Урсула фон дер Лайен на прага на втори мандат

Ще се стреми към полово равновесие в ЕК
Обновена: 10 юли 2024 14:58 | 10 юли 2024 14:35, Инна Ангелова
61
Урсула фон дер Лайен на прага на втори мандат
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която бе предложена за втори мандат от Европейския съвет, отново ще се стреми към полово равновесие сред бъдещите европейски комисари. Информацията идва от говорител на ЕК на пресконференция в отговор на въпроси.

През изминалия мандат на Фон дер Лайен много държеше да има равновесие, със сигурност ще иска това и сега. Говорителят добави, че по-късно отново ще се говори в тази посока за постигане на целта. Той изрази надежда Европейският парламент да включи в дневния си ред за следващата седмица преизбирането на Фон дер Лайен.

“Засега очакваме потвърждение за дневния ред на ЕП за следващата седмица. Дано да има положително решение, след това ще пристъпим към състава на новата комисия”, добави говорителят, съобщава БТА.

През 2019 г. Фон дер Лайен поиска от държавите в ЕС да предложат по двама кандидати за еврокомисари - мъж и жена. Очаква се и този път тя да отправи същото изискване, а след това ЕП да подложи кандидатите на изпит и да ги гласува на пленарно заседание наесен. Очаква се ЕП да гласува кандидатурата на Фон дер Лайен на 18 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
24
 
2
 
! Отговори
Европеец с главно Е! преди 2 месеца
Не можем да си мечтаем за по-добър лидер на ЕК. Успяла жена, многодетна майка, в неравна борба между половете! Кога ли и България ще проима такъв лидер, а не е като да нямаме достойни жени - Надежда Йорданова, Лена Бориславова, но тук живеем в Средновековието! Дано Урсула се пребори и наложи напълно политиката си за силна и обединена Европа!
5
4
 
24
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 2 месеца
ЕС се управлява от хора,нямащи идея какво правят!!!
4
2
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
това е позор финансов одит на ек
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щот половото равновесие сред комисарите е най-голямият праблем на Европа! Качествата им нямат значение. Как не се хванат за съществените неща, па да свършат нещо от тях. Ами все някакви фантасмагории.......
2
1
 
9
 
! Отговори
Политкоректен преди 2 месеца
Мечтали ли сме някога?
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази ще довърши ЕС. Истинската разруха почна при Меркел