножат прекалено една термоядрена войничка ще реши проблема
30
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви 64 години то само от днес ако прочете човек новините ще му се стори ,че края на света ще е към 18.00 часа.
29
0
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
С такива като на снимката - много по-рано!!
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То ПП са го питат колко дни че са на власт след като Борисов вече удари по масата
27
1
 
8
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
За това питайте Путин;)))
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** Якуто, нема се налага да чекаме много :D !
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До рендетУЛошото е че не се саморегулират. През 1900-та населението на Африка е било 200 млн. Сега са 2 милиарда. Ако скороста на размножение се запази след още 120 години ще са 15 милиарда. Само от Африка
24
0
 
0
 
! Отговори
до IQ 3.14 преди 1 месец
Хубу, де, - ХимтрейЛи !!!!! Пфууу..., чиляк не мой една грешкъ да напрай без да го "сдъвчите и изп////люите"! -)))))
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Уики-то за население на света диаграмите са доста стряскащи, а прогнозите са неясни, щото господа-диригентите тая крива могат да я контролират неконтролирано, дори за самите тях. Иначе ще станем като скакалците...и накрая ще изчезнем, щото като нема кво да се яде, ше станем канибали, но това другарите "геннии" са го сметнали и сценарият е съвсем друг.
22
4
 
3
 
! Отговори
Фин преди 1 месец
Типичен американец! Затова в САЩ е пълно с всякави сектанти, апокалиптици, вярващи в извънземни и края на света. Да не говорим за холивудската индустрия, която е пълна с постапокалиптични сериали и филми. Всички такива хора умират итяхните глупости се забравят. Англичанина Хокинг е същия - даже го погребаха в църква този атеист.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Елън Мъск е наркоман .Друса редовно кетамин и почти всеки ден пуши трева сам си го каза. Типичните признаци вече са налице налудности (искаше да живее сам на Марс,да насели всички в къщи от контейнери и подобни глупости) параноични твърдения нямащи нищо общо с реалната действителност (населението на планетата ще се стопи )... Тоя някога виждал ли е как изглежда Бангладеш? Може да е гений може да е мултимилиардер ама това не пречи да е откачен.Да си кръсти детето на реактивен самолет добре ли е ?
20
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До До 11 химтрейс ли е ангцунг? ожасни сте
19
1
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 1 месец
Това също е фактор, но не забравяй, че днес, ние не знаем нито какво ядем, нито какво пием, нито какво дишаме (химтрейс)! За Биолабораториите и Биг Фарма да не говорим.
18
1
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
пет статии с путин в заглавието, ракетни удари и разбира се, края на света. не е псиоп, съвпадък е
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Досега съм преживял поне 5 края на света ! Може би съм безсмъртен ...
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин дотогава ще се е заселил на Юпитер !!!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой е тоя магнат Neuralink?
14
1
 
9
 
! Отговори
успехи преди 1 месец
МВФ и световна банка и ЕС намалиха населението на бг.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една врачка ми предсказа, че ще умра млад, не се случи....Същото и с този "физик" :)))
12
3
 
4
 
! Отговори
Българинъ преди 1 месец
Пак ли, ве... Нали беше 21/12/2012 с доказващи календари на маите и прочее... После Баба Ванга...