Не сме надежден партньор с толкова чести избори

"Никой няма да ни подреди къщата", допълни Калфин
25 юни 2024 16:37, Инна Ангелова
31
Не сме надежден партньор с толкова чести избори
Снимка: БГНЕС

“Въпрос на отговорност е да има правителство”, коментира бившият външен министър Ивайло Калфин. По думите му всички възможности за правителство, които има, няма да се реализират и вървим към нови избори през октомври. Калфин изрази съжаление, че много хора са предпочели да останат вкъщи и да не гласуват.

“Би трябвало да има правителство, а дали ще изкара мандат зависи колко честно и прозрачно ще се държи с гражданите. Няма значение как ще се нарича правителството, важно е да работи и да предприема мерки, които да движат държавата напред. Така може да се върне част от изгубеното доверие“, допълни Калфин пред БНР.

На въпрос дали на страната ни ѝ се оказва външен натиск за съставяне на правителство, бившият вицепремиер отговори, че му се иска този натиск да е вътрешен.

“Много държави често ходят на избори и на тях се гледа като на ненадежден партньор. Никой няма да се заеме да ни подреди къщата, натиск няма. Правителството се съставя, за да се върши работа в страната”, каза още Калфин.

За него е нормален процесът на преговорите в ЕС за постовете. Това винаги предизвиква напрежение. И даде за пример ЕП, където в момента има разместване и политическите групи ще искат да видят мястото си в бъдещите органи на ЕК. "По моя преценка са близко до съгласие, може и да е до края на седмицата", надява се Ивайло Калфин.

Той обясни, че пътят на преговорите и присъединяването на Украйна и Молдова към ЕС  зависи от много фактори. “Доколко искат държавите да се подготвят за членство, защото то не е само политически акт, а икономически промени и предполага солидни реформи в държавата. У нас минаха 15 години от подаване на молбата за членство и приемането”, допълни Калфин.

Той мисли, че бърза писта за присъединяването на Украйна няма да бъде осигурена, защото компромиси не се правят и политическите аргументи няма да надделеят над реалната подготовка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от Избори 2024
Ивайло Мирчев: Борисов проявява позакъсняло политическо мъжкарство
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
И на кой ли от политиците му пука , важното е да се продаде каквото е останало в държавата , и да се харесваме на чуждото влияние ..Чапа : ''Най-много ме е страх , да не започне в ЦЯЛ свят , да се играе само ЕДНО ХОРО , и да се говори само на ЕДИН ЕЗИК ".Това време *** на вратата !
7
6
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 5 дни
До Анонимен Ти явно подкрепяш агресора Путин! Утре, ако влезе у нас друг агресор от голяма държава и него ще подкрепяш без свян! За нормалните хора Русия е агресор, загърбил международните правила, а Украйна е нападната от агресора и всичко това се случва в 21 век!
6
5
 
4
 
! Отговори
Афро Руснак преди 5 дни
Това Ченге ми е много противен. Прилича ми на "културна ценност" от СССР които Не могат да бъдат реанимирани за щастие. Внушава ни, че трябва да се срамуваме, че Не сме 16-та република на "Империята на Злото".
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
провален политик, който народът изхвърли от политиката, назначен в европейската администрация, защо? Калфин като социален министър увеличи пенсионната възраст, по социалистически
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Надежден партньор на кого трябва да бъдем? На обирджиите и войнолюбците от Запад? А те колко надеждни "партньори" са ни?
3
4
 
4
 
! Отговори
Много правилно! преди 5 дни
Но понеже у нас отговорност никой, никога не е виждал сред управляващите -правителство няма да има! :D
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
много важно, а това че непрекъснато ни се месят, какво правеше лайен на предизборно събрание на ГЕРБ, че и вебер
1
1
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
Е и? Да си направим диктатура ли господин Калфин? Да припомня как въпреки решението на измислената ви партийна единодушно гласувахте Борисов да тегли кредити? Не ЕП,на Белене за такива като ТЕБ.