Новият кмет на Варна обмисля индустриална зона

Ще въведа "Ден на кмета" да се срещам с гражданите, каза Благомир Коцев
Обновена: 6 ное 2023 09:20 | 6 ное 2023 09:16, Анисия Иванова
35
Новият кмет на Варна обмисля индустриална зона
Снимка: Bulgaria ON AIR

При 100% обработени СИК протоколи на балотажа във Варна в кметското кресло сяда Благомир Коцев, за когото са гласували 45 395 души, или 53,06%. Кандидатът на ГЕРБ Иван Портних остана втори с близо 10 000 гласа по-малко.

"Очаквах този резултат, разговарял съм с хората през цялата кампания, както и доста месеци преди това - усещаше се нуждата от промяната, която варненци искат. Така че този резултат не е изненада за мен. Разликата е по-голяма от очакваното, но това показва, че варненци имат ясна позиция по въпроса - Варна трябва да бъде по нов курс", каза Коцев за "България сутрин".

Той призна, че едно от първите неща, които ще направи, е да се въведе повече прозрачност.

"Ще въведа "Ден на кмета" - поне веднъж месечно да се срещам с гражданите. Реално проблемите, които трябва да решим, са бързо да привлечем инвестиции, да се възползваме от ПВУ. Варна има голяма нужда от индустриална зона, тъй като е единственият град, в който няма индустриална зона. Другото, което ще направим, е да обърнем внимание на Аспаруховия мост. МРРБ потвърди, че той има нужда от ремонт", заяви новият кмет на Варна пред репортера на Bulgaria ON AIR Теодора Георгиева.

По думите му нито една партия няма чак толкова голяма тежест, че да може да доминира в Общинския съвет.

"Това ще налага и нуждата от консенсус между тези формации. Това вече ще е ролята на председателя на Общинския съвет и моята роля като кмет - да обединим тези формации за добрите решения за Варна. Бидейки така фрагментиран, ще бъде по-лесно за нас да се вземат тези решения. Трябва да има много по-добри условия и заплащане за младите, много по-добри инвестиции", коментира Благомир Коцев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ако не бъркам моста е от национално значение и част от магистралата средствата за неговата подръжка трябва да са от държавният бюджет.
30
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 6 месеца
а инвеститори имаш ли? или просто ще продаваш поляни?
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То индустриални зони има, но нямат устройствен план, инфраструктура, повечето улици нямат имена. Всичко е толкова разпръснато и мизерно! Ако ти трябва ток, вода и интернет, трябва сам да се бориш с месеци и години. Естествено, че това пречи. А това са функции на общината - да създаде условия на бизнеса.
28
0
 
1
 
! Отговори
първото преди 6 месеца
индустриална зона да продава терените ей , че смешни пп хитреци и шарлатани
27
0
 
2
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 6 месеца
Не съм от Варна но си мисля че е нужен втори мост като Аспаруховия мост. И важно е да не се отлага. Задръстванията там приличат на софийските. Ами при аварийна ситуация с Аспаруховия мост какъв е изхода?
26
0
 
3
 
! Отговори
do 21 преди 6 месеца
Не е така, на 1-ви тур 22900 гласа, на 2-ри тур 45900 гласа.Тоест реалната подкрепа е тази, която се вижда от 1-ви тур, от 2-ри тур е протестния вот срещу Герб, но Бойко сам си е виновен, избягваше Варна като чумав, всички пари от бюджета за Пловдив и Бургас. Догодина бюджета на Варна може и да е 80млн, както преди 10 -12 години. Варна е потънала в дългове, едва тази година има бюджет от 800млн. следвайте парите, вижте къде ще отидат.
25
1
 
2
 
! Отговори
xxxx преди 6 месеца
Нищо не очаквам от новия кмет, или по-скоро догодина бюджета за Варна ще е наполовина и за това ще е виновно международното положение.
24
0
 
6
 
! Отговори
Чиченеца преди 6 месеца
Новия кмет на Варна първо да уволни поне половината търтеи в общината, без да назначава нови, ако иска да свърши нещо въобще.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не че нещо, ама да направиш супер дупер индустриална зона в туристическата столица на България не е особенно умно, ама .........
22
0
 
1
 
! Отговори
мак преди 6 месеца
До Анонимен21. Никой никого не спира да гласува. А на балотажа има само 2 кандидата, не 50, че да имаш голям избор. В крайна сметка хората са гласували и това е.
21
0
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 6 месеца
Ами да са гласували, кой ги спира.....
20
1
 
5
 
! Отговори
ТИМ преди 6 месеца
Дали са го одобрили
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
НЕ се превъзнасяй толкова..все пак за теб са гласували има няма 30 хил души. Общо гласували 80 хил от 280 хил имащи право на глас. От тях 50% са за тебе и от тези 50%, 50% са гласували наказателно за Портних. Така чее... с подкрепа едва 1/10 от варненци бъди малко смирен и се замисли доколко наистина победата ти е победа...
18
6
 
11
 
! Отговори
До 15 преди 6 месеца
Варна е в пъти по-добре от към инфраструктура и чистота в сравнение с другите големи градове. ГЕРБ наляха много в града през последните 10 години, но лошата организация , лиспа на контрол и безхаберие от страна на градската администрация доведе до заслужената загуба на Портних и ГЕРБ. Този Коцев е друга бяла птица и честно казано, не очаквам по-добро управление в сравнение това на Портних.
17
2
 
5
 
! Отговори
?! преди 6 месеца
Първо да оправи уличното осветление в Младост 1, около пазар Панелчето, вечер е абсолютна тъмница, пълен мрак като в някакво изоставено гето, срамота!
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Започва се пълненето на гушата на трибуквената групировка. Обикновенните гражда ще работят в зоната за по 1500 лв. Да ви е честито
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дано най накрая Варна да заприлича на Дубай.Дубай на Балканите.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ше внася бачкатори от Бангладеш :)))
13
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да видим сега дали Варна ще.бъде най накрая почистена от мръсотията и дали ще се оправят дупките по улиците.Като цяло това е един от най занемарените и заринати с отпадъци градове в България.
12
1
 
13
 
! Отговори
До варненец преди 6 месеца
Спомни си Кирил Йорданов как го разкарахте, дори човек загина напусто, камъни трупахте на центъра. Натресахте се на Портних. Тая заран по ТВ една политоложка каза, че на Варна им писнало, затова така станало. Елементарно обяснение, защо се влачите толкова време с лошо управление. Поздрав от Русе, навсякъде е едно и също.