Как трябва да се храните, за да забременеете по-лесно?

Винаги избирайте здравословни и цели храни
20 сеп 2023 02:00, Михаела Лазарова
22
Как трябва да се храните, за да забременеете по-лесно?
Снимка: Istock

Зачеването понякога не е лека задача. Може да сте стигнали до решението да имате бебе, но нещата да не се случват толкова бързо, колкото ви се иска. За да ускорите този процес и да увеличите шансовете си за по-бързо забременяване, трябва да направите някои промени в храненето си.

Храненето е от огромно значение за подготовката на тялото за зачеване, защото от него зависят всички процеси в организма. Хранителните вещества, които постъпват в него, могат да окажат както положително, така и негативно влияние. Затова е важно как се храните, за да повишите плодовитостта си.

Как трябва да се храните, за да забременеете по-лесно?

Спрете да ядете готови храни

Пакетираните храни, готовите, полуготовите лакомства, всичко, което съдържа доказано вредни съставки (добавени захари, изкуствени подобрители, наситени, трансмазнини, хидрогенирани масла), трябва да бъдат премахнати от диетата. Те вредят на хормоналния баланс и протичането на метаболитните процеси.

Вместо тях избирайте цели продукти, сурови, които вие сами да приготвяте в ястията си. Така ще сте сигурни какво точно съдържа храната ви и ще можете да контролирате съдържанието и начина, по който е приготвена.

Включете храни, богати на фолиева киселина

За да стимулирате плодовитостта ви, вероятността гинекологът ви да включи прием на добавки с фолиева киселина е голяма. Можете да добавите още към общия си прием, като включите храни, които са естествено богати на този ценен елемент.

Сред най-богатите на фолиева киселина храни са бобови, зърнени храни, яйца, фъстъци, спанак, аспержи, зелени листни зеленчуци, авокадо.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Теоретични постановки!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хаха, като вица за имащия 100 деца, и търсещ лек срещу посявка! Лечител: Ти моркови ядеш ли? Мъжът: Ям!Лечителж: Стъргани ли са?Мъжът: Да!Лечител: А с жени спиш ли след това?Мъжът: Да, естествено, нали ям моркови!Лечител: Е, затова морковите не работят, не трябва да спиш с жени след като ги ядеш!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като начало трябва да спрат да гълтат това, което трябва да прави бебето.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вместо да плюе, да гълта
9
1
 
7
 
! Отговори
Навитак преди 7 месеца
Мише, по-важно за забременяването е какво правиш между храненията!
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
мъжете вече нямат качествен материал, жените са с объркани хормони, а най-големият проблем за забременяване си остава напрежението и стреса, след 10тина година тези които имат деца ще бъдат благословени
7
0
 
7
 
! Отговори
Жълтопаветник преди 7 месеца
Най добре е да сте веган, глутен фрее, препоръчително е да се приемат скакалци и бръмбари на прах защото са много полезни и да имате 5-6 бустера ваксина
6
5
 
8
 
! Отговори
Itso преди 7 месеца
Да се храни през кожения маркуч!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има връзка с природата, обичта и волята на жената и мъжа.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Учудващо в статията няма нито дума за консервантите. Например в някои оцети и вина слагат сулфити от които боли главата, разбира се с цел по-бърза и лесна печалба, а това че са вредни не ги интересува производителите. Аз ползвам оцет със сулфити само за почистване.
3
3
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 7 месеца
Събрали се вси светии да обсъдят как Дева Мария да забременее ,без да прегреши . Един предложил да се храни здравословно , друг предложил друго...а Свети Йоан рекъл - аз си мисля,че без е...ане няма да стане. Златни ти уста ,Йоане - възкликнала Дева Мария. Оттогава този светец е известен като Йоан Златоусти.
2
7
 
18
 
! Отговори
Напомняне преди 7 месеца
Какво ядене, да внимава мъжа до нея, когато качват стъпала. Хване ли се мъжът за парапета, значи след девет месеца, да чакат момиченце.
1
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не става с ядене, трябва яко мандръсане! Ама то от много джендарене вече не знаят и как се правят деца.