85 000 ваксини срещу новия Ковид идват през септември

Вече е активен вариантът "Флирт"
24 авг 2024 17:45, Стела Стоянова
57
85 000 ваксини срещу новия Ковид идват през септември
Снимка БГНЕС, архив

Ваксини за новия подвариант на омикрон пристигат у нас. 84 960 дози ще бъдат доставени през първата седмица на септември. съобщават от здравното министерство.

Очакват се препоръките на Националния експертен съвет по имунизации за ваксинацията срещу коронавирусна инфекция през есенно-зимния сезон на 2024/2025 г.

Ваксините са адаптирани към подварианта и разработени да реагират срещу настоящите доминиращи и нововъзникващи подщамове.

В момента у нас вече е активен подвариантът „Флирт", след като по-рано той се разпространи силно в Гърция. Атрактивното име обаче няма общо с идеята за фриволно поведение през лятото, а се дължи на съчетанието на първите букви на променените аминокиселини.

Само за седмица в средата на август броят на повалените на легло от коронавирус у нас бе над 500 души по данни на Националния център по заразни и паразитни болести. От началото на годината в страната са регистрирани над 7200 случая, но все по-малко от инфектираните правят лабораторни тестове.

Вирусът протича по-леко след серията мутации, през които премина с края на пандемията, но някои инфектирани, както и хронично болните хора продължават да са уязвими и често развиват усложнения. Новата партида ваксини е приложима на възрастни и деца от 6-месечна възраст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: ваксиниковид
Още от Здраве
Лунна диета за месец септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ковид *** получиха оргазъм от кеф ,че ще има нови ваксини.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще дупчат бебета на 6 месеца ????? За да пълнят гушата на бялата мафия....??! Тия сатрапи са за строг тъмничен затвор, без право на обжалване !!!
52
0
 
0
 
! Отговори
Пегаси преди 2 седмици
И умния вирос! Вече 4 г разиграва ! Още ли имя балйци да вярват че е кромид Освен ако нее синтетика или направо химия отгоре?.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Либералните общества тоз въпрос са го решили отдавна - "Интересът и благото на човека имат предимство над интереса на обществото или този на науката" Само че това е било във време, когато управляващите бяха, женени/омъжени, с деца, не бяха разведени, бездетни, бабоеби, гейчетаИлезбийки и прочие .. новата нормалност...
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да ме прощава Господ, но това нещо си е точно "резултат" от ваксината! Спрях телевизия да гледам, фейсбук нямам и съвсем скоро ще си взема телефон само с копчета.... Пфy...
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Може да лекувате себе си мислено, но както показва опитът, по-добре е това да се направи с помощта на словото. По време на лечението е необходимо да се съредоточим върху предаването на мислени заповеди на органите, да си представим съответния орган във въображението си и да влезнем вконтакт с него. Най - умното и чувствително е сърцето. То бързо възприема заповедите, но към него е трябва да се отнасяме приятелски и нежно. Червата са търпеливи и послушни. Черният дроб е лекомислен и глупoват!
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Френският Nouve1 Obs разкрил разликата между ваксините . Журналистите доказали, че в страната постъпили две партиди от препарата - 50 хиляди дози за важни персони и 94 милиона дози за редовните французи. Шпигел изяснил, че ваксината на IVAX Corp съдържат наночастици с неизвестно предназначение. Нано частиците били открити в три независими лаборатории...
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Длъжностните лица в Евросъюза получават ваксините, специално произведена в охраничена серия, без отровните живак и алуминий, не съдържат и адювента аквален. Обикновенните граждани, които не са роднини с Меркел и Саркози, получават пълния комплект живачно-алуминиеви стабилизатори.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На Иванчо май, не му стига акъла, че в Израел ваксината може да е коренно различна от другите такива. Пример: "През 2009 г. в Европа избухна скандал, след като беше открита разлика между партидите ваксини за "народа" и тези за "властта". Народните ваксини съдържат живак и алуминий, а ваксините за властниците не ги съдържат."
45
0
 
1
 
! Отговори
Пънчевь преди 2 седмици
"От началото на годината в страната са регистрирани над 7200 случая, но все по-малко от инфектираните правят лабораторни тестове". (за да разберат дали са болни) и затова "84 960 дози ще бъдат доставени през първата седмица на септември." Ъхъ. Добра логика.
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ваксаджиите: Айде бе, я да видим колко години България е била държана под ТУРСКО РОБСТВО? Как са оцелели тия, българите? Как са си запазили гените чисти? Защо турците са побелели след нас? Защо гените им са мешани? Нищо не знаете за нас българите, щот не носите нашият ген - българите сме солта на земята, без нас и бели хора няма да има, затова се опитват да ни унищожават от векове, но нас ГОСПОД НИ ПАЗИ!
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Маските, които носим са пълни със сополи, плюнки: пълна глупост е! защо го направиха задължително? за тормоз и да се разболяваме още повече! не се боцкайте с отровата им, ще се сдобиете с автоимунно заболяване, което ще съкрати живота ви! ако 1 време тия ваксини са минавали, то днес имаме обширна инфо и всеки разбра, че това е отрова! ще разиете автоимунни заболявания и то на 100%
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тия ваксини сегашните довеждат до автоимунни заболявания! така че дори и да сте "здрави" (здрав човек няма), то не си набутвайте на зорлем вируси в организма, атакуват органите ви, после ваще клетки (белите кръвни телца) започват да атакуват червените кръвни телца и органите.... започват ракови образувания на 100% !!! целта им е да редуцират населението... да ви разболяват зорлем, та да пиете после доживот хапове и да се бодете! да съкратят живота ви с 10-20 г. .... мдам!
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
АкоПаразитите са ви обзели - Рак или заболявания като пневмония, то не бива поне 2г да си слагате ваксини, защото ще се сдобиете с някое автоимунно заболяване и то на 100% .. Те са над 200 вида тия автоимунни заболявания..
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Според собствените аналогии на Модерна: 1) човешките гени се разглеждат като компютърен информационен носител (storage); 2) информационната РНК е, цитирам, софтует за управление (инструктиране) на информационния носител (ДНК); 3) протеините, произведени от "хакнатите" клетки и тъкани, са готови за използване приложения (applications).
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
иРНК технологията няма нищо общо с ваксините, но има много общо с генното модифициране. И на няколко места се набляга, че след като веднъж нано платфорамата е инжектирана (например с "ваксина" за дадено заболяване), впоследствие тя може да се (пре) програмира за всевъзможни "терапии" и на други болести.
38
0
 
6
 
! Отговори
Наврете си ги отзад преди 2 седмици
Хипохондриците, търчете за бустер!
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Производител на иРНК (mRNA) "ваксина" ризнава, че това е генно-модифицираща платформа, която не само не подсилва имунната ви система, ами старателно я заобикаля.
36
5
 
1
 
! Отговори
Минуващ преди 2 седмици
Нормални ваксинирани хора от столицата няма да седнат да коментират статия за кромид във вчера.бг. Единствено ненромалници, които вярват в измамата кромид, плоскозиемци, борци против джиендър идеологии, симпатизанити на вбъзраждание и вся остальная обезяна са тука. Чuба вашта лама!
35
2
 
11
 
! Отговори
Аз вече съм ваксинир преди 2 седмици
В Кауфланд има Флирт 250 мл за 4-5 лв! След три ваксинации по 250 мл /40 градусови Флирт се чувствам абсолютно сигурен! Малко боли главата, но е отлично! Моята препоръка - не на гладен стомах!