Кои са симптомите на рак на гърдата, различни от бучка?

Подуването на гърдите или само на едната гърда със сигурност е причина да посетите лекар
24 юли 2023 18:19, Михаела Лазарова
7
Кои са симптомите на рак на гърдата, различни от бучка?
Снимка: Istock

Ракът на гърдата е един от най-разпространените видове рак, които засягат милиони жени по света във всякакви възрасти. Той може да бъде напълно овладян и излекуван, ако бъде установен навреме. Именно заради това е от изключително голямо значение да сте бдителни и да следите за всякакви изменения, подсказващи за наличието на този проблем.

Много жени свързват бучката в гърдата като основен симптом на рак. Това коварно заболяване обаче може да се прояви по много други начини, което да забави диагностицирането му.

Кои са симптомите на рак на гърдата, различни от бучка?

Секрети от зърната

Изпускането на секрет от зърната на гърдите може да е признак на рак. Невинаги това е така, но ако се появи е много важно да се консултирате незабавно с лекар. Той ще определи най-точно каква е причината за появата на този проблем.

Промени в цвета и структурата на зърната

Ракът на гърдата може да остане скрит задълго, защото може да не се прояви под формата на бучка, а на изменения във вида, цвета и структурата на зърната. Те могат да станат по-тъмни, по-светли, по-набръчкани, да хлътнат на места.

Промените са различни и затова независимо какви са е от голямо значение веднага да потърсите лекарско мнение.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
Баба Гица преди 8 месеца
Недейте се подлага на йонизираща радиация от мамограми всяка година особено в по- млада възраст. Ще ви го причинят те. Кърмете си децата възможно най- дълго. Което не го ползваш - го губиш. Гърдите са да дават мляко единствена и незаменима храна за бебето ви. Формила от крава е за телета, не за човешки бебета. От формула бебетата стават яки като телета и почти толкова умни. А гърдите ви не могат да си изпълнят предназначението.
4
0
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 8 месеца
Онколог ли си?
3
3
 
0
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 8 месеца
Рак е общо понятие. Всеки вид рак си има име. Само на гърдата са 8 и повече вида. Някои се лекуват други не. Общо лекарство за рак няма.
2
1
 
6
 
! Отговори
... преди 8 месеца
Време е ВСЯКА ГОДИНА жените да имат преглед при мамолог! ВСЯКА ГОДИНА! Най-младата жертва на рак на гърдата в България е на 19 години! Обмислете тази възраст много добре! Всяка жена над 40 е потенциална жертва на тази болест. Ранната диагностика е единственото оръжие на всяка една от нас! ЕДИНСТВЕНОТО!!! И вече не говорим за ситуация "ако", вече говорим за ситуация "когато се разболея"!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Моята майка почина от рак на гърдата, беше само на 47 години! Отиде си през 1991 г., беше април месец, в края на февруари я диагностираха с рака, тогава медицината в БГ като че ли не беше много напреднала, лекуваха я в болница, изписаха я, за един месец и рака я довърши. Дори и гърдата не и бяха махнали.