Николоски: Жп линия до София? Не, ще строя високоскоростна до Белград

България е далеч от реалността, твърди вицепремиерът на РСМ
Обновена: 20 сеп 2024 09:35 | 20 сеп 2024 07:00, Петър Бойчев
182
Николоски: Жп линия до София? Не, ще строя високоскоростна до Белград
Снимка БГНЕС

Вицепремиерът на РСМ Александър Николоски продължава със злостните нападки към България.

България е далеч от реалността. Българският и македонският народ са много близки, не е честно да се гради политическа кариера с натиск за унищожаване на един народ. Коридор 10 е с най-голям приоритет за Македония.

Това заяви македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски, за когото българите са "мизерници". Николоски обяви, че не е против изграждането на жп линия до България (част от Коридор 8), но няма да я строи.

"Не съм против изграждането на железопътна линия до България, но тя няма да се строи по трасе, което е неизпълнимо и твърде скъпо и по някакъв начин беше направен опит за корупиране на мен и премиера (Мицкоски)", каза Николоски.

За него много по-важна е високоскоростната железопътна линия Солун-Скопие-Белград, част от Коридор 10.

"Моят най-голям приоритет е изграждането на високоскоростната железница по Коридор 10, ние имаме голям интерес да изградим тази железница с високи технологии. Няма по-важен проект от този, защото той ще отведе страната в бъдещето.

Проектът е печеливш, а има и проект от 1978 г. за железница със скорост от 140 до 250 километра в час. Този проект не беше реализиран вероятно поради разпадането на Югославия. И той ще ни струва по-евтино от железопътната линия до България, някъде между 6 и 10 милиона евро на километър. Аз ще завърша този проект и той няма да бъде изграден от руска, китайска или индийска компания, аз ще го започна и ще го завърша, защото очаквам ВМРО-ДПМНЕ да има два мандата", отбеляза министърът пред Канал 5.

Той съобщи, че в Будапеща на 20 сертември ще се срещне с министрите на транспорта от Гърция, Сърбия, Унгария и Австрия. Акцентът на разговорите ще бъде изграждането на Коридор 10.

За конституционните промени и отношенията с България Николоски заяви, че "не е честно да се гради политическа кариера с натиск за унищожаване на един народ."

"Ако иска, ЕС може да реши проблема с нас и то за една сутрин или следобед, много по-силни държави от нас са поставени на колене. Какво правим с 14-те решения от Страсбург за македонското малцинство, които България не иска да изпълни?

Готова ли е София да не блокира Македония по време на преговорите? Ако е така, те трябва да се съгласят на конституционни промени с отложено действие. Каква е разликата, ако българите влязат в Конституцията сега или след няколко години? Украйна може да стане част от ЕС от нищото, а страните от Западните Балкани, които чакат и изпълняват условия, не могат.

Те (България) не проявиха минимално благоприличие, като не сложиха националния ни флаг. Сегашната официална позиция на България е далеч от реалността. Българският и македонският народ са много близки, не е честно да се гради политическа кариера с натиск за унищожаване на един народ", каза Николоски. / БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от Звезди
Ерик Робъртс официално сe извини на сестра си Джулия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Плутарх съобщава. че Деметрий Полиоркет говорел развален гръцки. Като младеж Деметрий е бил приятел с първият Митридат (Ktistes). Какъв език са говорели тези двама малдежи, когато живеели заедно в звора на цар Антигон около 320 г. пр. Хр.? Бил ли е този език гръцки, латински, или е бил готски, който всъчщност е гетски, славянски, с една дума български?
110
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Бат Бойко, дай газ! Седни в джипа и високоскоростно карай към Белград! Хвани всичкиМисирки за технитеСвирки и им оправи главите в тоя час. Бат Бойко, дай газ! Да започнат да пеят, че и те на Балканите живеят. Втрещи им в главите, че на Балканите живеят а не в Московската тайга!
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Бат Бойко, дай газ! Седни в колата и високоскоростно карай към Белград! Хвани всички *** за техните *** и им оправи главите в тоя час. Бат Бойко, дай газ! Да започнат да пеят, че и те на Балканите живеят. Втрещи им в главите, че на Балканите живеят а не в Московската тайга!
108
15
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 9 часа
Сега вече нищо не може да се направи. Известно време сърбите бяха в немилост заради заиграването с Москва и тогава беше шансът на България. Но сега Сърбия се коригира и България вече е никой. Не само ще ги приемат в ЕС, но и ще станат регионални лидери. А вие ще продължавате да миришете напиканите *** на полу иддийота, комунистически милиционер Бате Бойко.
107
0
 
