Прокуратурата, ДАНС и МВР с общо звено във връзка с изборите

То ще се ръководи от Елена Каракашева, заместник главен прокурор
26
Прокуратурата, ДАНС и МВР с общо звено във връзка с изборите
Снимка: БГНЕС

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов и председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Пламен Тончев подписаха съвместна заповед за създаване на Национално междуведомствено звено във връзка с изборите за Европейски парламент и за 50-о Народно събрание, съобщиха от прокуратурата.

Със заповедта се регламентират действията на институциите за гарантиране на политическите права на гражданите и осигуряване на бърза и адекватна реакция за противодействие на престъпленията, свързани с изборите.

С документа се създава Национално междуведомствено звено, което се ръководи от Елена Каракашева, заместник главен прокурор. В звеното участват прокурори от Върховната прокуратура, и.ф. главен секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, директорът на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) - МВР  – главен комисар Атанас Илков, заместник председател на ДАНС и др.

Целта на създаденото звено е да координира дейността на прокуратурата, МВР и ДАНС за ефективно взаимодействие на институциите от деня на откриване на предизборната кампания, в самия изборен ден и ще приключи работата си до 30 дни след официалното обявяване от Централната избирателна комисия (ЦИК) на окончателните резултати от изборите.

Звеното ще обменя информация с ЦИК, с областните междуведомствени звена в страната и ще извършва анализ и обобщение на получените данни.

Подобно звено бе създадено и за местните избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Избори 2024
Минчев за казуса с Корал: Много шум за нищо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 1 седмица
И пак не вярвам, че ще са честни изборите.
24
0
 
3
 
! Отговори
Поговорка преди 1 седмица
Рибата се разваля откъм главата. За да е купен вота, махнете този който го е платил и готово. А не тоз отдолу бай Михаля фанат с 5 гласа... Тези пари идват отгоре. Не отдолу.
23
1
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 1 седмица
Колко пъти тук трябва да питам и никой не ми отговаря как с масово гласуване ще се намали купеният вот ? Хайде бе помагачи на депутати-измамници обяснете как ще намалите нещо което не подлежи на намаление, а и политиците щом се молят да се увеличи гласоподавателната маса не означава ли, че и те не искат нисък процент на вота за да не види светът, че в България управлява малцинството, а не както е в демократични държави мнозинството 50+1 % ? Докога ще изпълняваме исканията на мафията ?
22
0
 
0
 
! Отговори
Съвет 3 преди 1 седмица
Помислете как можем банкирането да го правим през телефона но гласуването не. Пуснете една апликация за 1седмица се прави да улесни гражданите които искат да гласуват през телефона си. Оставете "дядо Мирко" да гласува с хартиена бюлетина а "Силвестър" да може от телефона си да гласува. Помислете.
21
0
 
2
 
! Отговори
Съвет 2 преди 1 седмица
Печатниците които печатат бюлетините... Сложете им контрол да печатат под бройка. И ако трябва ги затворете няколко дни преди изборите ,че много чували с напечатани бюлетини се разнасят по време на изборите. Също обикновеният гражданин не купува и не продава гласове. Това го правят хората отгоре, не хората от долу. Така ,че е безмислено да пускате по телевизията тези лозунги, сложете ги над парламента, за да знае който плаща.
20
0
 
0
 
! Отговори
Съвет преди 1 седмица
Един Тир да се обърне на границата с Анадола в деня на изборите, за да не влизат двойно гласуващите съграждани който не говорят български език и не ги интересува България а само това което са им казали да направят. Ще влязат поне 20 да не са и 200 автобуса по време на изборите от долу. Това е първото нещо което трябва да се направи.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 11 стига лъгахте по сайтовете Шарлатаните и Божков какви са а чалгарите 11 твоите лъжи вече не стават
18
0
 
1
 
! Отговори
до 15 преди 1 седмица
те и тримата са милицай едца ли да помогнат
17
0
 
0
 
! Отговори
Избирател ром преди 1 седмица
Сега нали сме от един отбор? Ще стоим пред секциите, а вие нема да ни пречите на алъш-вериша!
16
0
 
4
 
! Отговори
Шоу преди 1 седмица
Тримата конници на апокалипсиса...
15
0
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 1 седмица
Подай сигнал към тройката борци за честни избори и после кажи дали са ти обърнали внимание.
14
0
 
2
 
! Отговори
алф преди 1 седмица
мозек и милиционер(военен)нямат връзка едно с друго
13
0
 
3
 
! Отговори
alf преди 1 седмица
ало звеното у дружба се търгуват по 150 лв на глас на фамилия над 10 човека
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гласувайте хора!Само така ще намалите купения вот.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мафията се събра да работи срещу българския народ в полза на мафията ГЕРБ-ДПС която ги е назначил на тези постове. Честито на печелившите.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ясно!Няма да има честни избори.Направо да си назначат Бойко и да не харчим стотици милиони за предизвестен вот.
9
0
 
7
 
! Отговори
Емигрант преди 1 седмица
Сетиха се тези ДС-нивестулки да се обединят и заедно да помагат на ДУОТО мафиотско ГЕРБ/ДПС на изборите ! Кога в тази кочинка "врачките" ще извадят проучване колко процента от населението на България вярва на това ТРИО от шарлатани и доносници на ДС ?
8
1
 
8
 
! Отговори
Истината! преди 1 седмица
Само ако 60% от българите отидат да гласуват масово за ПП-ДБ, може да има Промяна!!!!! Иначе ще ни управляват двама охранени престъпника от 90-те!
7
0
 
8
 
! Отговори
Право на мнение! преди 1 седмица
ДПС ГЕРБ си имат главен прокурор, министър в мвр и дансаджиите са техни!
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кога че арестуват пп измамниците ,и къде са 9 милиарда от бюджета