Симеонов: България затъва в дискредитиране на изборната процедура

И несъвършена процедура по-добра от постоянно променяща се процедура за вот
Обновена: 29 окт 2023 08:02 | 29 окт 2023 08:02, Елка Василева
47
Симеонов: България затъва в дискредитиране на изборната процедура
Снимка: архив, БГНЕС

"Доколкото изборният ден зависи от избирателите, нямаме опасения, но доколкото зависи от политиците, имаме. Политиците биха могли да истеризират каквито и да било резултати от изборния ден или каквото и да е протичане. Бавно, но неотклонно България затъва в дискредитиране на изборната процедура. Тъжно, но изключително незаслужено". Това каза пред БНР изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл болкан" Първан Симеонов.

Още по темата
Дори не толкова съвършена процедура е по-добра от постоянно променяща се процедура за гласуване, допълни той.

В ситуация като тази екзитполът е още една от възможните гаранции за честността на изборния процес, посочи политологът.

"Активността може да се коментира през целия ден. Към края на изборния ден вече ще могат да се загатнат и някои по-любопитни развития, с голям въпросителен знак, за да се спази законът", посочи социологът.

Екзитполът на "Галъп" ще се проведе в 9 общини, уточни Симеонов. По думите му националният екзитпол е по-лесен – и организационно, и статистически, от този на местни избори.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Дали? преди 6 месеца
А защо някой си изтъква, че видиш ли дори да не е съвсем верен вота може да бъде "подкрепен" от някакъв си частно публикуван също толкова нагласен екзитпол.Не е тъжно, а ФАКТ че изборите се манипулират и то все по-сериозно и целенасочено. България е геоп9литическа пионка в сериозни космати ръце отвън. Още като чуем фирми с думата "интернешанъл" "глобъл, Галъп" и промчее англицизми и "за демокрация" трябва да бегаме далеко...
20
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Ние българите сме най-убавийо народ, но от некъде ни е дошла една ала-бала държава и ние българите страдаме невинни несправедливо от това обстоятелство!
19
0
 
2
 
! Отговори
az преди 6 месеца
Мен ми е смешно какви са офчици хората. Правиш представителна извадка от 100 човека и можеш да кажеш с точност до 5% как ще гласуват офчиците. Никаква трезва мисъл нема.
18
0
 
2
 
! Отговори
пай глупости преди 6 месеца
Що България бе умнико , тези дето си я връткат и нагласят ка им изглежда угодно , а са толкова изветряли , че не схващат кво вършат . Да ти напомням ли , че те най-малко са България .
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Васко ДС-то инвистирал 5 млн за да стане кмет на София. Голем скандал в централата на шар лата ните , а проостоКиро се оправдал , че зам. министърът е бил от квотата на ДСБ
16
0
 
7
 
! Отговори
ала-бала преди 6 месеца
Не само за изборите, тя цялата държава отгоре до долу е ала-бала...
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да време е да приключим с изрожденските ромски джебчии от махалите Тук е България Копейките в канала
14
2
 
3
 
! Отговори
35% МАКС преди 6 месеца
ЩЕ СА ОВЦЕТЕ, КОИТО ЩЕ ВЛЯЗАТ В СХЕМАТА НА МАФИЯТА, НАРИЧАНА "ИЗБОРИ" !.ФАШИСТКИЯТ КМЕТ Е ЯСЕН, ВЪПРОСЪТ Е КАК МАФИЯТА ЩЕ ГО ЛЕГАЛИЗИРА НА ВТОРИЯТ КРЪГ - ДАЛИ ТОГАВА ЩЕ ПУСНЕ В ХОД МАШИНКИТЕ, ИЛИ В ПРОТОКОЛИТЕ ОТ ХАРТИЯТА ЩЕ БЪДЕ ПИСАНО ТОВА, "КОЕТО Е ТРЯБВА" , ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ВСИЧКИ ЧЛЕНОВА НА СЕКЦИЯТА СА КОМБИНА, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ, ЧЕ СА ОТ "РАЗЛИЧНИ" ПАРТИИ !.АКО "ИЗБОРИТЕ" ИМАЩЕ ВЕРОЯТНОСТ ДА ПРОМЕНЯТ СХЕМИТЕ НА МАФИЯТА, ЩЯХА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ" , МАРК ТВЕН !
13
5
 
4
 
! Отговори
42 преди 6 месеца
Време е за Възраждане!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Добре, де, като виждате, че са мошенници и мафиоти, защо изобщо им гласувате и ги избирате? . Как така пък само те не можаха да направят нормална демокрация и нормална държава за 34 години? Как така всички други балкански държави нямат проблеми с дискредитиране и липса на демокрация. Щом като само вие имате проблеми с демокрацията, просто си сменете демократите и интелигенцията - Боко Пъдара, Слави Чалгара, Тошо Свинара, Ицо Комара и Мишо Шамара.
11
1
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 6 месеца
Гърция взе Система от Турция- При Преброяването- Всяка Бюлетина Се Снима на Камера - Можеш Онлайн да Следиш Преброяването- Бюлетина по Бюлетина- Даже Сам да си ги Преброиш- Софтуера и Системата са 100% - Турско Производство с Турски Патенти.....ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Шопските наместници на БГ пак се уляха с вопиющата си некадърност!
9
2
 
5
 
! Отговори
опетков преди 6 месеца
До Анонимен Хайде стига с този всесилен Пеевски. Другите да не са ид*иоти? Пеевски няма никаква роля тук. Какво прави зам-министърчето в залата с машините? Кой му дава право да сваля кодове на флашки, снимки и видео на личния му телефон? Вие нено*рмални ли сте или мал*оумни?
8
2
 
3
 
! Отговори
Бъ преди 6 месеца
Започва се с това всички социологически агенции в България се забраняват и трудещите се там се насочват към продуктивни дейности, например производство на автомобили.
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Cъrлacyвaнo c nocoлcтвoтo...
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Cъrлacyвaнo c nocoлcтвoтo...
5
6
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 6 месеца
Тоя пък?!? Кой ти пречи бре? Отиваш, дават ти бюлетините и гласуваш. Всички те гледат в ръцете, как да манипулираш??? Ай сиктир!!!
4
0
 
3
 
! Отговори
Алов преди 6 месеца
Виж ся важно е Бойко да е на власт още 4 години след тов аще е на 65 и няма да му трябва _мата _Хари както и пари един остров в Нова Зеландия и да с еоправят българите както искат
3
0
 
1
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 месеца
Някои искат...вечно да е...мътна българската...обществена вода и в тази бъркотия да задържат власта и да крадат на воля...безнаказано. Ееее,това е невъзможно,няма...вечно щастие и колелото на...историята ще ги изхвърли на...бунището.
2
4
 
4
 
! Отговори
Някой преди 6 месеца
Този е най-големия продажник и манипулатор.При други обстоятелства щеше да е за дълго в Белене за манипулиране на народа и общественното мнение.Платен из*ерг