√рад или село? »зборът къде да живееш е основен

’ората в малките населени места са по-сплотени, сподел€т ƒидо и  али
5 ное 2023 14:55, јниси€ »ванова
64

Ќа втори тур избираме новите си кметове. ≈дин от важните изборите в живота е да избереш къде да живееш и работиш. “ова е избор не за 4 години, а пон€кога за ц€л живот. —имеон —имеонов е млад и амбициозен брокер на недвижими имоти. ∆ивее и работи в —офи€. ѕомогнал е на редица семейства да намер€т сво€ мечтан дом. »збрал е динамичното ежедневие и комфорта на големи€ град.

"»збрах по-големи€ град, защото има повече възможности. –абот€ като брокер на недвижими имоти и тук има по-гол€м бизнес, повече срещи с потенциални клиенти, повече реализирани сделки. “ук мога аз да се развивам повече", сподели той.

» ако —имеон всеки ден кара по софийските улици и попада в километрични задръствани€, то именно път€т отвежда едно семейство на село. ƒидо и  али - младо семейство, направило избор да се премести от големи€ град на село, след като през пандеми€та прекарва гол€ма част от ежедневието си в малка къщичка в гората. “ази пром€на ги е вдъхновила и те вече живе€т за посто€нно на село.

"»збрахме живота на село преди повече от 5 години, когато купихме вилата с иде€ събота и недел€ да прекарваме тук в почивка, но през 2020 година нещата претърп€ха пром€на и след сватбата решихме, че ще заживеем тук", разказа семейството.

¬ъпреки чисти€ въздух, красивата природа и спокойствието на малкото населено м€сто, за —имеон удобствата на големи€ град са повече.

"¬ големи€ град има повече места за забавлени€, отколкото в по-малки€ град. “ук имаме избор къде да прекарваме време", см€та —имеон.

"ѕредимствата на малкото населено м€сто са, че тук хората са малко по-сплотени и имат общи интереси. ќт определен месец от годината всички ги интересува дали са станали доматите. —лед това, ако започне да вали сн€г, дали ще изчистим пътищата", казаха още ƒидо и  али.

ƒвамата произвеждат храната си сами - имат зеленчукова градина и пчелни кошери, за които се грижат с любов всеки ден. «а т€х в домашното производство е истината и предпочитат именно него пред купешката храна.

 олкото и различи€ да има между —имеон и ƒидо и  али, има едно нещо, което ги обедин€ва – социалните мрежи. ћладото семейство има канал в YouTube, в който показва ежедневието си на хил€ди хора и им сподел€ различни моменти от техни€ живот, а —имеон използва своите профили, за да представ€ на аудитори€та си имоти и успешни сделки.

" огато решихме, че ще живеем на село, ние много добре знаехме с какво ще се сблъскаме, защото като деца и двамата сме имали села, ходили сме, помагали сме на баби, д€довци", уточниха ƒидо и  али.

¬ъпреки големите различи€ в животите на тези млади хора, те са истински щастливи и удовлетворени от направени€ избор.

¬ижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


64
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
47
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
—ега е най добре да се живее на село което е близо до областен град. ƒа е не повече от 15-20 минути с кола.
46
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ћоже да не се живее нито в града, нито на село, а във вилна зона. —ъщо в хижа в планината.
45
3
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
√рад или село ли? «а —офето ли питате? ћи то само селени, нема как да е град.
44
7
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
јма разбира се, заминавайте си на село че осмърд€хте —офи€!!“о бива *** и сел€ни ама това отид» твърде далеч!!!
43
7
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ћеда е по-вреден от захарта, чукундури. «драви сме вика, вижте са на кво приличате тюлени, това здраве ли е бе!
42
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
“ова е само за избрани!
41
3
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
Ќай-добре е апартамент в града и къща на село.
40
3
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ƒо јнонимен 32, подготв€й се колкото си искаш. ќт коментарът ти става €сно, че нищо не знаеш за »», още по-малко кога ще замести хората. —тига фантазира и започни да четеш.
39
3
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
—поко, като въведат и тук 15-минутните градове, всички ще живеете като на село.
38
2
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
»ма си хора за град, има си хора за село, има си хора и за гол€м град като —офи€. ’ората са различни.
37
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
√ладна кокошка просо сънува!
36
3
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
«атова живееме у ѕодуене - ни е град, ни е село. »наче се води град, ама само селл€ни.
35
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
»скам безкрайни златни житни класове.
34
3
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ќткакто си купих къща, тревата си € отглеждам, а преди € купувах. ¬€рно е по спокойно
33
7
 
6
 
! ќтговори
ƒо 33 преди 6 месеца
» аз платих за ћета! ќще от първата страница почна да ме бомбардира с либерални ценности и с джендъризъм, транс тъпни, уоукизъм. –азбира се при вс€ка възможност алгоритмът ми навираше в очите ликовете на  ирчо,  окорчо, ћраво€да »цко, страхливи€ кандидат кмет ¬аско и они€ с женските килоти Ѕонев. —лед две седмици в ћетата се чуд€ кога и откъде да се м≈там! Ќ€ма такав —одом! «укер, скрий се бе!
32
5
 
10
 
! ќтговори
ƒ—сарите накупиха преди 6 месеца
и в градовете и по селатаз — кървавото куфарче от ƒ— пълно с парите от разбитите и разпродадени Ѕългарски предпри€ти€, млади мълчаливи момчета бизнесменчета започнаха сво€ светъл и почтен бизнес. —танаха јй“и! ј нашата рол€ е да гледаме и да се възхищаваме какви велики бизнесмени са и колко пари върт€т. “ќЋ ќ¬ј —ј ¬≈Ћ» » „≈ Ќ≈ ћќ√ј“ Ќј ƒ≈Ѕј“ ƒј »«Ћ≈«Ќј“. ¬  Џ–¬ј¬ќ“ќ  ”‘ј–„≈ ћќ«Џ  Ќ≈ ≈ »ћјЋќ, —јћќ  Џ–¬ј¬» ѕј–»!
31
7
 
5
 
! ќтговори
∆иве€ в ћетата преди 6 месеца
∆иве€! » съм благодарен на «укера, че € направи таз ћета та да можем да си живеем да си лайкваме, да си тагваме и да си коментираме под постовете з нашта любима парти€ ѕѕƒЅЋ√Ѕ“.  огато не хран€ виртуалните кокошки и не поливам виртуалните марули, пускам по н€кое видео на  ирчо,  окора или на “ерзиев за да попи€ н€кое клише да си обогат€ речника с н€ко€ чуждица. ≈х, живе€ си мечтани€ живот!
30
4
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ƒо 31 - ћечтател? ’а ха. јз мечти н€мам. »мам планове. Ќо лалто и да е. Ќе го казвам, за да спечел€ нещо.  азвам го, защото мнозина ще страдат. » тр€бва да се подготвим за такъв св€т в който за 2/3 от населението просто €нма да и а работа.
29
4
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ƒо јнонимен 27, поредни€т "мечтател". Ќищо де, мечтай си. Ќа никого не пречиш. ƒори да стане(а то н€ма да стане) ти пак н€ма да станеш по-богат или по-умен. Ќали знаеш?
28
10
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ѕроизвеждат си храната сами...тоест карат само на мед и р€па така ли ?