Премиерът на Латвия Силина: Русия е като непредсказуем алкохолик

Страната й укрепвала военната си мощ
9 мар 2024 09:17, Петър Бойчев
373
Премиерът на Латвия Силина: Русия е като непредсказуем алкохолик
Снимка БГНЕС

Министър-председателят на Латвия Евика Силина сравни Русия с непредсказуем "алкохолик" по време на дискусия за заплахите за сигурността от страна на мощната съседна държава, предаде АФП.

Запитана за потенциалните рискове за сигурността, Силина заяви, че Латвия "укрепва военния капацитет" на източната си граница с Русия. "Живеем до съсед, който, може да се каже, е като алкохолик или наркоман, чиито действия не можем да предвидим", каза Силина пред Латвийското радио. "Трябва да сме наясно, че живеем в съседство с Русия и Беларус", добави тя.

Латвия, която е член на НАТО и на Европейския съюз, има 214-километрова граница с Русия.  Това предизвиква опасения, че Латвия и другите балтийски държави - Естония и Литва, могат да бъдат следващите в дневния ред на Москва, ако тя спечели войната в Украйна.

През януари и трите държави се съгласиха да изградят нови защитни съоръжения по границите си с Русия и Беларус, съюзник на Москва, като се позоваха на необходимостта от възпиране и защита срещу военни заплахи.

Силина заяви, че руският президент Владимир Путин, който се очаква да удължи двугодишния си престой на власт на президентските избори следващата седмица, "се опитва да сплаши околните държави".

Миналия месец министрите на външните работи на балтийските страни заявиха, че предстоящият вот в Русия няма да бъде "нито свободен, нито честен", като осъдиха "тоталната репресия" на Кремъл срещу опозицията и независимите медии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Донецка посока. Подразделения на ВС на РФ са разположени на нови позиции в югоизточната част на Красногоровка. Руските бойци се подготвят за нова фаза на нападение и битки за изоставеният завод за ремонт на автомобили. Авио бомби ОДАБ-1500 с УМПК се използват активно срещу позиции на зомбираната по натовски стандарт биомаса, поразявайки зомбита , техника и укрепления. В Георгиевка има малък напредък. Боевете се водят в центъра на селището и на север от него.
45
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ракета "Искандер" удари хотел Big House в Чугуев, Харковска област. Хотелът отдавна се е превърнал в уютна казарма за нацистите и западните легионери. До снощи.
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Киев преименуваха улица в чест на Виктория Нуланд. Градският съвет, оглавяван от боксьора-политик Кличко, издаде резолюция за преименуването на улица "Чайковски" в Киев на улица "Виктория Нуланд". Трябва да се отбележи, че преименуването на улицата съвпадна с шумната оставка на Виктория Нуланд от поста заместник-държавен секретар на САЩ. Но сладкишите бяха вкусни? Западните политици отбелязват, че е лош късмет да станеш име на улица в Украйна.
43
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия започна масовото производство на най-тежката планираща бомба, хиляда и петстотин килограма, ФАБ-1500-M54. Според Bild ФАБ-1500-M54 тежи 1550 килограма, от които 675 kg е експлозив. Когато детонира, огненото кълбо достига височина от 20 етажа. Германското издание признава, че по-голямата част от зомбитата на киевският наркокартел загиват от използването на планиращи бомби, включително ФАБ-1500-M54.
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Министерството на вътрешните работи на Руската федерация обяви за издирване украинския фашизоид Евгений Родин, който е отговорен за нападението срещу Хлебозавода в Лисичанск, където бяха убити 28 души. В резултат на престъпния бандеровски удар от MLRS HIMARS по Лисичанск бяха убити 28 души, включително дете.
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия не е агресор, тя защитава своите интереси - заместник председателят на словашкия парламент Данко. "Руснаците са в тази територия с чувството, че помагат на своята нация... Заемането на страната на Украйна не е решение на проблема, тъй като само ескалира напрежението", каза Данко.
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Права е..
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Свиреп фашистки поглед на някакъв безлик политик
38
2
 
9
 
! Отговори
МВР незнаели преди 6 месеца
Мария Габриел - държанка на масов убиец!
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Така е . Пада , разбива носа и пак тръгва.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пудела лае, СВО си върви..
35
3
 
10
 
! Отговори
Хайде латвийски преди 6 месеца
Лъвове нападайте Русия! Всички 7 войници наведнъж ;)
34
3
 
7
 
! Отговори
Латвия би пратила преди 6 месеца
Войска в Украйна, но всички 7 войнициса на служба да пазят границата!
33
5
 
10
 
! Отговори
До 40% преди 6 месеца
От гражданите на Прибалтика са етнически руснаци..
32
2
 
11
 
! Отговори
Латвия преди 6 месеца
Е село маскирано като държава!
31
4
 
7
 
! Отговори
Латвия преди 6 месеца
Зло малко кученце ( чихуахуа)!
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е тия в прбалтииските дръжави първо половината са руснаци и второ са им го яли най много на колхозниците и за това ги хранят непрестанно и не искат и да чуят повече за тяхната мизерия.
29
3
 
9
 
! Отговори
А Латвия преди 6 месеца
Е като лаещ пудел!
28
12
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 6 месеца
Украйна така и не се разбра защо точно я нападна психясалото джудже. То не беше, че ще влиза в НАТО, че освобождавал някакви руснаци, че всъщност териториите са си били негови, накрая се спряхме на някакво нацисти че гонел. Интересно ми е, ако нападне някоя балтийска държава какво ще измисли плешивото ботоксово джудженце :))) И да не забравя, че те са член на НАТО
27
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Погледнете постовете по-долу,за да разберете,че никога не трябва да гласувате за Възраждане.