Как да бъдете енергични не само с кафе?

Правете упражнения в леглото сутрин
28 юни 2021 22:29, Михаела Лазарова
9
Как да бъдете енергични не само с кафе?
Снимка: istock

Ако се събуждате сутрин без никаква енергия и дори кафето не може да ви помогне, има няколко начина, по които да повишите енергийните си нива и да се чувствате добре през целия ден. Можете да превърнете тези трикове в свои дългосрочни навици. Тялото ви ще ви е благодарно.

Яжте пикантни храни

Лютите и пикантни храни имат повишен термогенен ефект. Това означава, че при метаболизирането и усвояването им се отделя повече енергия, а температурата в тялото се повишава. Това ускорява изгарянето на калории, но и отделя по-големи количества енергия, от което се чувствате по-бодри.

Яжте шоколад

Всеки обича шоколад. Превърнете консумацията на това сладко изкушение в начин да се справите с умората. Черният шоколад с високо съдържание на какао съдържа кофеин и флавоноиди, вид антиоксиданти, които повишават енергийните нива и ободряват.

Дръжте подръка пръчка канела

Канелата има свойството да повишава енергийните нива. Можете да я добавяте към напитки и ястия, а можете и да държите близо до себе си една пръчица канела, която да помирисвате, когато чувствате умора. Според изследване, цитирано от WebMD, уханието на канелата помага да се ободрите. Поръсвайте и следобедното си капучино с малко канела. Това ще ви даде допълнителен тласък, освен че ще балансира нивата на кръвната ви захар.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Люхни една дълга домошарка и си 6.
6
0
 
1
 
! Отговори
С ирландско кафе... преди 2 години
твоето кафе...ти си най-добре.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сомо дето не написахте че трябва да е цейлонска канела а не онзи масовия ментак виетнамско индонезийския който фаже е и вреден.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Късно - вече пих сутрешното кафенце.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кафето Недева енергия... напряга само Централната нервна система. Спрях кафето преди 2г и изобщо не виждам разлика. Напротив даже съм по балансиран. Преди пиех кафе ... после още едно ... вечер неспиш добре ... нервите са опънати..... изкуствена работа... спорт и вода това е.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокаин дава крила.
1
1
 
1
 
! Отговори
Перо Мъжкара преди 2 години
Сакакаш ли да го лапнеш и да му вземеш силата ...... ?