Жените не харесват пенсионерския живот, липсват им клюките

Нежният пол при това губи чувството си за цел
22 май 2013 17:30, Елка Василева
6
Жените не харесват пенсионерския живот, липсват им клюките
На пенсионерките им липсват клюките в работата. Снимка: архив, Reuters

Жените чакат с нетърпение да се пенсионират, но след това не се радват на живота без ангажименти, защото им липсват редовните клюки в службата, съобщи в. "Дейли телеграф".

Мъжете за разлика от тях се наслаждават повече на свободното време, макар и повечето да се пенсионират с неохота. Изобилието на свободно време им позволява да се посветят на нови хобита.

Анкетата, поръчана от строителна компания, показа голяма разлика в отношението на жените и мъжете към живота в пенсия.

Общо дамите признават, че повече са искали да спрат работа от съпрузите си, но в крайна сметка им липсва служебната атмосфера. 80 процента от жените, които са работели, казаха, че са загубили чувството си за "цел". Това въобще не вълнува мъжете.

Въпреки че имат повече време за роднините и приятелите си, 60 процента от двата пола мислят, че социалният им живот е намалял след пенсионирането. Почти две трети от жените признават, че им липсват бърборенето и клюките с колежките. От това се оплакват и 44 процента от жените.

Жените повече се безпокоят за пари, след като се пенсионират.

Почти половината анкетирани мъже се наслаждават на "всяка минута" от живота след пенсионирането в сравнение с 40 процента от жените.

Любимите занимания на мъжете пенсионери са туризмът, пътешествията и майсторенето. Жените предимно готвят, градинарстват и четат. Когато скучаят, те повече мислят и за болестите си, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: жениклюкипенсиониране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак "новина" нямаща нищо общо с действителността в България. Тук наскоро пенсионираната жена няма време да скучае, защото трябва да вземе внучето от училище, да напазарува, да сготви, да изчисти, да помогне на внучето с домашните...Както се смееше дядо ми преди години, "Няма по-зает човек от пенсионера!". Ако не е на пазаря, ще плаща сметката за тока, ако не плаща сметката ще води внуците на училище, ако и това не прави ще разхожда кучето... изобщо задачките край нямат!
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жените се оплакват, че им плащат по-малко, ама защо ходят на работа:1 да си покажат обувките, тоалета и деколтето2 да клюкарстват3 да се размотават насам-натамИ след пенсиониране им липсва работата, виждаш ли! Интересно защо на мъжете не им липсва? Сигурно защото ходят, за са работят!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nashite se cepqt ot turizam, ot super marketa do pazara, za da kupqt s pet stotinki po- evtinkoto
2
1
 
9
 
! Отговори
Сиганин преди 10 години
Социалния живот бил замрял?! А спални живот е изчезнал 2-3 петилетки преди това.
1
7
 
11
 
! Отговори
От Адамовото ребро преди 10 години
Да, затова змията е в женски род. Много жени живеят, за да клюкарстват и одумват и да съскат. Много, много, направо всички, но някои в по-голяма, други в по-малка степен. Аз поне с 1000 такива жени съм се сблъсквал и винаги съм се спасявал от тях, но след това попадаш на следващата такава. Това много ме изморява, отнема ми от енергията и затова понякога предпочитам да ходя някъде на почивка, на планина,на море, на екскурзия сами или само с приятели. Сигурно много жени ще ме оплюят сега,но така е