Джонсън обявява "зората на нова ера" в Обединеното кралство

Brexit – момент на национално възраждане и промяна
31 яну 2020 07:46, Елка Василева
29
Джонсън обявява "зората на нова ера" в Обединеното кралство
Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън ще приветства днес настъпването на "зората на нова ера" в речта си по повод излизането на Обединеното кралство от ЕС след 47 години членство в организацията.

Сутринта Борис Джонсън ще проведе заседание на кабинета в северния английски град Съндърланд, който първи подкрепи Brexit при обявяване на резултатите от референдума през 2016 година.

Речта на Борис Джонсън е насрочена за 22 часа по Гринуич или полунощ българско време – един час преди официалното излизане на страната от евросъюза.

Още по темата

Той ще подчертае, че „Brexit не е краят, а началото“ и че прекъсването на връзките с останалите 27 страни-членки представлява „момент на истинско национално възраждане и промяна“. От канцеларията на премиера заявиха, че той ще се опита тонът в речта му да е оптимистичен, а не триумфален, като подчертае нуждата всички да са обединени, предаде БНР.

Политически наблюдатели отбелязаха, че нищо няма да се промени незабавно, защото Обединеното кралство навлиза в „преходен период“. Повечето закони на ЕС ще продължават да са в сила, включително свободното придвижване на хора, до края на декември, през което време Лондон се надява да постигне свободно търговско споразумение с Брюксел.

Привърженици на ЕС се очаква да вземат участие в процесия „за сбогуване със съюза“ в 15 часа местно време в централен Лондон. По-късно брекзитиърите ще се съберат на площада пред парламента да отпразнуват настъпването на Brexit. Правителствените сгради ще бъдат ярко осветени, а знамената на ЕС ще бъдат свалени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия повлякоха крак, а примера може да бъде заразен и през следващите години погледите ще са вперени в тях дали ще пропаднат или ще тръгнат нагоре.
4
4
 
8
 
! Отговори
Червонец преди 4 години
Днес Борко ще се опита да ни излъже, че прекъсването на връзките с останалите 27 страни-членки е свършен факт. Аз виждам Brexit като едно салто мортале с преобуване на поизтърканите либерастични *** във въздуха.
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Зората на нова ера" по тези думи излиза, че англетата броят членството си в ЕС за тъмно и загубено време, а дали е така.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"зората на нова ера"! Гледай ти! Добре забравени лозунги и словосъчетания от татово време.
1
5
 
12
 
! Отговори
Червените ескадрони преди 4 години
"В утрото на светла ера, с факела на нова вера,идат бодри ескадрони с устрем горд и набег смел,а над тях, кат хищни птици, кат настръхнали орлици,спускат се и разпиляват гръм шрапнел подир шрапнел..."Вапцаха я.