Как да се погрижите за банския си, за да става и за другото лято?

Прането и сушенето са от особено значение
31 юли 2023 22:28, Иванка Гъркова
8
Как да се погрижите за банския си, за да става и за другото лято?
IStockphoto

Банските костюми в наши дни са ушити от доста издръжливи материи. Някои дори предпазват от вредните слънчеви лъчи. Ала като ги купуваме, не всички мислим колко лета ще ги носим. Обикновено жените залагат на модните тенденции, докато мъжете - предимно на удобството и това как изглеждат в тях.

Ако почивката на море ви предстои или ще ходите на басейн, то е хубаво да си припомните няколко съвета за правилното поддържане на вашите бански. Става дума от намазване с лечебна луга, до излагане на хлор, сол, слънцезащитни продукти и жарките слънчеви лъчи. Въобще, от това как обличате вашия бански, до как го перете и сушите, зависи колко издръжлива ще бъде материята му. 
 
Всички поне веднъж сте обличали стар бански, който сякаш е на дупки, изгорели от слънцето, от които прозира кожата. Това се получава заради износването на материята и прекомерното й излагане на слънце, сол, препарати в басейните и други. Да не говорим за ластиците, които много лесно се прецакват, а понякога дори все едно се разтопяват заради прекаленото им експлоатиране. 
 
Как да се грижите за вашия бански цяло лято?
 
Пригответе се за пране след всяко носене
 
Определено не всички перат банския си толкова често, колкото трябва. Повечето басейни имат хлор, който се добавя, за да убие микробите. Но в много случаи той съсипва банските, дори и тези на по-качествени марки. 
 
За съжаление, потапянето във водата не е достатъчно, за да запазите бикините си свежи. Солената вода и хлорът могат да повлияят зле на текстурата на вашия костюм. В комбинация със слънчевите лъчи, тъканта се износва по-бързо.
 
Въпреки че водата със сигурност е част от проблема, тя не е единствената причина, поради която трябва да перете костюма си след всяко носене. Ако нaнасяте слънцезащитен крем, който е задължителен, неговите масла също могат да попият в костюма ви и да му причинят някои щети, сред които не само петна. 
 

Бански 2023 – Никол Шерцингер с перфектния модел

 

 

 

Горещото лято на звездите: София Вергара с неонов бански

 

 

 

Бански лято 2023 – Криси Тейгън избра плетен модел

Дори много възрастни хора препоръчват след като излезете от хлорирания басейн, да отидете под душовете. И след като се изкъпете хубаво, да натриете банските си със сапун и изплакнете добре. После вкъщи може да ги изперете по-качествено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сека годин кърпи по един парца и ши ти става. Ба ти тъпата статия.
5
0
 
3
 
! Отговори
Лесно е... преди 8 месеца
Мажете обилно и от двете страни с автоемайллак и солената вода не го бара, а най-добре с корабна боя. Така ше порите вълните като торпилата Посейдон на Путин.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не яжте като *** цяла година, за влезнете в него и другото лято?
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз от соца си имам един,ама доста се разтегна за над 30 години и вече е демоде или аутлет както му викат днес.Ще взема да си купя нов май....
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На пазара са се появили нов модел бански, които са надуваеми - хем не може да потънеш, а и по плажа не те е срам да минеш.
1
2
 
12
 
! Отговори
Бaй Kypти преди 9 месеца
Xogeтe gибиgюc, тъй нaй-goбpe ce naзи!