Радостин Василев: Не искам да съм министър на спорта, амбициите ми са други

Той е записал срещата на таблета на сина си
29 май 2023 09:15, Нели Христова
323
Радостин Василев: Не искам да съм министър на спорта, амбициите ми са други
Снимка: БГНЕС

 Аз направих записа в моя хол на таблета на сина ми. Започнах да записвам срещата, когато тръгна онлайн от самото начало, каза пред БНТ Радостин Василев. Слушах заседанието около час, след това го оставих да се записва.

Депутатът Радостин Василев разпространи преди дни записи от провело се онлайн заседание на Националния съвет на “Продължаваме промяната", в които Кирил Петков твърди, че Бойко Борисов "ще бъде изпран" и докато той се страхува от Иван Гешев правителство ще има.

Никой не е казал, че записът е таен, за да имам разрешение за него, посочи още той.

"Не мога да подкрепям такъв тип разговори. Някои от адвокатите в моето гражданско движение казаха, че има и състав на престъпление в този запис. Съгласуването на имената в служби с чужди посолства, заплашва националната сигурност. Няма такива договорки нито с ЕС, нито с НАТО."

"Как може чужди посолства да одобряват шефа на националната сигурност?", запита Василев.

"Миналата година, когато разкрих истината за ИТН, също имаше подобна мътилка. Подкрепих ПП заради антикорупционната политика, която водеше в началото и противовеса на ГЕРБ. Тези две причини вече ги няма", обясни Василев.  "Денков ми сподели, че няма да водим антикорупционна политика, но никога не съм водил "остър" разговор с него."

"Имах разговор с Николай Денков, в който той ми посочи негов министър на спорта. Фигурата е близка до ГЕРБ и е замесена в корупционни схеми в спорта. За някои от тях има и подадени сигнали. Аз никога не съм искал да ставам министър на спорта, моите амбиции са съвсем различни. Скоро ще ги разберете", каза още Василев.

Той посочи, че се е замислил дали да не се оттегли от политиката окончателно.

Василев отрече да има близки отношения с президента Румен Радев, не е говорил и с Кирил Петков и Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
7
 
! Отговори
изкуствен интелект преди 1 година
трябва да се разрешат тайните записи с устройства. мн работа ще се спести на съда, и после бърза процедура.......кога ще станем нормална държава?
115
0
 
3
 
! Отговори
г преди 1 година
Поредния мисир
114
0
 
11
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 1 година
И преди съм казвала, че единствения начин народа да разбере за мръсотията в политическата мафия , е тя да почне да се самоизяжда от вътре, защото отвън няма кой да й се опъне. Сега едно прасе от *** се размърда и много здраво замириса. Но в това се изразява АПОКАЛИПСИСЪТ, което в превод означава разкриване. Маските падат и лъсват лицата на нечистивите!
113
4
 
1
 
! Отговори
Накрая преди 1 година
ГЕРБ го създадоха, ГЕРБ ще го ликвидират.
112
11
 
4
 
! Отговори
!! преди 1 година
Най-известния предател в България. Не знам кой ще го вземе насериозно вече. Каквито и амбиции да има - за нищо не става.
111
3
 
9
 
! Отговори
Мария преди 1 година
Това което разбрах е ,че ,,промяната" е да вкараш в политиката с лъжи,юмрук, пълни костюмирани Бо***клуци.Черна страница в историята на България си ти Радев,ама много черна
110
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите сме ние.. Царе на хаоса и тихата съпротива.. По този начин системата неуправляема за окупатора.. Слава на Гела - заби джобно ножче в гърба на окупатора..
109
3
 
4
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Радостин Василев бил таен агент и внедрен Доносник в ПП!
108
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече трети път слушам пресконференцията от оня ден на това момче и ми харесва.Мисля да продължавам да си я пускам от време на време.
107
8
 
7
 
! Отговори
ДВОЕН СТАНДАРТ преди 1 година
АКО ИЗТЕЧЕ ЗАПИС ОТ ГЕРБ - ЩЕ Е ПОХВАЛНО, АКО Е ОТ ПП, Е УКОРИМО?
106
4
 
3
 
! Отговори
Разликата преди 1 година
Понякога в Германия им трябват 86 дни, за да съставят Правителство - през 2013 г., понякога 171 дни - през 2017 г.!!! А у нас излизат някакви тайни агенти и шантажори, като Руди Гела, и провалят всичко още преди да е започнало!
105
3
 
4
 
! Отговори
kostadin преди 1 година
възраждане те иска в своите редици, пиши ми
104
5
 
5
 
! Отговори
ЛЮБОВ НЕОБЯСНИМА преди 1 година
КИРЕТО И ЛЕНА СА КРАСИВА ДВОЙКА. АСЕН И ХРИСТО ИВАНОВ, СЪЩО.
103
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какви правителства говорят,след всички тези скандали трябваше да бъдат изгонени със сопи от НС! АКО ИМАШЕ ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО ТЕЗИ НАГЛИ ПРЕДАТЕЛИ НЯМАШЕ ДА ГЛАСЯТ ПРАВИТЕЛСТВО,А ДА БЯГАТ ОТ БГ! ГЕРБ и ПП са корумпирани предатели,а това че не само ги търпим,а и ги избираме е показател до каква степен е деградирало обществото,колко сме инертни и апатични. Пълен разпад на държавността е следствие на разпада на обществото!
102
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички партии са пипала на ГЕРБ. Включително Възраждане. Замислям се дали да не гласувам за ДПС. Съвсем сериозно.
101
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека иска да стане или Премиер или Президент...други амбиции имал...сега в бъдеще нищо няма да имаш...в Политиката...
100
1
 
10
 
! Отговори
ПРОКУРОР - ОБИСК? преди 1 година
Оставете го на страна Радостин, той си отговаря за действията. Въпросът е къде се покри ГЕШЕВ, понеже овладяването на службите (вкл. ДАНС) от някое ПOCO-ЛCTВO, както се обсъжда в записа си е вече ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ. И за това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО държавният апарат (доколкото има жизнеспособност) да се задейства - прокуратура, ДАНС, обиски, вземане на компютри и телефони за събиране на ДОКАЗАТЕЛСТВА. Обаче НИЩО. Това трябваще да стане НА МОМЕНТА. КАКТО ГО ПРАВЯТ С ТРЪПМ В САЩ!
99
2
 
6
 
! Отговори
ПРОДЪЛЖАВАМ ПРОМЯНАТ преди 1 година
АЛА-БАЛА С ПРЕЗИДЕНТ И УРСУЛА ВИКА, КИРО, МНОГО СИ *** БЕ. АЗ И ВИКАМ - АМА НАЛИ МЕН СА *** ИЗБРАЛИ? ТЕ ПА ДА НЕ СА УМНИ?
98
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям пич излезе този Радо.
97
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите пак издокараха краварите .. краварския посланик убиеца , ще стане пишман..