25
 
! Отговори
Алекс преди 9 часа
Слабо,Николовски.Само до Белград.Поне до Луната опънете ж.п. линия.Да се знае какво може северното маке.Обаче ж.п. линията не е като бутафорните паметници от гипс и стиропор в Скопие.
106
5
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 9 часа
Коридор Номер 8 е една периферна отсечка, която няма НИКАКВО общоевропейско значение, за разлика от магистралите Север-Юг. България имаше шанс да развие Е-79, но банкянската торбъ с лаи на Бойко Методиев Борисов, се наду пи на Путин и Вучич и им построи магистрала до Калотина. И така вместо да се изплаща и да печели мостът Видин-Калафат, печелят и се изплащат сръбските магистрали. Това са фактите.
105
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Странни неща се случват не само в книгите. В музея на Капитолия в Рим човек може да види главата, ръцете и краката на това което някога е било колосалната мраморна статуя на Константин. Кой я е раздробил? Кога и защо? Какво е станало с тялото? Имало ли е надпис върху него? Историята се закрива и в момента се пише от Москва какви са българите живеещи на Балканите в област македония! Разделяй и Владей - принцип на Комунизма и Сталинизма!
104
0
 
20
 
! Отговори
Пак избива преди 9 часа
Огромни национални комплекси за малоценност!
103
0
 
10
 
! Отговори
Кат че ли Никойлоски преди 9 часа
Може решава какво и как ще строи?Тази държава даже няма право да реши сама как ще се казва!! Който плаща той поръчва музиката!
102
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Тези, които не вярват, че езика на Константин Велики е бил тракийски, известен като български, би направил услуга на историографията, ако само могат да покажат какъв друг език трябва да е бил той!
101
2
 
10
 
! Отговори
На тоя сигурно преди 9 часа
Зеленски му е кумир! Само съжалява че САЩ и ЕС не му плащат такива милиарди за всяване на омраза и разделение, все пак България не е Русия..
100
8
 
4
 
! Отговори
23452453234 преди 9 часа
Гърция, Сърбия, Северна Македония, Унгария и Австрия...Путин си е направил ос в средата на Европа. Е...скоро няма да я има.
99
1
 
9
 
! Отговори
Мижитурка преди 9 часа
Гради политическа кариера с атаки, обиди и всяване на омраза между два близки народа!
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Името, с което македоно-българите наричали себе си около трето хилядолетие преди Христа е било БЕЛАСЦИ, т.е хора живеещи на, или в подножието на планината БЕЛАСИЦА. Терминът ПЕЛАСГИ не е нищо друго освен фонетична адаптация на БЕЛАСЦИ в латинския език. Гърците след инвазията на Данайците са пишели тази дума ПЕЛАЗГОЙ. БЕЛАЗКИТЕ СА БЕЛИ ХОРА и от тях гърците заели АЗБУКАТА, която е общоприето да се нарича финикийска!
97
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Този политически труп има няколко дни живот преди да го принудят да си подаде оставката. Не бива изобщо да се докосваме до него, той само се опитва как да завлече някой друг със себе си.
96
1
 
24
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 9 часа
не знам що се занимаваме със северомакедонците изобщо ?!? Те са си сръбска провинция, а скоро ще станат албанска провинция. Тези хора винаги са били твърдоглави и си заслужават съдбата, просто не трябва да им обръщаме внимание !
95
1
 
7
 
! Отговори
expert преди 9 часа
Българския Народ не е близък с сърбите , които са се нанесли на БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ В МАКЕДОНИЯ! НО докато ние стоим , като боксова круша, Албанците ще ви ПРЕТОПЯТ и и го слагат мазно навсякъде :)))))))))))България ще се дистанцира още от РСМ , за да не пречи на ИЗБИСТРЯНЕТО НА СРЪБСКИЯ ОБЛИК! няма да има никакви обще проекти, посещения и т.н. !
94
2
 
11
 
! Отговори
Крундел преди 10 часа
ми да строят, ама проблема е, че парите ги дава ес и явно мънкедонците не са чували, че който плаща той поръчва музиката... т.е. ще строят с унгарският заем, който всъщност е китайски, честито на сърбоманчетата, китайски роби до гроб(че и след това), да питат африканците, ако не вярват...
93
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Какъв флаг бе сърбе? Вентилатор на червен фон! Гоце и Даме се въртят в гробовете си!за такива предатели като тебе"сатър" така казва Постол войвода!
92
1
 
26
 
! Отговори
ДАСКАЛ ГЕНЧО преди 10 часа
ГОЛЯМ ПРАЗ КАТО НЕ СТРОИШ ЖП ЛИНИЯТА.НАШИТЕ СЕГА ТРЯБВА ДА ТИ ЗАТВОРЯТ ГРАНИЦАТА КЪМ БЪЛГАРИЯ.ЕДНОВРЕМЕННО С ТОВА ДА ТИ СПРАТ ГАЗА.ПЪК ТИ СИ ГОВОРИ КОЛКОТО ИСКАШ.