Макрон показа мускули, сравниха го с Путин

Франция се обезпокои от последната фотосесия на президента
21 мар 2024 20:29, Нели Христова
269
Макрон показа мускули, сравниха го с Путин
Снимка: БГНЕС

Публикуването на официални снимки, показващи как Еманюел Макрон удря боксова круша, беше посрещнато със смесица от похвали и ужас във Франция, пише The Guardian.

Снимките на френския президент, публикувани в Instagram във вторник от официалния му фотограф Соазиг дьо ла Моасониере, са оцветени в мрачно черно и бяло и показват президента със стиснати зъби и изпъкнали бицепси докато тренира.

Потребителите в социалните мрежи скоро започнаха да го сравняват с Роки Балбоа, докато други се усъмниха в момента на снимките, тъй като Макрон призова Европа да засили отговора си за войната на Русия срещу Украйна. Някои казаха, че снимките показват как той се готви да се изправи срещу президента Владимир Путин, който също обича да показва мускули и силен дух на официални снавки.

Женското списание Femme Actuelle описа снимките по-ласкаво, пишейки, че те показват "съпруга на Бриджит Макрон" с "решителен поглед, сякаш иска да се бие с опонента си… Той изглежда удря толкова силно, че бицепсите му изскачат изпод неговата черна тениска."

Други коментатори изразиха ужас от изображенията. Френският депутат от Зелените Сандроне Русо публикува отново една от снимките с коментара "Какво поражение за прогресивизма. И каква бедност в политическата комуникация."

Пишейки в лявоцентристкия вестник Libération, Джонатан Буше-Петерсен каза, че снимките са "доста обезпокоителен комуникационен избор" и каза, че би било за предпочитане снимката наистина да е продукт на нахален потребител на социални медии, както той предполагаше първоначално.

Ерик Ансо, професор по история в Университета на Лотарингия, написа в X, че снимките са "част от нео-популистката мъжественост, която харесват някои лидери днес, като се започне с майстора на жанра (досега) Владимир Путин".

Путин е бил сниман да лови риба, да стреля и да язди по голи гърди, да играе хокей на лед, да побеждава опонентите си на джудо и да се вози в танкове и подводници.

Макрон предизвика възмущение и със снимка, на която се излежава на диван с разкопчана риза, разкриваща космати гърди по време на предизборната му кампания през 2022 г.

Брижит Макрон разкри миналата година в интервю за Paris Match, че президентът се боксира два пъти седмично и преди това е позирал с боксови ръкавици, за да популяризира упражненията преди Олимпийските игри в Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки ден може да го сравняват с Путин, но сравненията няма да са в полза на Макрон )))
186
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чувала всеки може да го бие. Макрон да излезе на ринга срещу противник който отвръща. Тогава ще разбере и как Русия ще му отвърне.
185
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 205... Че то и софия е била малка махала с външни нужници когато Плиска, Търново, Преслав са били столици на България...
184
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мускули ама балони - въздух под налягане, надути с фотошопа, типично за въздуха под налягане, какъвто си е макарона.
183
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Егати хвалебствената статийка?! Всъщност в повечето западни издания открито се подиграват с Макрон, като дават негови снимки от басейна и от миналогодишната му почивка на море, където се вижда, че ръцете му са като клечки за зъби. Съответно, снимките с "мускулите му" са един нагъл и нахален опит да парадира с нещо, което не притежава. Съответно има множество колажи подигравки с него. А във Фейк БГ както винаги - неистина.
182
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
205, руската земя е огромна и по онези времене не е било възможно да бъде управлявана от един правител. Имали са няколко князе и няколко столици. През 1236 г. начело на Киевска Русь застава Ярослав, бащата на Александр Невский. Самият Александр Невский е князь във Великий Новгород. В същото време един от братята на Александр Невский е князь във Владимир. През 1238 г. Бату превзема Киевска Русь, разрушава Киев и бащата на Александр Невски бяга във Владимир /до Москва/, който е бил свободен.
181
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Макрон показа мускули, сравниха го с Путин". Кой го е сравнил с Путин, нела ли?
180
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Вчера в Харков руснаците поздравиха Микрон с помощта на "Искандер"". Не само Микрон поздравиха. И Дуда получи своите 2 карамфила. Руска ракета Х-59 удари харковска мебелна фабрика. 3 часа детонираха дивани и др. офисни мебели. След което започна изнасянето на неща увити в нещо, наподобяващо полски униформи. Та трескавото движение в Полша е двуяко.
179
6
 
9
 
! Отговори
И тоя преди 1 месец
Си мисли, че като говори за война ще му се вдигне рейтинга. Да де, но не сме 17, 18 век.
178
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нужен е мир, нужно е съзидание и строеж, търговия, отношения на равноправна основа!
177
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 188 абе рушка курвоВиж си поста и прецени сам(а), кой пръска омраза - "огледай се къде живееш.....русия била и тя европейска страна......бе ти нормален ли си? А омразата към русия е от векове, за кви олигарси повръщаш" . А що се отнася до Русия, няма за какво да я мразим, просто няма за какво, да не говорим, че ни е и помагала в трудни моменти или войни. Русия е стара европейска държава от много отдавна, преди повечето европейски държави да се родят изобщо.
176
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е слаба и не може да се бие. Затова сега целия свят ще й отскубне изкуствено взетия Сибир. Понятня ребята?
175
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 188 абе рушка курвоПублично беше пуснат документален филм, как руските еврейски олигарси, се молеха в писма до Путин, че искат да се върнат, но беше късно, може да ме обиждаш колкото си искаш , но това не си го измислям аз, а се е случило и са факти, аз дори не го знаех, нито знаех за тях, преди да изгледам филмите.
174
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен, Самия факт, че противопоставяте европейските държави една срещу друга, говори за безкрайната ви глупост, дано не ви вкарат в конфликти и запалят Европа, това не трябва да се случва и не трябва да се допуска, а Русия също е европейска държава, ако сте забравили, да ви припомня. Русофобията беше насадена от някои олигарси, които бяха изгонени от Русия, поради смяна на властта и заради грабежи и искаха да се върнат и отново да ограбват Русия, бяха руски евреи, избягали в Англия.
173
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера в Харков руснаците поздравиха Микрон с помощта на "Искандер". Някой знае ли числото на загиналите достойни френски войни при удара? Движението в Полша след удара, свързано ли е с извозване на 200/300 френски отановци?
172
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Франция няма нужда от Англосаксония с която води войни от 1000 години. Северна Италия +Швейцария и Белгия означава над 2 млн френска армия което ще е предостатъчно да размаже руските аматьори за няколко дни.
171
4
 
14
 
! Отговори
Нора преди 1 месец
Пълен френски рептил! Нагледен пример за френско петле на бунище!
170
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макрон да си види първо неговата си държава и я оправи, една от най-хубавите европейски държави в миналото, която е била пример за останалите държави, с богата литература, изкуство, наука, просперитет, се е превърнала в коптор! Въведи ред в държавата си, не гледай чуждото!
169
0
 
3
 
! Отговори
Who Cares преди 1 месец
До ВсекиПодготвя се за среща по вечерно време на бял чаршаф с половинката му...
168
2
 
2
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 167. Леко да се не сопне оня с токчетата и да се надене на геронтофиловия :))))))))