6 добри насоки как да преговаряте за заплата

По време на интервю за работа
12
6 добри насоки как да преговаряте за заплата
Снимка: iStock

Знанието как да преговаряте за заплатата си правилно преди интервю за работа може да ви осигури по-добре платена позиция.

Нека си го кажем. Интервютата за работа са натоварващи, а стресът и безпокойството могат да попречат на доброто представяне. Има толкова много неща, които трябва да запомните преди и по време на интервю за работа: вашия външен вид и отношение, как мислите, чувствате и какво казвате – всички те са важни. Все пак въпросите може да кръжат в ума ви като акули. Какво ще бъде интервюто? Кой ще го проведе? Ще мога ли да покажа най-доброто от себе си?

Кариерните експерти препоръчват на кандидатите за работа да предвидят, подготвят и изготвят стратегия за потенциални въпроси. Един от най-трудните въпроси е „Какви са очакванията ви за заплата?“ На някакъв етап от процеса на наемане, 57% от работодателите разпитват кандидатите за техните очаквания за заплати, според PayScale.

Експертите са открили начини, по които можете да предложите отговора, за да увеличите шансовете си да получите заплатата, която търсите и заслужавате. Затова е важно да подготвите умен отговор.

Шест насоки за отговор на въпроси относно заплатата можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от За да се разбираме
Кои са 12-те неща, които често забравяме преди почивка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма такова нещо бе! Всички обяви и конкурси /повечето/ е казано от-до колко. Разбирайте ако искате повече, не ми звънете и не ми пишете. На място се съобщава при какви случаи е "от" и кога ще получавате "до". На конкурсите, ако ви повикат на интервю ви съобщават същото. Това дето сте го превеждали на български е нещо мноого старо, едва ли приложимо дори на Запад.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На колене, на четири крака, краката на 9 и 15, вгз, и т.н.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българина е добър роб - работи за без пари. Но трябва да си внесем читави робовладелци, че местните прогониха хората от държавата.
8
1
 
9
 
! Отговори
Работя едно и също преди 1 седмица
В северна Америка 247 000 в зелено - годишна идвам тук , максимума ... 40 000 годишна в лева. Една и съща работа. Какъв е смисъла да работиш тук след като е 12 пъти по- ниско заплащането за едно и също време. Една година да си работил там все едно 12 години си работил тук !! Смятай какво разделение на стандарт има, за какво иде реч, и българите как обедняват зверски докато работят.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Който му трябвам знае къде да ме намери и
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Човек преговаря, когато има причини да иска тази работа и търси начин да има приемлива заплата!
5
2
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 1 седмица
Квартира плащай.
4
1
 
6
 
! Отговори
61 преди 1 седмица
На интервю въобще не се ходи ако компанията не е споделила диапазона на заплатата. Ако диапазона не е подходящ, няма нужда да си губите времето. След това ако се стигне до преговаряне за заплата "с нежелание" споделяте че сегашна ви заплата е малко по-висока от горната граница на обявения диапазон и че позицията им е супер но "за съжаление" просто не можете да се преместите за при тях. Фирмите обикновено одобряват вътрешно бюджет с 10-20% и ако ви искат ще се съгласят на заплата над диапазона.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
1300 лв. заплата в София, с висше образование от СУ, квартира ли да плащам, да живея ли
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Когато напускате работа гледайте да е в момент в който са нужни хора и фирмата ще загуби доста пари ако напуснете.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разговор за повишение на заплата: Аз - може ли да ми повишите заплатат дори символично. HR - нищо не зависи от нас. Аз - добре... след седмица две си подадох предизвестието