Проф. Кантарджиев: София премина през пика

Клетъчният имунитет след ваксинация пази от коронавируса
Обновена: 3 фев 2022 09:34 | 3 фев 2022 09:34, Красимир Ангелов
88
Проф. Кантарджиев: София премина през пика
Снимка: БГНЕС

Клетъчният имунитет, който придобиват хората при ваксинация срещу COVID-19, пази от всички досегашни варианти на коронавируса, обяви пред Радио София проф. Тодор Кантарджиев, съветник на Столичната община по здравните въпроси.

"Това, което се говореше в началото, че антителата намаляват, имунитетът избледнява, фактически клетъчният имунитет, имунологичната памет защитават. За Омикрон се разбра, че е необходима бустерна доза, която предпазва включително до 70-80% от влизане в болница", отбеляза проф. Кантарджиев.

Още по темата
Експертът изказа мнение, според което Омикрон вече е минал през почти половината население в Европа.

"Според мен това ще доведе до изграждане на здрав, колективен имунитет в европейците. В София случаите намаляват, тя вече мина през пика, в Благоевград също намаляват. В София област обаче случаите продължават да растат", добави професорът.

Той прогнозира, че през идващата пролет случаите на новозаразени ще се редуцират и през есента ще се появяват само отделни огнища на заразата.

"Всяка епидемия е лимитирана по време, горе-долу за две години и половина. Коронавирусът ще стане един от зимните вируси", добави проф. Тодор Кантарджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
16
 
! Отговори
мед сестра преди 2 години
Ей, *** всички ваксинирани около мен са болни и марсоливи с бронхопневмонии !!! Нещо да излъжеш и замажеш по въпроса?
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клетъчен имунитет се получава единствено ако нямаш мозъчни клетки.
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омикрон и със и без бустерна доза, а и без всякаква доза предпазва до 70-80% от влизане в болница!
66
1
 
10
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
"Клетъчният имунитет след ваксинация пази от коронавируса"- Тоя пак дрънка глупости. Ваксата не е ваксина и не създава никакъв имунитет. Доказано! А просто нафрашква в организма с антитела, които и дори да помагат нещо, се изпик...т за 2 месеца. А разни нещица с незнайно за сега предназначение, остават за цял живот в организма.
65
0
 
8
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 2 години
Защо давате думата на бай Шиле?
64
0
 
9
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
бай шиле ходи си води токшоута и не се занимавай с тия работи. Гледай си пенсията и там предаванията и това е. Много ми е интересно вие професорите, ако си отворите частен кабинет за прегледи, колко ли хора ще дойдат при вас да се прегледат, щото при Мангъров да се уредиш е доста трудно и взима добра сума от по 200 лв. Айде да ви видим вас нали сте големите разбирачи, професори.
63
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
не ми стигнаха символите да довърша списъка с "членствата " му...Та си мисля за тоя "Човек-ЧЛЕН"..:-От толкова "членство" кога му остава време да работи нещо ?!..И си спомних как веднъж Едисън попитал един свой сътрудник какво прави сутрин..-"Работя",отговорил оня..Едисън :-"А на обяд?"..-"Работя",отговорил оня..И пак:..-"Авечер?"..-"Работя"...И гения попитал:-"Извинете,а кога мислите?"...Така и с байШиле:-От много членства просто не му остава никакво време..Обаче е РАЗТРОПАН юнака,нема две мнен
62
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
от чисто любопитство рекох да са информирам за така наречения "байШиле"..Ето какво открих в Уикито:..-"Председател на Българската Асоциация на Микробиолозите Зам. Председател на Научно Дружество по МикробиологияЧлен на Управителния съвет на Европейската Конфедерация по Медицинска МикологияЧлен на Управителния съвет на Балканското дружество по МикробиологияЧлен на Микологичните Дружества на Франция, Германия, Швейцария и ЛюксембургЧленна Американското Дружество по МикробиологияЧлен на ..?!
61
0
 
26
 
! Отговори
Да напомним преди 2 години
Това за колективния имунитет го каза Мангъров още преди две години. И тогава всички от НОЩ го оплюхте, включително и ти професоре. И това че подобни епидемии продължават две години нещо също ви го каза, като ви даде за пример Испанския грип и дори още по страшната Чума, които са изчезнали и без никакви лекарства, антибиотици, ваксини и при липса на всякаква хигиена тогава ! А сега плагиатствате с неговите думи най безкрупулно без капка срам !
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Така е ..Каквито и изследвания да си направи човек, няма машина, която да открие всичко или пък да е на 100% сигурна, още по-малко да ти изследват имунната система :D Много здрави хора си отиваха и преди кофи19. Това, че жена ти е починала, трябва да ни убеди в противното ли? Мен не ме е страх, ако умра ще загубят само роднините и приятелите ми, ти нищо не губиш. Не си създавай с мен толкова грижи, аз ще се оправя. А ти с ваксината, по-леко ще го изкараш. Значи всичко е точно :)
59
0
 
6
 
! Отговори
нито дума преди 2 години
и естествено нито дума за последното официално изследване за нулевия ефект от затварянията и антиконституционните мерки на почти всички правителства:A-Literature-Review-and-Meta-Analysis-of-the-Effects-of-Lockdowns-on-COVID-19-Mortality
58
4
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
Ковид съществува но съществуват и други неща за които никой не говори. Американците пуснаха тази болест в Китай за да сринат световната икономика и май успяват.
57
1
 
2
 
! Отговори
Днеска боц, утре боц преди 2 години
...и като свикнете, ще тъсите "Боцкане", където идае, с когото (която) намерите, и така, след време пак ще се заразите, мейби от Сейшелките, мейби от Малдифките, ипак така
56
0
 
3
 
! Отговори
Короната обича зима! преди 2 години
Ми тогава, седи си у дома, а на Короната дайте безплатно по Два месеца в Банско и Пампорово, дано я гътне някоя лавина... и, народа да си отдъхне, а също и от тебе !
55
0
 
0
 
! Отговори
"Бояна" е преди 2 години
Един генерал я притиска да флючи 10 мин. АНО-кадъри (Агонизиращи Неваксинирани Офци) и Бояна ще загуби печалби- "филма не се препоръчва за деца и сърдечноболни"
54
0
 
6
 
! Отговори
"Бай Шиле" преди 2 години
филмира в студия "Бояна" с участието на: бай Шиле- Къци Вапцаров, конбайнерките- Марта Вачкова и Софи Маринова, а Офцете, бай Шиле щеси подбере, сред оцелелите от вакси...пърдон, вирусите. За първата прожекция са пуснати билети на НДК- Касите
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вдигайте тогава скапания зелен сертификат, който никой така или иначе никъде не иска вече.
52
3
 
4
 
! Отговори
бай Шиле офце пасеше преди 2 години
... и гледа, покрай блока, Конбайната спрела... прескача да види, кво става, и гледа ...две конбайнерки с бели прастилки, се туткат надупени и бай Шиле деликатно попита: - Конбайната, ша тръгне ли ? А те, още по-деликатно отговарат дружно: - Ти, дятката,и двете данайбеш, пак няма да тръгне...
51
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срещу пика се не вика !
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проф. Кантарджиев: Сега ще ви разкажа поредната приспивна приказка за лека нощ ! Момент , да проверя дали не ми е пълен и другия джоб ...