Пике под въпрос за Ел Класико

Защитникът на Барселона напусна контузен срещу Спартак Москва
Обновена: 20 сеп 2012 15:09 | 20 сеп 2012 12:44, Георги Пешев
0
Пике под въпрос за Ел Класико
Снимка: Ройтерс

Проблемите за Барселона продължават, след като снощи в мача със Спартак Жерард Пике напусна контузен още след първите минути.

Според първоначалните прогнози става въпрос за травма на левия крак, която ще го извади от игра за 2-3 седмици, но това го поставя под съмнение за дербито с Реал Мадрид на 7 октомври.

Както е известно мачът ще пропусне със сигурност Карлес Пуйол, който пострада в сблъсъка с Хетафе миналия уикенд, така че Барса губи двамата си основни централни защитници.

На мястото на Пике снощи Тито Виланова пусна Александър Сонг и камерунецът се справи прилично заедно с Хавиер Масчерано, след като и в Арсенал понякога е играл на подобна позиция.

“Ако Пике не може да играе в дербито тогава ще погледнем към школата”, обяви треньорът след двубоя.

Марк Бартра и Андреу Фонтас са другите варианти да избор на централен бранител и почти сигурно още срещу Гранада в края на седмицата някой от тях ще се появи сред титулярите, за да получи възможност да натрупа известен опит и игрови ритъм в първия състав. Засега позицията на Масчерано изглежда гарантира.

Иначе за Пике имаше и добра новина, след като приятелката му Шакира потвърди официално в своя сайт, че чака дете от футболиста. Слухове за подобно нещо имаше отдавна и общо взето бе известно, че певицата е бременна.

Още новини за Барса и Реал Мадрид четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: БарселонаПике
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации