Проф. Постаджиян: Хипертониците трябва да се ваксинират срещу Ковид-19

Пациенти със сърдечни заболявания са в по-висок риск от тежко протичане
26 авг 2021 20:09, Красимир Ангелов
66
Проф. Постаджиян: Хипертониците трябва да се ваксинират срещу Ковид-19

Ваксинирането е единственият начин за предпазване от тежко протичане след заразяване с коронавирус. Това се отнася и за хората с повишено артериално налягане, сочат редица изследвания.

При тези пациенти страничните ефекти и противопоказанията са същите като при мнозинството ваксинирани.

Няма специфична разлика и по отношение на технологията на производство на ваксините, както и в степента на тяхната ефикасност, съобразно стадия на артериална хипертония.

Смята се, че докато няма изразен пик, периодът за поставяне на ваксиниране е изключително подходящ.

Разговор по темата в предаването "Директно" на телевизия Bulgaria ON AIR с проф. Арман Постаджиян, председател на Българската лига по хипертония вижте тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гн. Бостанял аз съм тъкъв ама да ги е яд такива като теб Н ЯМА ДА СЕ ВЪКСИНИРЪМ. ЗАЩОТО Я КАЖЕТЕ КОЛКО ЛАПАТЕ ЗА ТАЗИ ГЛУПОСТ К19.
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В дания 80% от хората на 12 години са ваксинирани. В Швеция 82% от хората над 18 години ваксинирани. Виж тяхната смъртност и броя в болниците и си затвори устата .
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината не спря никъде вируса.Накратко Англия Израел САЩ са в нова по смъртна ковид криза въпреки огромните опашки от ваксинирани с две дози.Сега дори ще има подсилващи и трети ,четвърти ,пети дози на 6-9 месеца! И не са безплатни гмо продуктите ,всяко правителство на страна ги плаща от данъците събрани от нас данъкоплатците.Биг фармата продава ->страните купуват->докторите,журналисти ,общественици им плащат да плашат+ медицински сестри ваксинират .
41
2
 
3
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 2 години
При по-новите КОВИД щамове коефициента на настоящите ваксини на пазара намалява от най-високия им капацитет ,но пак те предпазва, ай да не е на 90 %,а на 50 % напр. И пак е по-добре от нищо. Защото вируса не пита учените колко време им трябва да измислят или адаптират нови ваксини ,та чак тогава да мутира за тяхно удобство или заради самите хора.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 45, щото са осъзнали че са се прецакали и сега ги е яд
39
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До До Хххх..."Гаранцията е ,че ако се заразиш,ще го минеш по-тънко"...?!?!?!..Ако се заразиш ОТ КАКВО?!..Ако имаш предвид коковшда,то ТОЙ МУТИРА НЕПРЕКЪСНАТО!...Вие май много бързо забравихте,че "до вчера" се рекламираха ваксини ЗА ОПРЕДЕЛЕН ОЧАКВАН ЩАМ на ОБИКНОВЕНИЯ грип!.?..Е,сега,като това чудо непрекъснато мутира,С КАКВИ ОЧИ настоявате да се "боцкаме" като НЕ ЗНАЕМ,кой вариант ще ни налази?..През месец-два САМИТЕ МЕДИЦИ съобщават за нови щамове..Е?.."Панацея" ли искате да изкарат ваксата?
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
имаме си нов клоун в цирка, дами и господа
37
2
 
5
 
! Отговори
До Хххх преди 2 години
Ваксината не те прави безсмъртен. Гаранцията е само,че ако се заразиш ще го минеш по-тънко. Което си е манна небесна за възрастни хора и такива с купища хронични болести.Милион пъти ви казват ,че те умират от усложненията ,които вируса прави с и без туй слабата им имунна система на хронично болни и/или изтощени от възрастта организми.
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грубата реклама води до обратен ефект. А в България лекарите-депутати от ГЕРБ използваха случая да правят политика. Вождът им управляваше пандемията и ни докара до втори по смъртност в света.Това е и причината голяма част от българите да не искат да се ваксинират. Асоциират вируса с лъжите на ГЕРБ.Иначе е ясно че вирус има, както обаче е и ясно, че не е толкова смъртоносен, колкото го изкарват. От грип умират много повече хора. Само че за това не се повтаря всеки
35
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е тая злоба у Ваксинираните ??? Нали сте Защитени и Безсмъртни, защо злобеете срещу НЕ ваксинираните
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Набодените ваксъри се мислят за безсмъртни.Видя се че не е така. В Израел 60% от починалите са набодени с по две игли.
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обаче тези, които се прецакаха с ваксините изведнъж започнаха да говорят, че всички трябва да се ваксинират... Прецаканите стават доста и натиска за социално-здравния експеримент се засилва...
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Тикволандия всеки втори - професор.
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престанете да лъжете че е доброволна ваксината, като в същото време заплашвате хората с уволнение и забранявате пътувания и други. Чакате да се излъжат колкото може "доброволно", за да ги използвате като допълнителен натиск за после, когато ще приложите максимален терор. КОЛКОТО ВИ ПОЗВОЛИМ. ЗАБРАВЯТЕ ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ.
30
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксъри, вие сте брутални убийци
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах по CNN израелски лекар, който обяви че всички които са с 2 игли, но поставени преди повече от 6 месеца нямат никакъв имунитет към ковид. За това трябвало да им се слагат на всеки 6 месеца нови и нови бустери. А и да не забравя, това било причината да са с нова вълна и с толкова много хора в болниците. Мдааа. По-зле от наркоманите, дето умират за едната доза.
28
1
 
3
 
! Отговори
. преди 2 години
И ти ли взе да разбираш от ваксини.
27
22
 
2
 
! Отговори
Tези, преди 2 години
които не искат да се ваксинират не ги приемайте в болници за лечение на каквото и да е. Щом смятат ,че са безсмъртни.
26
0
 
6
 
! Отговори
Ака на 47 преди 2 години
И теб, и теб...
25
0
 
13
 
! Отговори
патлежанов преди 2 години
На такива статии, пишете-платено цъобщение