Сигнал разкрива къде е паднал малайзийският самолет MH370?

Машината изчезна преди 10 години
18 юни 2024 21:07, Нели Христова
26
Сигнал разкрива къде е паднал малайзийският самолет MH370?
Снимка: БГНЕС

Мистерията с изчезването на полет MH370 на Малайзийските авиолинии може би е напът да бъде разгадана, 10 години след изчезването му от радарите.

Британски изследователи смятат, че най-накрая са открили точното местонахождение на летателната машина.

Хидрофоните (подводен детектор за звук, б.р.) са засекли сигнал, който е бил излъчен по същото време, когато се предполага, че полет MH370 се е разбил на 8 март 2014 г. Въпросният сигнал е с продължителност от 6 секунди, но са необходими още данни, за да се установи къде е паднал самолетът.

Полет MH370 с 239 души на борда излита от Куала Лумпур за Пекин, но само 40 минути по-късно изчезва от радарите на гражданската авиация на Малайзия. Оттогава са направени безброй опити да бъде открит, но без успех, отбелязва La Vanguardia.

Д-р Усама Кадри, експерт по приложна математика и инженер, обясни, че последните сигнали от хидрофоните са „някакво начало“, но едва ли ще дадат отговор на въпроса къде точно е паднал самолетът.

Изчезването на полет MH370 е една от най-големите мистерии в историята на авиацията, която доведе до най-голямото и най-масирано издирване, продължило четири години. И до днес никой не знае къде се намират отломките на изчезналия „Боинг“. Смята се, че самолетът се е разбил някъде в дълбините на огромния Индийски океан. Световноизвестен авиационен експерт твърди, че досега спасителите са търсили на грешни места. Според него останките на самолета са на около 1500 км от бреговете на австралийския град Пърт.

10 години по-късно никой не знае със сигурност къде е огромният самолет. Многобройните издирвателни операции на площ стотици хиляди квадратни километри не откриха и следа. Но парчета и отломки изплуваха край бреговете на Африка - единственото доказателство, че самолетът се е разбил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Звезди
Джоли и дъщеря ѝ Вивиен в тон на наградите „Тони“ 2024
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Блика акълт тук преди 1 седмица
Машшшалллахххххх! Най сетне след 15г разкриват ,че бил кацнал в Пангюрище на площада и то благодарение на сополивохърливниците от днеса по данни а Блица.
23
5
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
А оня другия малайзийския, как разбраха набързо, че е свален с Бук от руснаците? Или май както ни отърва...
22
0
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Американските беаналоговинсателитни снимки не го ли откриха? Да се обадят на Дискавъри тогава. Ония директно пресушават океани.
21
4
 
9
 
! Отговори
Бай Байдън преди 1 седмица
Представете си.Има хора 10 години цоцат заплата за да проверяват отвреме на време някоя нова версия за озчезването.А може да се е отворила дупка в пространството и да е и влезнал вътре като в Ланголиерите.
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Накратко статията ни казва, че са открили, че самолетът е паднал някъде долу.
19
2
 
0
 
! Отговори
читалище заря преди 1 седмица
До лол глей са, в тва читалище материалите са писани от и за хора, които считат списание хриле, пан и всичко за оръжието за меродавни източници. некои от тех владеят руски, на повечето матерния език е проблемен заради 100 думи речников запас. не ги натискай, ще се пукнат :)))
18
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
те не могат да му намерят на хюрдо караджата документите от концертна дирекция, сигнал самолет щели да ми търсят
17
2
 
5
 
! Отговори
лол преди 1 седмица
Пълни глупости и *** конспирации. Пилотът отвлече самолета и си има документален филм в youtube на mentour pilot, който прекрасно описва идеята му от изключването на траснпондера до заобикалянето на няколко радара.
16
0
 
12
 
! Отговори
Лоши руснаци, Лоши! преди 1 седмица
Ихааа, значи докъмто 2080-та може вече да имаме бегла идея кой взриви Серевен Поток?
15
0
 
15
 
! Отговори
До КДК преди 1 седмица
1. Мистерията с изчезването на полет MH370 на Малайзийските авиолинии може би е напът да бъде разгадана, 10 години след изчезването му от радарите.2. Д-р Усама Кадри, експерт по приложна математика и инженер, обясни, че последните сигнали от хидрофоните са някакво начало, но едва ли ще дадат отговор на въпроса къде точно е паднал самолетът.това, дами и господа, е днес.бг
14
0
 
8
 
! Отговори
КДК преди 1 седмица
Фал при военни учения беше една от териите, които смятам за логична. При съвременните технологии да ти изчезне самолет, който неможеш да намериш 10г. е невероятно.
13
0
 
26
 
! Отговори
Подвеждащо преди 1 седмица
Сигналът разкрива, че не разкрива нищо.
12
2
 
0
 
! Отговори
До Костя Линке преди 1 седмица
Май забрави нещо за патентите...
11
4
 
1
 
! Отговори
L. преди 1 седмица
Още един ли е паднал или някаква супер-консерва имаме тук?
10
10
 
4
 
! Отговори
Kostas Linke преди 1 седмица
ВСИЧКА ЗНАЕМ..ПОНЕ ИСТИНСКИТЕ НАВЪТРЕ В РАБОТИТЕ..ЧЕ ПИЛОТА БЕШЕ КРАЙНО АНТИ--БРИТАНЕЦ = МАКАИЙЗИЕЦ , И АНТИ ЗАПАДЕН ИСЛЯМИСТ, И ЗАБИ САМООЛЕТА В АРХИПЕЛАГА ЧАГОС = БРИТАНСКА ТЕРРИТОРИЯ ''ДИЕГО ГАРСИЯ''..ТАМ ИМА СТРОГО СЕКРЕТНА ВОЕННА БРИТАНСКА БАЗА, КОЯТО СЕ ПОЛЗВА И ОТ САЩ....А ПИЛОТА Е БИЛ ПОДДРЪЖНИК НА МЕСТНОТО ПЛЕМЕ, КОЕТО Е ИЗПИТАЛО ГЕНОЦИД В СРЕДАТА НА 20 ВЕК !!!!! ОТ БРТАНЦИТЕ .....НО РАБОТИТЕ СА ПОТУЛЕНИ НАРОЧНО ОТ БРИТАНСКАТА НАГЛА МАФИЯ = САЩ И АНГЛИА .
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Напишете статия за MH17. Вчера беше 10 годишнината откакто руснацито го свалиха
8
5
 
10
 
! Отговори
Диего Гарсия преди 1 седмица
Всички знаем, че падна на един малък британски атол, където има американска военна база под наем.Кой имаше интерес е по-интересния въпрос.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И чак сега уловили сигнала.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Жълта преса
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Молете се британските служби да не решат да ескалират конфликта "с умишлено сваляне на самолет от страна на НАТО от Русия". На пръв прочит това ще бъде самолет на по-залюпена държава от източна Европа, член на НАТО.

Спонсорирани публикации