Устата срещу Джон Малкович: Подиграва се с българите!

Рапърът е против постановката му в Народния театър
21 апр 2024 14:19, Петър Бойчев
147
Устата срещу Джон Малкович: Подиграва се с българите!
Снимка БГНЕС

Рапърът Устата публикува протест в социоалните мрежи срещу пиеса на световната звезда в театъра и киното Джон Малкович, която той поставя у нас.

Ето част от скандалните думи на Иван Динев - Устата:

"Вчера попаднах на редица статии в официални български медии, че американският актьор Джон Малкович е провел кастинг в България за български актьори в пиесата, която той като режисьор ще постави в Народен татър „Иван Вазов“.

Дотук няма нищо лошо, дори напротив........но пиесата, която той планира да постави през месец Ноември е по творбата на Бърнард Шоу „Оръжията и човекът“, която съвсем открито се гаври с българите като нация и то по време на Сръбско-Българската война през 1885 година.

Бърнард Шоу е носител на Нобелова награда за литература но е „абсолютен невежа по география и история“ – това не са мои думи, а на самия него.

Нямам представа дали заради „шоуто“ в името си избира Българо-Сръбската война за действие на своята пиеса, но в нея въпреки непознаването на България и българите, което самият той никога не е крил, съвсем целенасочено се обижда българската нация от онова време с изтъкването на нелепи факти като това, че цял живот не се къпят, че в България има сериозна съпротива на сапуна, че домовете им са обзаведени безвкусно, че липсата им на хигиена ги прави варвари, че имат една единствена библиотека в цялата страна само с два рафта и няколко оръфани книги на нея.

С всички тези внушения в точно тази пиеса Шоу налага в световен мащаб представата за един мръсен и незаслужаващ уважение народ.

Тази пиеса не е превеждана на български език близо 130 години (първото и издание е през 2018та) и е забранявана многократно в световен мащаб. През 1903г е забранена във Виенския "Бургтеатър", а през 1921 година наши студенти освиркват "комедията" във Виена.

Където в последствие спектаклите са свалени от репертоара. Тогава Бърнард Шоу обвинява българите в липса на чувство за хумор и неспособност да се надсмиват над себе си. Разбира се не е прав, но мога да го оправдая, тъй като освен българския народ не е познавал и българската литература с творби като „Бай Ганьо“ и „Криворазбраната цивилизация“.

Проблемът с Бърнард Шоу тогава, а и с Джон Малкович днес, е че те се гаврят с една нация и нейните национални герои. Но най-големият проблем е за Директора на Народния Театър и за всички нас като българи – това ли трябва да аплодираме в салоните?

Замислете се чие име носи Народният Театър и какво е написал Иван Вазов по същото това време в „Новото гробище над Сливница“: "Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха..." А достойна ли е според вас тази пиеса за Народния театър? Знаете ли каква война е това за България?"

Иван Динев-Устата, който от няколко години се изявява и като стендъп комик, остана наскоро без виза за САЩ. По този начин му пропадна насроченото турне през април и май. Както е известно, миналата година той снима клип "Свободата на словото" в Москва. И вероятно това е причина да получи черен печат за Страната на Свободата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от Миш-маш
Методът 4-2-1 - предпочитаният фитнес режим на треньорите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Принципно кво е виновен Малкович, че българите не са се къпали та да му се сърдим? Но не вярвам сърбите по онова време да са били по-къпани.
42
10
 
7
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 3 седмици
Колкото до Малкович, той самият е от Балканите. И е страхотен актьор. Най ме изкефи като беше наемен убиец и срещу него беше Клинт Истууд. Няколко пъти съм гледал въпросния филм.
41
9
 
4
 
! Отговори
До 61-браво преди 3 седмици
А ти какво направи освен да раздаваш брависимости ? Нещо смислено направил ли си ? Всеки може да вика на воля"браво",една дума която може да се използва и за добро и за лошо ! Кажи ти какво направи за да не сме бедни ! За"браво"не се изисква никакъв акъл за да се изговори ! Каквото и да направи Малкович той е признат в целия свят,а нас ни сочат с пръст като най-проsти и не знаем какво трябва да направим за да излезем от този"свят"на простащината,с "браво" не става,а не смеем да опитаме с тояга !
40
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Устата не го имам за нищо, но в този случай е прав :)
39
6
 
