Тръмп иска революция на пазара на автомобили в САЩ

Той обеща да намали цените на новите коли средно с $3500
12 окт 2019 15:20, Екип на Automedia.bg
31
Тръмп иска революция на пазара на автомобили в САЩ
Снимка: архив, Reuters

Автомобилният пазар в САЩ се намира на прага на нова революция, след като президентът на страната Доналд Тръмп обяви намеренията си да увеличи интереса към новите машини. Засега не е ясно какво ще излезе от това, но намеренията му са напълно сериозни.

Тръмп настоява за приемането на редица мерки, които ще позволят средната цена на новите автомобили в САЩ да бъде намалена с 3500 долара, съобщи AutoMedia.bg.

Ако се отчете фактът, че Toyota Corolla например в базовата си версия струва минимум 19 600 долара, падането на цената е доста сериозно.

"Автомобилите са прекалено скъпи. Имаме намерение да намалим  цените им средно с 3500 долара, като едновременно с това ги направим не само по-достъпни и по-безопасни. Сега някои от тях са като папиемаше и се огъват много лесно при удар", обясни Тръмп, но не уточни точно какви мерки ще предприемат властите.

Президентът каза още, че активното купуване на нови автомобили ще позволи понижаване на вредните емисии. Едновременно с това от пътищата ще бъдат премахнати старите коли и това също ще окаже позитивно влияние върху околната среда.

Новини за автомобили четете на AutoMedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Който е умрялТова са коли за доста стабилни суми и масовият американец никога не е карал нещо с 500 коня под капака ...
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Дилъра ползва отстъпка от производителя, а както вече един е написал, няма как да ходиш до немско, френско или тн за да си купиш от производителя. Лесно се пише, по трудно се мисли..."Длъра, баце, си прибира 4 цифрени суми, за неща, които са автоматизирани до такава степен, че и 7 годишен ще се справи, но има едно силно лоби. Колата излиза за $18 000 от завода, но за нея даваш $30 000, а дилъра прибира 5000. И не, не ти "плаща" ни транспорт ни нищо ... Много е лесно, да се правиш
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3"До 1 И кво? Ще премахнат посредника и от флорида ще трябва да ходиш до Детройт да си купиш кола директно от производителя. "Моля те, не коментирай неща, които не знаеш. А и честно - ако се наложи да отида да взема самолета, да отида от "Флорида до Детройт", да купя колата, да наема някой, да я качи на камион и да ми я докара след два дена, ПАК ще спестя, а може и да е и пет цифрена сума, за по-скъпите модели....
23
2
 
4
 
! Отговори
х преди 4 години
Голяма пропаганда за новите автомобили се води на цялата Планета, абе като са толкова хубави и готЕни, що така се налага да се пропагандират ? Или май хората вече започнаха да се усещат, че е по-доре да си карат кола до 2006-та 07-*** и да не дават безсислени пари да поддържат новия урник, дето дори и без да се троши постоянно гълта пари, а кво остава като се троши.
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доналд, това е пазарна икономика просстако, цените не ги определяш ти. Ще намалиш цените колкото построи стената с мексико хехе
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Който е умрялМда, споменаваш автомобили които са само за направо и при това дървени. Има защо да струват два пъти по евтино, не мислиш ли?
20
1
 
7
 
! Отговори
Питър преди 4 години
До Ти да видиш..Точно обратното е, ако прочетеш текста. Явно новите коли му се струват афиф, затова щял да ги прави по-надежни и пр. А в случая на Тръмп, това може да стане само по най-идиотския начин. Да, старите коли на Америка са интересни, ама да си ги държат в музеи, а не да ги карат по пътищата :) Гълтат бензин като лами
19
0
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Ще внасят ли в САЩ Фолксвагени от Турция ?
18
11
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Старите коли са най хубавото нещо на Америка , а Тръмп иска да ги премахне.
17
8
 
9
 
! Отговори
Споменавам преди 4 години
Айде, сега да чакаме и Нобелова награда, за такива изказвания? Защото това си е едно мислене, но на глас. Да свалиш цената на нещо произведено, не означава, че му подобряваш качеството, правиш или дъмпинг или ставаш и ти конкурентно способен! Да не забравяме, че повечето хамерикански коли, са със завишена цена, не отговаряща на качеството им! На някои им липсват детските приказки и сами си ги разказват...
16
3
 
2
 
! Отговори
Той ще ти вдигне! преди 4 години
До фенкаАма после едва ли ще го дигне.:(
15
6
 
7
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 4 години
Сега някои от тях са като папиемаше и се огъват много лесно при удар", обясни Тръмп ...... Браво Тръмпи. Направи ги като танкове от "Кармагедон" , така че като минат през човек, стена или дърво да не се огъват. Изобщо .
14
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сравнете това с малоумието на датските ***,които искат от 2030г да забранята продажбата на автомобили с ДВГ в ЕС.И ще ви стане ясно къде хората са си избрали държавник да ги управлява и къде лобистки ***.
13
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп и тиквата са си лика прилика като две капки мастика, *** но упорити
12
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е *** като Боко и нищо умно ме излиза от него.Всичко е схема и далавера.Индивид който е забогатял от фалити на собствени бизнеси.Това е Трумпи.
11
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Тръмп нещо бърка. 60% от американците са с тегло 150 -200 кила. За такива баяти хора трябват големи коли, за да съберат големите им телеса. Няма как да стане евтиджоса!Няма!
10
3
 
4
 
! Отговори
Който е умрял преди 4 години
А, да. Пропуснах да спомена, че ако си направите изчисленията ще излезе, че немски автомобил от такъв клас и с такава мощност ще ви излезе почти двойно като цена у нас... Частите му също.И си има причина за това. Аз карам немски автомобили, въпреки че съм наясно с "предимствата" на американските.
9
3
 
18
 
! Отговори
Който е умрял преди 4 години
за американски автомобили - в автокъщата на Мишо в Делта Хил. Там има такива изпълнения на по 20-30 хил. километра, каквито нашите представители на марките не са и виждали. Те не се и предлагат в Европа.Dodge Challanger Hellcat и Demon по 600-800 к.с., Кадилаци SRT, JEEP SRT по 580 к.с., Мустанг GT и Шелби, Камаро, Вайпъри... А и там е един от най-добрите сервизи за американски коли у нас.E, за да караш такива коли обаче, си трябва на бензиностанцията да не гледаш колонката. Всичко е бензин.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Дилъра ползва отстъпка от производителя, а както вече един е написал, няма как да ходиш до немско, френско или тн за да си купиш от производителя. Лесно се пише, по трудно се мисли...
7
5
 
14
 
! Отговори
Ами, байно... преди 4 години
Като "папиемаше" са, защото трябва да абсорбират удара, за да не се наранят хората в двата автомобила, които са се ударили.Да не говорим, че това многократно намалява травмите при удар на кола с пешеходец. Да не забравяме, че всички шофьори сме произлезли от пешеходци.Иначе ако им намалиш цените с 7000 лв. и им отпадне мито-то за България, ерго и за целия ЕС - що да не си купи човек? Ама и частите да не ги чакаме 30-40 дни. Имахме навремето Grand Cherokee, та имам впечатления. Лоши.