Радостин Василев: Не искам да съм министър на спорта, амбициите ми са други

Той е записал срещата на таблета на сина си
29 май 2023 09:15, Нели Христова
323
Радостин Василев: Не искам да съм министър на спорта, амбициите ми са други
Снимка: БГНЕС

 Аз направих записа в моя хол на таблета на сина ми. Започнах да записвам срещата, когато тръгна онлайн от самото начало, каза пред БНТ Радостин Василев. Слушах заседанието около час, след това го оставих да се записва.

Депутатът Радостин Василев разпространи преди дни записи от провело се онлайн заседание на Националния съвет на “Продължаваме промяната", в които Кирил Петков твърди, че Бойко Борисов "ще бъде изпран" и докато той се страхува от Иван Гешев правителство ще има.

Никой не е казал, че записът е таен, за да имам разрешение за него, посочи още той.

"Не мога да подкрепям такъв тип разговори. Някои от адвокатите в моето гражданско движение казаха, че има и състав на престъпление в този запис. Съгласуването на имената в служби с чужди посолства, заплашва националната сигурност. Няма такива договорки нито с ЕС, нито с НАТО."

"Как може чужди посолства да одобряват шефа на националната сигурност?", запита Василев.

"Миналата година, когато разкрих истината за ИТН, също имаше подобна мътилка. Подкрепих ПП заради антикорупционната политика, която водеше в началото и противовеса на ГЕРБ. Тези две причини вече ги няма", обясни Василев.  "Денков ми сподели, че няма да водим антикорупционна политика, но никога не съм водил "остър" разговор с него."

"Имах разговор с Николай Денков, в който той ми посочи негов министър на спорта. Фигурата е близка до ГЕРБ и е замесена в корупционни схеми в спорта. За някои от тях има и подадени сигнали. Аз никога не съм искал да ставам министър на спорта, моите амбиции са съвсем различни. Скоро ще ги разберете", каза още Василев.

Той посочи, че се е замислил дали да не се оттегли от политиката окончателно.

Василев отрече да има близки отношения с президента Румен Радев, не е говорил и с Кирил Петков и Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
10
 
! Отговори
Кире преди 11 месеца
Само не разбирам как тъъпаци като Киро И Хасенчо са учили в Харвард. А ни ги представяха за умни и красиви. Само му вижте тлъстата мазна физономия на Кокорчо и лъжливата физономия на адаша. След това поглеждаме и всички мърльотии, които са свършили, извънсъдебни споразумения и т.н. След това как докато Руди снася на нас е добър, но като не снася на нас е зъл и ни става ясно с колко умни хора си имаме работа:)
35
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега остава да разберем чии троянски кон в ПП беше Руди гела.Дали Бойко не е бръкнал дълбоко в чекмеджето за да притиска ПП?
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Веднага ми изникват няколко въпроса:1. Как така заседание се провежда в твоя хол?! Кой го предложи това? А, дали е редно няма да питам.2. Ти всичките си поканени гости ли записваш? 3. Пуснал си таблета от самото начало. Защо? ...такива ми ти нещица...
33
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
АМБИЦИИТЕ МУ СА ДА БЪДЕ ВЕЛИК ПРЕДАТЕЛ, ПОКОРЕН НА РУСИЯ И ТУРЦИЯ
32
4
 
11
 
! Отговори
Хасан преди 11 месеца
Амбициите на този ром, му стигат до бране на желязо от некой изоставен цех, горене на кабели и вечното мрънкане за социални помощи! Общо взето като събратята му.
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Представи си колко кофти се чувстват съпартииците му.Дето са яли пили с тоя на една маса ,дали са му шанс.А тоя най накрая им забива нож .Тоя незнам Що за безродник е ,до такава степен алчен за пост и пари че предаде и народ и държава .Още по жалко е че и да сме имали шанс да влезем в еврозоната заради тоя може да не влезем и пак правителство да няма
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
целите са свързани със задните части и предателство
29
2
 
9
 
! Отговори
То хубаво преди 11 месеца
....Ама амбициите трябва да имат ПОКРИТИЕ!
28
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Василев, ти си свършен, но ще ти трябва още малко време да го осъзнаеш.
27
10
 
5
 
! Отговори
Шегобиец преди 11 месеца
Абе няма ли кой да връчи на това момче орден Стара планина 2-ра степен? Спаси държавата от голямо зло!
26
8
 
6
 
! Отговори
скоро преди 11 месеца
Руди шеф на лавина
25
8
 
6
 
! Отговори
Йосарян преди 11 месеца
Този е типичен българин. Идеален е за управляващ.
24
3
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 11 месеца
Поредният...вожд,който ще дири...индианци за племето,но не е чел Винету.
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Когато не си доволен от съпартийците си,първо споделяш с тях своите виждания и принципи,а не щом са те отрязали за министър да ги предаваш.
22
4
 
13
 
! Отговори
РАБОТЕЩ преди 11 месеца
Какво толкова скандално има в разговорите?Нима не е ясно,че службите се занимават с всичо друго,но не и със своите задължения?Висши прокурори се обвиняват,че ги следат,че се страхуват и пр.,а службите не могат да намерят кой ги запашва.Ние сме една шепа хора и те не могат да решат този проблем?За какво са ни тогава?Борисов говореше как щял с 200да такова важни лидери в ЕС и шефа на НС-тогава никой не се "взриви".Голям морал има в тази дето подскочиха.
21
3
 
11
 
! Отговори
Папо преди 11 месеца
Просто го натиснаха ,че ще осъдят и той клекна и сключи сделка.
20
3
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 11 месеца
На Руди му остава 1 седмица да напусне България в посока Масква. После ще му се стъжни живота.
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Радо знам че си постъпил според вижданията си, но ако не бяха ПП немаше и да те знаем :)) Някои нещица требва да се спестяват за пред публиката, щото ще стане мазало, това се отнася за всички партии :)))
18
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руди гела не получи поста който искаше, затова предаде и ПП. Предателя винаги остава предател. Хак му е на простото Киро, че купи този нагъл и алчен предател.
17
15
 
8
 
! Отговори
Няма значение преди 11 месеца
Дали са ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, ДПС, БСП, Служебен Кабинет. Приемат ли еврото, цифрово евро са предатели, всичките, да не забравяме кой ни вкара в ERM2. Приемат ли еврото, с България икономически е свършено. И то без провеждане на Референдум. Три задачи имат политиците да не приемат закони за ЛГБТ - които приемат домашнж насилие, да не ни вкарат във война, и да не приемат евро. Разбира се някакъв бюджет БЕЗ ЗАЕМИ И ДЪЛГОВИ СПИРАЛИ. Пак повишиха цени на ТОК, зелена енергия цени падат в ЦЯЛ свят.