19
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 3 седмици
Западът беше запад до ВСВ. Оттам насетне е една отвратителна култура насаждаща ужасен морал. И затова ще изчезне в небитието. Ще го погълне цунамито от афро - арабо- вълната. Ниска раждаемост, нихилизъм, джендърство и какво ли не. Бита карта. Колкото до къпането, бая са били скарани с хигиената и затова са били прословутите перуки бъкащи от въшки. Такава воня е било в Европа след падането на Рим. Били са много по зле от Халифата, и Далечния Изток. И сега Китай, Япония и Корея са много по напред.
38
6
 
29
 
! Отговори
Браво! преди 3 седмици
Браво! Може да е всякакъв, но е прав ,когато защитава България и българите! А вие "патриотите",които го хулите, какво нправихте за България!
37
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ПРОЧЕТОХ ЦЯЛАТА СТАТИЯ И ТЪКМО ДА Го похваля накарая чета - правил клип ли филм ли в Москва "Свободата на словото" и ми стана ясен, кой освен отявлен русофил ще иде точно там да прави филм !Жалко !
36
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Отличник "призната световна звезда" Кой тва? Щото на тоя пoмяp сравнително скоро излезлите му повъpни са 6/10 в imdb, демек не стават за гледане, камо ли за признаване или награждаване.
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не знам защо някои българи говорят лошо за българите. Все се надявам това някога да престане. Не харесвам "Бай ***" и съм против изучаването му в училище. Колко са държавите, в които във всяко село има читалище. Във всяко!
34
25
 
10
 
! Отговори
Отличник преди 3 седмици
Този бездарен баламурник от години се чуди как да провокира публиката (неуспешно), но когато призната световна звезда реши да направи нещо провокативно у нас - опищява света. Аре да ходи ВУстата да си прави дуетите с Азис и да мълчи.
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Никой:То да бяха само села. Те до преди 7-8 години "елитните" софийски квартали Симеоново и Драгалевци нямаха. Не съм много сигурен, но мисля че повечето вилни зони с вили за милиони край Варна още нямат.
32
4
 
15
 
! Отговори
Ухото преди 3 седмици
Устата да напише роман, усмиващ англосаксонците!
31
15
 
6
 
! Отговори
До 53 преди 3 седмици
Да бе НИЕ СМЕ НАЙ-УМНИТЕ, НАЙ-МОЖЕЩИТЕ, НИЕ И ПИРАМИДИТЕ СМЕ ИЗДИГНАЛИ И МУМИЯ ИМАХМЕ И ДНЕС ПАК СМЕ НАЙ, НАЙ, НАЙ БЕДНИТЕ ! Жална ни майка с топкова много "УМ" който имаме ! Цялата вселена се е завъртяла около нас.....
30
19
 
10
 
! Отговори
КокоБийч преди 3 седмици
Визи за подложки на братюгите не требе да се дават. Правилно са му отказали краварите. Псевдопатриотите никъде не ги тачат. Владолф сигурно и той скоро ще му забрани да оди у Раша. В Бирое да си стои да праи стенд-ъп пред войниците в Кольо Ганчево
29
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абсолютно прав е Устата. Адмирации! Холивуд е юдо масонски, а юдеите ни мразят, защото сме арийците и сме строили пирамидите и т.н.. Фалшифицирали са ни историята, за да блеснат евреите. Наща дума " фар" и думата " фараон" са една и съща дума, свързана с древната слънчева религия. Наще изрази " светило в медицината", " светило в изкуството" идват точно оттам. Да не говорим, че името на тоя холивудски куку завършва на " ич".
28
45
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
никой с нищо не се гаври вУста, просто толкова ви е акъла, това е просто една пиеса, иначе и във Франция има изкуфелници като тебе, дето се възмущават на сериала "ало ало".
27
34
 
25
 
! Отговори
Ъпсурдов преди 3 седмици
Рап чалгар станал извЯстен покрай дует със Софи Маринова, защитава Бг. културата...
26
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 40. Явно той има повече ум и чувство за достойнство от повечето т.н. "интелектуалци".
25
8
 
14
 
! Отговори
Америкосите преди 3 седмици
Не обичат свободата на словото. И са измислили закона за чуждестранните агенти.
24
11
 
33
 
! Отговори
Югокомунисти преди 3 седмици
Югокомунистът Малкович и неговата главна актриса в пиесата, която е известна съветска актриса, женена за руски милиардер, приближен до Путин... Сръбските мекерета, най-големият руски съюзник, отварят усти... Подигравка с народа ни и триумф на юго-сръбско-руския антибългаризъм