Физик предсказал преди 64 години кога ще бъде краят на света, коя е датата?

Американецът Хайнц фон Фьорстер смятал, че ще ни убие пренаселеността
21 мар 2024 12:11, Петър Бойчев
76
Физик предсказал преди 64 години кога ще бъде краят на света, коя е датата?
Снимка БГНЕС

Учен разкри сакралната дата, на която човечеството може да бъде „притиснато до смърт“. Пророчеството на американския физик Хайнц фон Фьорстер е, че можем да се срещнем с нашите създатели само след няколко години. Фьорстър, който е с австрийско потекло, почина през 2002 г. Той предположи, че именно пренаселеността ще доведе до края на човечеството.

Притеснителното е, че той смята, че датата, на която ще стигнем до потенциалната опасност, ще бъде 13 ноември 2026 г. „Именно на тази дата N (броят на „елементите“ или хората) отива до безкрайност и населението се самоунищожава“, пише той през 1960 г. "Нашите пра-правнуци няма да гладуват. Ще бъдат изстискани до смърт," казва той.

Прогнозата му е, че хората в крайна сметка ще се размножават толкова много, че запасите от храна на Земята няма да стигнат. Фьорстър подчертава, че датата е по-скоро за илюстративни цели, отколкото като истинско отражение на това кога цивилизацията ще срещне своя край, пише glasnews.bg.

Той е искал прогнозата да бъде общо предупреждение, използвайки математическа формула, за да определи кога броят на хората в света ще достигне „безкрайност“. „Тъй като околната среда на човека става все по-малко повлияна от „естествените сили“ и все повече и повече от социалните сили, определени от човека, той сам може да поеме контрол над съдбата си“, пише ученият.

Разбира се, прогнозата му е направена преди напредъка в здравеопазването като широко достъпния контрол на раждаемостта, което означава, че все още има надежда за човечеството. Има и такива, които изобщо не са съгласни с Фьорстър – технологичният магнат Илон Мъск многократно е заявявал, че се опасява, че човечеството може да изчезне поради твърде ниската раждаемост, а не твърде високата.

В епизод на подкаста Full Send преди две години, магнатът Neuralink каза, че смята, че цивилизацията може да изчезне с „хленчене и памперси за възрастни“, ако не обърнем нещата, предаде Марица.

„Бих казал, че най-голямата заплаха в момента е сривът на населението; супер ниската раждаемост“, каза той. „Имаме проблем с недостатъчното население. Това, пред което сме изправени, е срив на населението. Хората нямат представа колко бързо ще стане това.“
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Ето кой е виновен, а аз си мислех Бил Гейтс, който създаде корона вируса да изтребе малко народ.
50
0
 
9
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 месец
Я виж ти това е след две години и малко ... :)
49
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много е прооост нашия народ, мноооого. :))) Иначе Мъск е прав. Проблемът не в броя на населението, а в неговото неравномерно неразпределение. Всичко се е изсипали в големите градове, а провинцията пустее.
48
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По времето на Бай Тошо се развъдиха, толкова много тъpтеи, че народа заприлича на чaлгарска тpътка, чакаща нещо отзад да я пpъцка!
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Краят на дадена цивилизация настъпва, когато всички по света стават тъpтeи и чакат нещо от горе - от небесата да им падне на софрата, за да им подхранва чеpвеите в чеpвата!
46
5
 
12
 
! Отговори
До 47-ми, Добре ама преди 1 месец
"под руско командване" от 4,5 милиона 45-та година, станахме 9 милиона 89-та година. Сега, "под американско командване" сме 6,5 милиона и губим между 100 и 120 хиляди годишно. Така че от демографска гледна точка не съм убеден, че щяхме да сме по-зле.
45
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ не са ви виновни. Световното зло се нарича Русия на Путин и подобни КГБ терористични издънки. Ако не бяха щатите, в момента България щеше да е под руско командване и анексия. А за достояние до екстри като демокрация и либерализъм -забрави!
44
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
както казват лиералсоциалистите в ЕС: ЕС е богат и има място за всички бедни и без шансове за развитие в Африка. Гласувайте за ЕС!
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По САЩ-ански тертип светът това е само тяхната държава. (По-възрастните си спомняке "Най-смешните видеоклипове на ПЛАНЕТАТА", които си бяха само американснски. Има и др. примери. )Значи е съвсем възможно.
42
1
 
2
 
! Отговори
gg преди 1 месец
Създатели?! Брей, че не беше ли само един "бог твой"?
41
0
 
7
 
! Отговори
56654 преди 1 месец
Айде още един предсказвач...то не беше нострадамус, ванга......
40
5
 
17
 
! Отговори
пренаселеността а? преди 1 месец
Затова ли американците се стараят толкова - КОВИД и сега подобрен вирус? Финасират войните и палят такива....Спасители на света се изжияват що ли?
39
0
 
22
 
! Отговори
Стралинг-марлинг преди 1 месец
След 25 години според официалната статистика само една Нигерия ще има по-голямо население от целия ЕС.... Спирайте им нета на Африканците , че си мислят гледайки социалните мрежи , че европейките умират за брадат рапър с голямо самочуствие и четат новини от типа на: Исландия давала по 5000 Е на месец за мъж-осеменител...
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евроатлантиците успяват да намалат населението само в Изт. Европа.
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно Мъск не е ходил до Китай и Индия! Откровено Куку.
36
0
 
14
 
! Отговори
На 37 години съм, преди 1 месец
и съм преживявал "края на света" поне 3-4 пъти. Кой знае поколението на баща ми колко пъти са гледали "края на света"? Мисълта ми е, че още един "край на света" не е кой знае какво. Дата ще мине и отмине, и отново ще си го има света.
35
1
 
4
 
! Отговори
хи-хи-хииии...... преди 1 месец
Охоооо......ам'чи то, ей го дей ноември 2026 година.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашият Математик може би ще даде по-надеждна формула!
33
2
 
4
 
! Отговори
Майната Ви преди 1 месец
Този е сбъркал. В Задунайская губерния отдавна , отдавна всичко е свършило. Само афробългарите ще оцелеят като *** които дори радиацията не може да убие.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това важи само ако нищо друго не се променя.