Британци искат инспектор Васил Панайотов, който разкри родните измамници на Острова, да е сър

Нашенците се възползвали от "великодушието и неадекватността" на Министерството на труда
3 юни 2024 18:00, Нели Христова
75
Британци искат инспектор Васил Панайотов, който разкри родните измамници на Острова, да е сър

В статия, озаглавена "Българите експлоатираха компютъра, който казва "да", вестник "Таймс" пише, че британската нация дължи благодарност на инспектор Васил Панайотов за разкриването на бандата български измамници, възползвала се от "великодушието и неадекватността" на Министерството на труда и пенсиите на Острова.

Ако отчета на българския полицай от Сливен е верен, то той заслужава рицарско звание, пише авторката на статията Либи Първис. Тя припомня, че Панайотов е човекът, който започва първи да изпитва подозрения за неочакван приток от огромни суми в неговия град, като стотици хора внезапно заживяват като барони, получавайки социални помощи от Обединеното кралство, използвайки слабостите на британската социална система. Ето защо той сигнализира за случващото се британското Министерство на труда и пенсиите.

Още по темата
В статията се посочва, че министерството вече е работило в началото на 2021 година по случая след арестуването на българските граждани.

Интересно е обаче, че през декември същата година Кейт Озамор, депутат от Лейбъристката партия, и Центърът за трудови права са се оплакали, че в нейния избирателен район има много оплаквания от българи, че им спират помощите и мизерстват в резултат на неоправдани задълбочени разследвания заради националността им.

Авторката пише, че наистина е тъжна констатацията, че някои наистина бедни българи са били отрязани от помощи чрез текстово съобщение, без предупреждение, яснота или информация как да обжалват, самите станали невинни жертви на престъпните си сънародници. Статията припомня, че прокурорът Том Литъл е заявил, че се провеждат още разследвания, че тези откраднати 54 милиона паунда може само "да са върхът на айсберга".

Междувременно той беше много критичен към Министерството на труда и пенсиите с неговата "ужасно неадекватна" система за проверка, която не може да идентифицира дори абсурдно повтарящо се използване на едни и същи имена, адреси и телефонни номера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айде айде Зозо .. пак с глупсотите почна.
27
4
 
21
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 3 месеца
Браво на Васил Панайотов.Другите му колеги,да взимат пример от него! А тези джипсита петнят етническият българин,понеже така пише на паспорта!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ghhgcfhfjx - А си го барнал, а съм те намерил у Тунджата :)
25
1
 
19
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 месеца
Ако не е бил сливенския полицай никога нямаше да ги хванат. Толкоз за Шерлок Холмс и Скотланд Ярд.
24
3
 
5
 
! Отговори
5 преди 3 месеца
Виждам недоволство от моя коментар. Супер! Значи има мишкари на помощи!
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фараш иска тешки реформи сега има директно в тв.
22
21
 
6
 
! Отговори
ghhgcfhfjx преди 3 месеца
Значи името на предателя е Васил Панаюотов? Ясно, достатъчно.
21
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 9 - Даже не са андрешковските. Андрешко е расист.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Чужденеца - Чужденецо - отивай си откъдето си, никога не идвай в Бъгалрия и пси да спамиш в бъгларски форуми! Хем на тебе ще ти е леко, хем на нас.
19
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Зозо - Приказки си приказваш, ама и ти не си вярваш.
18
17
 
11
 
! Отговори
Чужденеца преди 3 месеца
С това разследване куката е спрял вливането на свежа пара в Сливен и държавата,сега ромите ще започнат пак от нас.*** кука,по добре да крадат в чужбина тук да харчат а не обратното.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ТУКА ИМА, ТУКА НЕМА - В каква родна икономика? Братле - тея са ПРИЗАРАЦИ! Как да ти го напиша, че да ме разбереш ?! ДРЕХИТЕ, котио се носят, масово са от техните магазини - 0 ДДС, 0 ДОД, 0 отчитане. Всичко е внос от Турция. Освен митничарите, друг пари не прави от тях. Дори сторителните материали са крадени понякога.
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Братовчедите на Сунак.
15
0
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Мдаа, а както го хвалите дали няма да го спипат кроманьонците останали без помощи?
14
9
 
11
 
! Отговори
ТУКА ИМА, ТУКА НЕМА преди 3 месеца
Излиза, че ромите са точили десетки милиони от UK и са ги вкарвали в българскатъа икономика - това се вижда от имотите на облаготелствани лица в България. Инсп. Васил Панайотов изглежда си е свършил работата много добре. Резултатът обаче е, че родната икономика е ощетена с десетки (или стотици) милиони.
13
20
 
7
 
! Отговори
Британски учЕн преди 3 месеца
Някой да подшушне на британските медии защо ги е издал - просто, защото не са си плащали рекета на когото трябва.
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 9 - Щото първо - това му е работата. Второ - В Сливен им е дошло не до гушата, ами 2 педи над главата от ромски своеволия.
11
25
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Предател!
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ОСИГУРЕТЕ МУ ОХРАНА - Брат ... Каква мафия, какви глупсоти приказваш - Инспектор в полицяита, извършил разследване - всичкит от маалата сега ще лежат в затора, имотите им се иземват и маалата в Сливен не смее да гънкне, защото в тая схема е имало още стотина парчета, а да не ти казвам, че в Сливен има хора точещи от Франция, Дания, Италия, Шевеция, Финландия и Нидерландия. Това са държавите, за които се знае.
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Виждате ли какви андрешковски коментари се появяват. Що ги бил издал - ние си знаем чу тука преобладават мошеници у нас, така че нищо учудващо. А този човек изобщо не трябваше да казват кой е, защото лошите хора ще го подгонят.