Отчаяние и недоволство на Острова заради блокадата

Хората се съобразяват с разпоредбите, коментира журналист
Обновена: 22 дек 2020 09:58 | 22 дек 2020 09:58, Петя Славова
38

Нов щам на коронавируса се разпространява във Великобритания. Островът е абсолютно блокиран. Ще се повторят ли събитията от китайския град Ухан?

Журналистът Соня Колтуклиева, която от години живее в Лондон, посочи пред Bulgaria ON AIR, че ги е заляла вълна от отчаяние, недоволство и огромно разочарование.

"Защото нито един от нас не може да осъществи плановете си за Коледа и Нова година. Но по-добре да се предпазим от новия щам и коронавируса, отколкото да се отдадем на парти и веселби", отбеляза тя.

Още по темата

"В началото на пандемията британците бяха обвинявани от целия свят, че последни признаха колко страшен е този вирус. Едва когато Борис Джонсън влезе в болница и изпита кошмара, беше затворена страната. Затова вторият локдаун беше обявен много по-рано. От вчера е по-страшно, отколкото беше през март. Градският транспорт  е празен, навсякъде има полицаи, които спират хората и ги питат защо пътуват. В събота вечер хората отчаяно се опитваха да се качат на влакове, автобуси и самолети, за да заминат някъде. Глобата за неносене на маска в градския транспорт и на публични места е 6400 паунда. Не може да се напуска Лондон и не може отвън да влизат в Лондон", разказа Колтуклиева.

По думите ѝ британците се съобразяват с разпоредбите, а в България ще стане революция, ако издадат такива заповеди само часове преди да започне прилагането им. Журналистът подчерта, че британците са много по-дисциплинирани от българите, но все пак парковете и магазините са били пълни преди дни, което е довело до ударно покачване на броя на заразените.

Колтуклиева съобщи, че 625 ТИР-а са блокирани в графство Кент по пътя за френската граница. Дошло е тревожно съобщение, че ще има недостиг на цитрусови плодове и други хранителни стоки.

"Очаквахме ограничения заради Brexit. Търговската сделка не се случи, случи се новият вариант на Ковид-19. Британците сега успяха да си дадат сметка какво се случва, когато не са в европейското семейство. Писъците са огромни", каза още журналистът.

"Със 70% по-бързо се разпространява този нов вариант на коронавируса, много бързо се разпространява сред децата. Добрата новина е, че ваксината действа и върху този щам при 95-100% от случаите", изтъкна Соня Колтуклиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като са отчаяни да се ваксинират бе, хем и нов щам им пуснаха за да се отчаят и пак недоволни. Ваксинирайте се и пътувайте, още щамове ли искате... е няма. Бил Гейтс ще фалира безплатни щамове, безплатни ваксини. Много искате.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пада им се на островяните. Таман ще се преборят с вируса.
12
5
 
14
 
! Отговори
Лондон преди 3 години
625 тира на Дувър?!🤣 Тя сигурно е ходила да ги брои! Да,вярно е че имаше забрана за влизане във Франция,но те повечето тирове бяха европейски,така че французите си вкараха автогол. Та колко е глобата за неносене на маска?! Соня май никога не се е качвала в автобус! И къде има полиция по пътищата? Я стига сте писали глупости и небивалици. Първо проверете. Ааа..и си вземете по "достоверен" източник.
11
2
 
10
 
! Отговори
до ГОЛАТА ИСТИНА преди 3 години
Първо прочети колко внасяше Англия в ЕС и колко взимаше.Второ тя пак ще си ги дава тия пари на ЕС, прочети за Щвейцария
10
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Островът потъва, бавно но сигурно.
9
2
 
25
 
! Отговори
Лондон преди 3 години
Не зная къде живее въпросната Соня,но това което казва,почти не е вярно!Да,объркани са местните,да има затруднения и недоволство,но и дотук.Градския транспорт си е полупразен с причина. За спазване на соц.дистанция. Магазините са си ок,вярно от Sainsburys казаха че се ОЧАКВА евентуални затруднения с пресните салати и цитрусите,но само това. Пък и испанците като изхвърлят няколко дни продукцията си морето, ще преосмислят позицията си. Защото както се досещате,не е проблема вирусът..
8
18
 
13
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 3 години
Нека не се заблуждаваме, като си мислим, че другите са зле, в България става по-добре!Англия има достатъчно колонии, от които да набавя всичко необходимо без мита и сделки : Австралия, Нова Зеландия, Канада. По-съществения въпрос е, как всички останали страни в ЕС ще запушат пробойната в бюджета, която Англия оставя, спирайки да плаща вноска, защото чиновниците в Брюксел няма да си намалят разходите и заплатите.
7
5
 
23
 
! Отговори
Anonymus преди 3 години
Тия си правят двоен локдаун и за това им е криво. Хем Брекзита ги гони зад ъгъла където ще останат на произвола на съдбата като ги изгоним от ЕС, хем ще трябва сами да се справят с пандемията, че и ваксините ще им излязат по-скъпо сигурно.
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оффф сега другата година ковид 20 и пак вкъщи, Аман, Аман....
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявам се да осъзнават, че това основно не е следствие от вируса, ами Брекзит. Този вариант на ковид19 го има вече в Европа. Англичаните се отцепиха от колектива, сега ще им го нацепват. Все ми е тая. Заради политиката им, България много си е патила, отделно че бяха троянския кон на САЩ в ЕС. 51 щат.
4
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече и хипохондриците няма да повярват в този театър!
3
2
 
17
 
! Отговори
Ботокса преди 3 години
Няма страшно,аз съм застанал на границата и пазя да не мине новият щам
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да театрото продължава
1
6
 
27
 
! Отговори
Айде пак преди 3 години
Второ действие на цирка ковид.