Сидни удължава локдауна с поне две седмици

Сегашните ограничения не успяха да спрат COVID-19
14 юли 2021 13:17, Ния Христова
16
Сидни удължава локдауна с поне две седмици
Снимка: БГНЕС
Австралийските власти обявиха, че удължават локдауна в Сидни най-малко с 14 дни, след като първоначалните триседмични ограничения не успяха да спрат разпространението на коронавируса в най-големия град на страната, съобщи Ройтерс.
 
Премиерът на провинция Нов Южен Уелс Гладис Береджиклян каза, че ограниченията трябва да останат в сила поне до 30 юли, след като през изминалото денонощие бяха регистрирани 97 нови случая в града. От тях 24 са се заразили в рамките на общността.
 
Береджиклян многократно е заявявала, че локдаунът, който е в сила от 26 юни, ще бъде отменен само когато броят на новите случаи, циркулиращи в общността, е близо до нула.
 
В град с 5 милиона население беше обявен локдаун в края на юни, след като по-заразния вариант Делта беше регистриран в страната. Много от по-несъществените дейности бяха затворени, повечето от учениците останаха по домовете си, а на жителите е позволено да напускат дома си само по важни причини или за физическа активност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-долу изказалият се т. нар. Гелев не никакъв доктор. Не му вярвайте, лъже ви, че миокардитът е леко заболяване. Казвам го като кардиолог. Дори и леко протичащите миокардит е много сериозно заболяване. Може да доведе до смърт от ритъмни нарушения остра сърдечна недостатъчност или да предизвика хронична сърдечна недостатъчност.Един от четири пациенти със сърдечна недостатъчност умира до 1 година, а всеки втори до 5 години след поставяне на диагнозата.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13 - гледах как полицията напръска със сълзотворен спрей в Австралия 13 годишна, понеже била без маска. Това са мерки, а? Кеф да ти стане на дребната фашистка душичка. Унищожавай хората психически и икономически, за да ги опазиш от ГРИПЧЕТО.
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там е Локдаун и истински мерки. Там човешкият живот е ценен.У нас мерките са главно по телевизионни студия
12
1
 
4
 
! Отговори
маймунски аденовирус преди 2 години
До Д-р Гелев - уважаеми ЛЪЖЕ лекар, в леките случаи на миокардит оздравяването настъпва след няколко седмици, а в тежките минават месеци. Трудоспособността при миокардите е напълно загубена. Болните трябва да си почиват дори и 2-3 месеца след оздравяването. След острата фаза на възпалението, някои пациенти развиват хронична сърдечна недостатъчност заради увреден сърдечен мускул. Хора, страдали от миокардит, са с риск от развитието на внезапно и потенциално смъртоносно сърдечно-ритъмно нарушение.
11
3
 
9
 
! Отговори
ИЗДАВАМ ТАЙНАТА преди 2 години
"Локдаунът, който е в сила от 26 юни, ще бъде отменен само когато броят на новите случаи, циркулиращи в общността, е близо до нула." - и ако тестваш с PCR теста по няколко хиляди на ден - независимо какво тестваш, хора, или папая, или фазани - никога, никога никога "броят" на фалшивопозитивните отчетени с безполезния тест няма да бъде близо до нула. Приятна каторга, Сидни.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксите не действат,несе ваксинирайте
9
1
 
3
 
! Отговори
пепи преди 2 години
А къде е програмиста със снимките от Фотошоп . А той се е преместил в Испания.
8
11
 
4
 
! Отговори
Д-р Гелев преди 2 години
Миокардитът, Славчо, е леко заболяване на сърцето, което се излекува без интервенции и най-важното - без абсолютно никакви последствия. Ситуацията с тежко преболедуване на Ковид е доста по-лоша! Ама ти си гледай твойта.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Локдаунът не помага, но пък ще го удължим. Мъдро управленско решение!
6
4
 
5
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 2 години
пфайзер обяви миокардит официално
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2 Делтата иде за ваксинираните, другите вече имат имунитет и страшно няма освен ако не са 60+Само да поясня че делтата е компютърно изчисление.
4
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да забранят тоалетната хартия за нативаксърите и билетчето им за транспорт да струва 5-10 пъти повече
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде да им продадат нашите ваксини, поне бедна БГ да спечели малко пари! Ама няма да ги купят нали? Пазят си населението от измислени препарати и пестят пари!
2
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антиваксъри, края ви наближава - делта иде.
1
3
 
14
 
! Отговори
Бено преди 2 години
Лудостта продължава...