Подходящи ли са сушените плодове за отслабване?

На пазара се предлагат множество такива готови десерти
7
Подходящи ли са сушените плодове за отслабване?
Снимка: Istock

Сушените плодове са една чудесна алтернатива на добавената захар. Те са подходящи за подслаждане на десерти и печива, и са особено предпочитани от хора, които се опитват да избягват рафинираните и добавени захари в храненето си.

На пазара се предлагат множество готови десерти, съдържащи сушени плодове и представяни като здравословни или като подходящи за отслабване. Но вярно ли е това наистина?

Подходящи ли са сушените плодове за отслабване или пресните са по-добрият вариант за тази цел?

Според WebMD, сушените плодове не могат да помогнат за загубата на тегло, въпреки че от друга страна са изключително полезни заради хранителните си качества. Отслабването определено не е една от ползите, които те носят.

Сушените плодове могат дори да доведат до повишаване на теглото. Те са с много по-високо съдържание на калории от пресните плодове. Освен това са и със значително по-високи концентрации на въглехидрати и захари. Тъй като са дехидратирани, съдържанието им на фибри също е по-високо. Ако консумирате големи количества сушени плодове, вероятността да се почувствате сити е по-голяма, но също така голям е и рискът да напълнеете.

Някои сушени плодове са по-калорични и по-наситени със захар от други. Така например сушените фурми са с много по-висок гликемичен индекс от захарта. Те са и висококалорична храна. Само в една сушена фурма се съдържат цели 66 калории. Това означава, че ако изядете една шепа фурми, това ще ви донесе допълнителни 400 калории към общия прием.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
НЕ преди 2 години
най-малкото защото Фруктозата е едно от най-вредните неща не просто за отслабване, но за човешкият организъм. Да не говорим, че Бялата раса, еволюционно не е яла никога фруктоза в плодовете си - всички плодове с родина Европа, а не мигранти донесени от други места са главно глюкоза, не фруктоза!
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подходящи са за диабет. Сладки до премала и пълни с консерванти. Ако искате полезни сушени плодове-сушете си дОма от градината на слънце. Купешките, ще ви убият.
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
при Кире Краварски кат няма друго и фурмата е кюфте