11 областни града за ГЕРБ, за ПП-ДБ 4, БСП е начело в 3

ИТН и "Левицата!" също се "нанесоха" на картата
Обновена: 6 ное 2023 08:10 | 6 ное 2023 08:03, Александър Попов
118
11 областни града за ГЕРБ, за ПП-ДБ 4, БСП е начело в 3
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

11 областни града за ГЕРБ, за ПП-ДБ 4, БСП е начело в 3

ИТН и "Левицата!" също се "нанесоха" на картата

Според 100% от обработените протоколи ГЕРБ печели изборите в 11 областни града, а коалицията ПП-ДБ - в четири, докато БСП ще има кметове в три града.

ГЕРБ спечели кметската надпревара в Бургас, Велико Търново, Враца, Габрово, Перник, Плевен, Пловдив, Сливен, Смолян, Стара Загора и Хасково.

Коалицията ПП-ДБ печели кметските избори в София, Благоевград, Варна и Пазарджик.

БСП за България печели кметската надпревара в Монтана, Русе и Шумен.

Кои спечелиха в другите областни градове?

ИТН и "Левицата" също се нанесоха на картата на България.

Ловеч ще има нов кмет в лицето на Страцимир Петков, подкрепен от партиите "Има такъв народ" и "Български възход". За кмет на Търговище е избран пък Васил Николов, подкрепен от "Левицата!".

Кмет на Видин за още един мандат остава Цвета Ценков, подкрепен от СДС, НДСВ и Новото време.

В Добрич печели Йордан Йорданов, подкрепен от МК ДБГ (ДБГ, ИТН, НДСВ, ССД, ГН и ВМРО-БНД).

В Кюстендил спечели Огнян Атанасов, подкрепен от Партия на ЗЕЛЕНИТЕ.

В Разград за кмет е избран независимият кандидат Добрин Добрев, макар лидерът на БСП Корнелия Нинова да приписа победата на БСП.

В Силистра изборите за кмет печели независимият кандидат Александър Сабанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Антинатовец преди 10 месеца
За хората с повече от три грама мозък в кратуните си е ясно че тези победи на Герб и ПП са от купените гласове на ромите в тези области . Едните с парите от Козяк 16 другите от 20 години мафиотско управление и кражби на поразия. БСП и Възраждане нямат пари за покупка на ромите и това е резултата . Когато видиш в съседната секция опашки от 100 роми за гласуване а в твоята има само двама пред теб работа е ясна като бял ден. Ромите един ден ще заблажат добре после ще търсят Михаля.
97
0
 
2
 
! Отговори
АЙ ЧЕСТИТО!!! преди 10 месеца
ГЕРБ пак ни го нашмулиха яко при това- на два ката. Дано да сте си намазали дупцетата с вазелинец от рано. Честити поредни 4 години. Не разбрахте ли, че са се заклещили в политиката като надървено куче в хралупка на разгонена ***? Само с кофа студена вода няма да стане...
96
0
 
0
 
! Отговори
Влака с критиката преди 10 месеца
Това не е статия като за след крайни резултати .Прилича не нещо писано по телефона, на крак в метрото. Мега мъка е да се чете .
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Излиза по ТВ някакъв ***(не си спомням името му), който се явява за кмет на София и първото нещо, което започва да дрънка е, да внесе разделение и омраза и обясни как софиянци били три вида, трето поколение и родени в София, пришълци от провинцията за работа и богати хайлази провинциалисти умрели от мерак да живеят в София(студентите ги изпусна) и чака някой да гласува за него, съвсем е изпушил, трябва ви една психиатрия да ги прибере такива или просто не допускайте подобни екземпляри в ефир!
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Успокоително ми действаше тая шумова среда с ектремните си децибели! Ходех със слушалки в ушите, за да не изпусна нито една евроатлантическа ценност, която лееха устите на Настимир, Божанката и Манол Пейков, а нощем препрочитах евроатлантическите напътствия на кака Мара от село Хаджидимово, Неврокопско. Както би казала адв. Елена Гунчева беше ми евроатлантическо бе, хора! И изведнъж баммм! Тишина.
93
1
 
1
 
! Отговори
Диана преди 10 месеца
Много им е на БСП и тези 3 града! Сигурно там са гласували само с машинките, значи...Но...не очаквам нищо хубаво от това..БСП трябва да се саморазпусне, да прояви малко гражданска доблест за лошия Преход с който руши държавата и съсипва живота на милиони българи - да покажат малко уважение към страна и народ, ***.мка му, значи..Че и ние да започнем да се уважаваме, а не да се чувстваме като опитни зайчета, стреляни от всякъде...
92
1
 
1
 
! Отговори
Диана преди 10 месеца
До ЛЪЖА Не е лъжа, уважаеми! Владимиров сам потвърди, че се явява на изборите с подкрепата на Герб, което ознчава точно, че той я приема и й се радва..Никъде не казва, че отново е независим кандидат, а каза, че работел добре с Герб и се радва да продължи да работи с тях..Стига си гледал толкова черно на Герб! те просто се опитваха да покажат на БСП, че мястото им не е в политиката доста грубо, но ако си помислиш, БСП дори много по-грубо изхвърлиха половин България зад граница с прехода си...
91
2
 
3
 
! Отговори
ЛЪЖА преди 10 месеца
ЛЪЖА-герб НЕ са печелили в Перник! Там ПОДКРЕПИХА (а не издигнаха) Станислав Владимиров, който спечели с 80% още на Първи тур със собствена партия след като се махна от БСП заради нинова. Кадърен, честен и деен човек и в града си го подкрепят. Бойко знаеше, че ще паднат иначе, за това го подкрепи. Владимиров каза "който иска да ме подкрепя", но това не е победа за герб! Аз мога да кажа, че подкрепям шампиона на Шампионска лига, аз ли съм я спечелил?! Нещо всички партии се обявиха за победители!
90
1
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 10 месеца
С нетърпение очаквам какво ще каже Нинова за голямата победа на БСП.
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
герп не знаеха до скоро, че съществува и северна България, какво очакват, че с ремонт на международен път, който е еднолентов между другото, +колони от тирове, ще спечелите гласоподавателите ли?...
88
5
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 10 месеца
Нормално е Граждани за Европейско Развитие на България е да спечелят най много градове.Европейците са повече от Евразийците и слава на Бога.
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
значи тези градове, които са гласували за новото старо са доволни от развитието на градовете си, тогава държавните субсидии да се насочат към останалите, та да настигнем Враца, В.Търново и т.н. гербаджийски градове!
86
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ППДБ печелят в София, Варна, Благоевград и Пазарджик. Като население и бюджети, това е половин България.
85
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тая част от България, която гласува за ГЕРБ, ни дърпа назад.
84
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 87 - Точно така е, баш комунистите са в ППДБ и Герб, в БСП са социалистите.
83
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Терзиев спечели изборите през нощта!
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 84 - И аз не вярвам София да е на Терзиев, снощи нямаше никакви протоколи на сайта на ЦИК, както друг път, кой знае какви ги вършиха цяла нощ, че да излезе макар и с малко, ама над Григорова.
81
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БСП е в по-малка степен наследник на БКП и ДС, отколкото всички "демократи" и "евроатлантици". Комунистите са повече в ППДБ и ГЕРБ, отколкото в БСП!
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БСП за България печели кметската надпревара в Монтана, Русе и Шумен. ------------- в 21-ви век разни потници и общаци си избрали *** за кмет :)
79
1
 
8
 
! Отговори
Търговище преди 10 месеца
кмета на търговище е от герб,а не от бсп