1370 са с право на глас в затворите и арестите

В София изборните секциите ще са три
27 окт 2024 06:40, Александър Попов
8
1370 са с право на глас в затворите и арестите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На предсрочните парламентарни избори 1370 обвиняеми и подсъдими, които нямат влязла в сила присъда към датата на провеждането на вота, ще могат да упражнят правото си на глас в 26 секции, разкрити в арестите и затворите. Това сочат данните на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН). В затворите ще могат да гласуват 765 души, а в арестите – 605.

В София изборните секциите ще са три – в затвора и в арестните помещения на бул. „Г. М. Димитров“ и на ул. „Майор Векилски“.

Според Изборния кодекс, избирателни секции се образуват в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги при наличие на не по-малко от 10 избиратели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: затвориарести
Още от Избори 2024
Вотът към 9 часа: Кои туристически дестинации са най-харесвани на 27 октомври?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До мен - Аз съм бил задържан в ареста, защото приличах на заподозрян, който е пребил друг човек. Държаха ме 20 часа, преди да съберат свидетелски показания, *** бе съм бил на мястото на инцидента и свидетел на самия побой, да каже, че не съм бил аз. Ако ме бяха задържали в петък или събота, щяха да ме държат до понеделник. И какво? Аь нямам право на глас, въпреки, че нямам доказана вина в тежко престъпление?!?
6
0
 
3
 
! Отговори
Бaй Kypтu преди 1 ден
Цъцъцъцъ, eeeйй, oт koл u въжe ru cъбupaт, caмo u caмo ga ca нa влacт...
5
1
 
2
 
! Отговори
Мен преди 1 ден
Страшна работа страшна новина.Няма никакъв смисъл от нея,толкова малко хора са без значение.нищо че това им право трябваше да се премахне щом са в панделата,другото поняажно и интересно е за тези 1400 затворника колко хрантутника има на хранилката от държавата.там е интересното и там са гласоподавателите,ще кажете ли бройка сайта да знаем колко шапки и администрация има които се грижат за 1400 разбойника?
4
0
 
0
 
! Отговори
Предлагам преди 1 ден
Осъден за престъпление с предвидено максимално наказание над 5 години - не гласуваш до живот. Осъден повече от един път - също. В САЩ имат много сериозни закони за ограничаване правата на осъдените. Кой не вярва да провери.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Страхотна новина, тези с по 15 висящи дела щели да могат да гласуват, няма що. Само никой не пише, че няма политици. Тези които се само предлагат не стават за нищо.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Стреснах се, помислих, че обявяват бройките на кромидболните.
1
0
 
7
 
! Отговори
видинчанин преди 1 ден
Във Видин нито един кандидат депутат не му стискаше да се покаже пред народа видински!Заспали са зимен сън отдавна.Отсега е ясно кои ще са и че *** за трици не става от тях!Само като им чуя обещанията и ме напушва смях. Като тунела под Петрохан например.В София сигурно са обещали пристанище или космодрум!