Голям интерес към ваксинациите срещу COVID-19

Вече протича леко, не дава усложнения, няма смъртност
65
Голям интерес към ваксинациите срещу COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има голям интерес към ваксинациите срещу COVID-19, каза в предаването „Денят започва“ по БНТ министърът на здравеопазването Христо Хинков.

Специалистите казват, че сега протича леко, не дава усложнения, няма смъртност, хоспитализациите не са увеличени, обясни той за заболеваемостта от новия вариант на вируса. До този момент 18 800 души са се ваксинирали, разширяваме възможностите за ваксинация. Към това включваме и ваксинациите срещу грип, посочи той.

Министър Хинков обясни, че премахвайки COVID-19 от Закона за здравето, това автоматично означава, че и карантинните мерки ще бъдат други. В Закона за здравето COVID-19 е включен като особено опасна инфекция, но ще го махнем оттам с всичките последици, защото когато е включен в закона, това предполага определени действия – карантина и т.н., посочи той.

Министърът на здравеопазването коментира и темата за липсата на някои лекарства. Като причини той посочи търговски взаимоотношения, производствени липси или пазарни условия, ниски цени на внос на лекарства, които след това представляват интерес за реекспорт. "Проблемът е комплексен, назначил съм среща на експерти, с които да намерим общи решения. В момента, това, което направихме, е първо да има 100% задоволеност от лекарства и тогава да се изнасят", каза още Христо Хинков.

Той съобщи още, че проектът за медицински хеликоптери за спешна помощ върви по план и няма забавяне. Обучени са 110 човека – екипи, които ще бъдат на дежурства, на местата, където домуват хеликоптерите, ще има възможност да се започне с един хеликоптер, който ще бъде като пилотен за спешната въздушна помощ. Другата седмица събираме екипи и от наземната спешна помощ и диспечери, които ще бъдат локализирани в Центъра на хигиена, каза още министърът на здравеопазването Христо Хинков.   

Той отбеляза, че е поставил срок до Нова година да се даде конкретна дата за първа копка на Националната педиатрична болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 15 - Остави русофилите да чакат за ваксина, тичай се боцни. тая последната вършела работа и срещу краварофилия.
12
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сума ти набодени с тая отрова вече дадоха фира, кой знае още колко жертви ще има
11
33
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трябва да се направи ваксина срещу русофилска шиzoфpeния.
10
4
 
43
 
! Отговори
ъъъ преди 8 месеца
Даа, и аз така чух - ужааасно силен интерес към ваксинация срещу новия щам с ваксината, която не вършеше работа дори и при стария.
9
42
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Антиваксърните сополанковци пак наскачиха.
8
8
 
31
 
! Отговори
... преди 8 месеца
... май само Кунчев е зинтересовн, стъкмистиката е безгрешна...
7
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не им се връзвайте на ковидфашагите. Целта е всяване на паника и страх. Мисирките им пригласят стабилно, особено от босфор тв , с бивш шеф,оня дето е това което го няма в автомобил автоматик. Остава само тиквата крадлива и дебелян да ви спретнат едно циркче по телевизора,как им слагат физиологичен разтвор.
6
6
 
34
 
! Отговори
верно ли преди 8 месеца
Да,бе! "Верваме" ви! Ако е толкова голям интереса, нямаше да ги рекламирате непрекъснато тия "ваксини".
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вчера измайсторих специална ваксина срещу ваксината Ковид! По време на ваксинация, преди ваксината Ковид да ти я набоде сестрата ... така яко пpъъдвaш, че направо сестрата заедно с ваксиниращата ковидова игла да изхвърчи през прозореца! Така и направих и днеска искат да гласуват в народното събрание нов закон: "Преди да отидеш да те ваксинират с Ковид ваксина, да им покажеш бележка от градския съвет, че цялостно си се изпъъpдял!"
4
5
 
28
 
! Отговори
Амми,няма ткова нещо преди 8 месеца
Че пък кой ви вярва?
3
5
 
36
 
! Отговори
Смях в залата преди 8 месеца
Напишете поне от кого е спонсорирана тази статия. Доста често почнахте да пишете за ваксини и числа...случайност?!?! не мисля.
2
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ха ха ха. Кого лъжете?
1
5
 
31
 
! Отговори
Аха, почти преди 8 месеца
Aйде бе. :) Това не е пропаганда, даже хич :) Едни и същи се бодат. Нали видяхте профила на българския хипохондрик - наплашена женица между 58-68 години. Ходи до магазина с две маски. Радвам се, че много се бодат, останалите, които не искаме да ни оставите на мира!