Неизвестен уби трима на фестивал в Германия

Четерима са тежко ранени
24 авг 2024 08:40, Нели Христова
70
Неизвестен уби трима на фестивал в Германия
Снимка: БГНЕС

Издирва се нападателят, който уби трима души и тежко рани четирима при атака с нож в западния германски град Золинген, съобщи полицията пред CNN.

Нападателят се укрива и полицията разглежда инцидента като терористична атака, каза говорител на германската полиция. Полицейските служби използват всички налични ресурси, включително персонал и превозни средства, и е в ход мащабно издирване, добави говорителят.

Атаката е извършена на "Фестивал на разнообразието", който се провежда в града, което е тридневно събитие, отбелязващо 650-ата годишнина от основаването на града. Изображения и кадри от мястото показват няколко линейки и полицаи на мястото, както и хеликоптер, прелитащ над тях.

"Тази вечер всички ние в Золинген изпитваме шок, ужас и голяма тъга", написа кметът на града Тим Курцбах на страницата на Золинген във Фейсбук. "Всички искахме да отпразнуваме заедно годишнината на нашия град, но сега трябва да скърбим за загиналите и ранените."

Кметът отправи молитвите си към пострадалите, които се борят за живота си, и благодари на екипа за спасяване и охрана за помощта.

"Моля ви, ако вярвате, молете се с мен, а ако не, надявайте се с мен", каза той. Според уебсайта на фестивала, петък беше началото на тридневния "Фестивал на разнообразието", който ще включва музика, храна, представления и семейно забавление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от Русия
Руските танкове Т-90М интегрират нова система за активна защита Arena-M
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ООН е за закриване ! ООНпаразитна бандаШАРЛАТАНИ ! За 79 години наляха милиарди помощи в третия свят и ги размножиха десетократно, за да унищожават реда в цивилизования свят с тероризъм.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ООН е за закриване ! За 79 години наляха милиарди помощи в третия свят и ги размножиха десетократно, за да унищожават реда в цивилизования свят с тероризъм.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мюсюлманска гадове,в Германия са много милиони ,хранят ги лекуват ги евро и подаряват а те за благодарност гърмят с бомби и с ножове колят
61
0
 
1
 
! Отговори
Кольо кура преди 2 седмици
Туй е новото нормално Свиквайте. Колкото по бързо толкова по добре за вас.
60
3
 
0
 
! Отговори
JJIvanov Douser преди 2 седмици
JJIvanov 24/08/2024 at 10:37 amWarnings about BAD DEATH music terror trough SMART PHоNES !!!Внимание НЕ НОСЕТЕ СМАРТФОНИ и СМАРТ ЧАСОВНИЦИ..ЗАБРАНЯВА СЕ НОСЕНЕТО НА SMARtPHoNES И СМАРТ часовници по време на работа и в училищата..КАнЦерогенен терор!!ДА НЕ СЕ ПУСКА музика от СМАРТФОНи..Вече ползват обемно проникващо озверяващо обсебване Облъчвания озверяващ обем около свирещия уред се вижда като терористичен с леко затъмнение.. Озверяват се поени с пси активни нарко спец добавки. Озверя
59
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
прокуратурата няма ли да се намеси каква е ролята на меркел и неината коалицияс шолц наводниха европа с мигранти и сега ще си патят ами хората като дрематпо изборите такава е перспективата
58
0
 
9
 
! Отговори
Влади преди 2 седмици
Някой ще потърси ли сметка на баба Меркел за нейното : " Добре дошли!" на главорезите( все инженери, лекари и ядрени физици) от Близкия и Средния Изток???
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Жалко за погубените животи,дано Бог помогне на ранените да се оправят! Празнували са фестивал на разнообразието, а жертвите всъщност са следствие от това разнообразие! Всичко,което се случва в Европа е много,много тъжно и страшно!
56
0
 
6
 
! Отговори
ЩО ДА Е преди 2 седмици
НЕИЗВЕСТЕН
55
0
 
7
 
! Отговори
Еврогейец преди 2 седмици
Ядрените инженери на баба Меркел,трябва да бъдат толерирани.
54
0
 
8
 
! Отговори
МЯРКАТА ЗА НЕЩАТА преди 2 седмици
Струва ми се, че колкото повече своеволието, слободията и разврата се ширят в "райската градина", както я нарече Борел, на западните общества, толкова по-твърд, жесток и радикален отговор ще има. Нито едното, нито другото са хубави неща - КРАЙНОСТИТЕ не решават проблеми, а създават още повече. Но цялата работа, погледната по-безпристрастно, изглежда като една везна, коятто се "уравновесява" понеже е изгубила МЯРКАТА ЗА НЕЩАТА.
53
0
 
9
 
! Отговори
pb преди 2 седмици
Чакай да позная - млад мъж, ***, брада, бяла нощница, разправял нещо за акбар докато кълца хората... Мотив неясен.
52
0
 
4
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 седмици
Жа стане ,па то веке е станало кой не носи,нящо за самозащита ша го колат.Аъъ!
51
0
 
7
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 седмици
Тряаа са научите да одите въоружени. Тамка е спасението.
50
0
 
8
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 седмици
А , това са новите ' германци' на меркеловица. Ще свикнат. Лошото е, че искат навсякъде да допуснат тези м ъ рзеливци - д жихадисти. То ле ра стия
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как ще напишеш "четерима" ***, лeлко npocта!
48
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нормално евроатлантическо ежедневие.
47
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво се случва когато Инжинерите на Меркел, новоинтегрираните срещнат ЛГБТ_напаста свикнала всичко да и се дава и всеки да им целува краката? Битка, кой е най-толериран от БрюкселскатаИслямизиранаПедерастия. Ами атаки с нож разбира се! ЛГБТ-*** изкюлченяците сега ще протестират ли или не е политически коректно и никой не дава грантчета за протести срещу новите Афро_Европейци?
46
3
 
16
 
! Отговори
Един преди 2 седмици
Това не е важно , оставете ги тия новини, кажете нещо за oбpaтният пингвин. Това е най-важното.
45
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Англия едно същество от Африка изнасили 12-годишни английско момиче. Съдът оправда африканецът с цвят на кожата обратен на белия, защото не знаел закона. Не знаело съществото, че изнасилването е престъпление.