САЩ не подкрепя използването на нейни оръжия на руска територия

Такова разрешение вече бе дадено от Великобритания
158
САЩ не подкрепя използването на нейни оръжия на руска територия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Вашингтон иска да помогне на Украйна да се защити, но не подкрепя удари с оръжия, произведени в САЩ, по руска територия“, заяви посланикът на САЩ в Киев Бриджит Бринк, съобщи „Свободна Европа“.

Украйна продължава да настоява пред западните си съюзници за оръжия с по-дълъг обсег. Партньорите се колебаят дали да доставят оръжия, които потенциално могат да бъдат използвани за нанасяне на удари на руска територия.

Володимир Зеленски заяви, че Киев няма да използва оръжия, доставени от чуждестранни партньори, за поразяване на цели извън границите на страната. Тези ограничения не се отнасят за оръжията местно производство, за някои от които се съобщава, че могат да нанасят удари дълбоко в Русия.

Още по темата
На въпроса как Украйна би могла да спечели войната, ако има ограничения от страна на САЩ за нанасяне на удари във вътрешността на Русия, Бринк заяви, че тази позиция остава непроменена от началото на пълномащабната инвазия.

"Първата част от подпомагането на Украйна да се защити е доставката на нашите оръжия и тези на нашите партньори, за да подкрепим усилията на вашите смели герои на фронтовата линия да си върнат териториите", каза посланикът.

"Нашата позиция от самото начало е, че не даваме възможност и не насърчаваме използването на нашите оръжия в Русия, извън територията на Украйна", добави тя.

Външният министър на Великобритания Дейвид Камерън заяви, че Украйна има право да използва оръжията, предоставени от Лондон, за нанасяне на удари по цели в Русия и че от Киев зависи дали ще го направи.

Неотдавнашната поредица от удари срещу руската петролна индустрия предизвика критики от страна на официални представители на САЩ, които дадоха да се разбере, че Вашингтон не подкрепя насочването на Украйна към петролни рафинерии.

Украйна отвърна, че смята руските рафинерии за легитимни военни цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Правилна позиция на Съединените Американски Щати. Украинците станаха безобразно нагли,а си спомняме всички великите им съветски претенции за ултрапроизводители на съветско украинско оръжие. Защо,след като имат достатъчно ресурси,не си произведоха оръжие,ли? Нямат акъл дори хляб да опекат.В Русия са същите. На САЩ им е ясно,че оръжието давано на Зеленски е оръжие давано на Путин. И естествено ,че е по-добре да се приеме позиция ,която ще попречи на Зеленски и Путин да обявят новият СССР.
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
29, вчера военните аташета на западните посолства посетиха изложбата на трофейна отановска техника на Поклонния хълм в Москва.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да бе,касетъчните в Белгород чии бяха?
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
33 ти глупав ли си ве, къв ероу,къв пейтриът, янките даже не могат да засекат като корееца стреля и вади и сателити в космоса. Чакат японците да им кажат по втората степен която намерят в морето.
34
1
 
0
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
До ашишаши, да не сипа кво е останало от ракията на киборда?
33
4
 
9
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
На приказките на сащ ,никой не вярва....
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
29 как къде, навсякъде бяха и в сирия и в афганистан и къде ли не. Такъв бой ви трепят че остана само да врещиш. Янките се изнесоха на бегом.
31
16
 
3
 
! Отговори
Коста Мутрофанов преди 1 месец
Мечкарите заслужават да бъдат ударени с ракети особено по Кремъл понеже там е гнездото с фашистки оси.
30
7
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен27 искаш да кажеш, че сателит, който е щел да падне, е паднал защото от никой невидяна и нечута ракета го е "свалила"? баце, айде поспри се с излаганията, имаш ли идея изобщо как работи тва нещо? единствените доказани прехвати на околоземна орбита до момента са на см3, пейтриът последна модификация и израелските ероу. а тва, че ти си чул, че на бръснаря брат му е казал че е видял как двама си говорят че имали познат чиято леля казала че киселото млеко е полезно, е смешно.
29
2
 
3
 
! Отговори
аши преди 1 месец
"ашингтон иска да помогне на крайна да се защити, но не подкрепя удари с оръжия, произведени в АЩ, по уска територия..............Как точно не ги крепи? Някой разбра ли нещо??? С нови 60 млрд.???
28
0
 
5
 
! Отговори
Ингилизите преди 1 месец
от ВСВ насам във война не са били, франчетата също. Онова поколение вече го няма. Ако мислят, че с наемници и слабоумни ще постигнат нещо - тяхна си работа.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Но България е готова на всичко!
26
8
 
3
 
! Отговори
до 23 преди 1 месец
Къде пък го видя целия асортимент -- АЗ старите стелтове и томаховки не виждам ни апачита ни ф-35 ! Вие путинофилите скрити комунисти се превъзнасяте че Русия сразила НАТО във Украйна ! Я си погледнете цървулите и се огледайте къде се намирате ! Украйнците сандър ви направиха и още могат !
25
3
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Страхъткое е "ръчната", изказване на посланика на сащ в украйна пред свободна европа, което го няма на сайта на свободна европа? ръчната ше бие народното читалище, в момента в който руснаците подпишат мир срещу космическа програма, и некой ще требва да отнесе пешкира за фейкове, пропаганда и разпалване на междунационална омраза. много гладни реактори и поддържащи дискусия ще ревнат
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
21 вервай си. Опорките не са "предимство" камо ли технологично. Руснаците свалиха един свой стар сателит с ракета която "технологичното ти предимство" обяви само за картинка. Впоследствие запада се посра и почна да цирика за екологии в космоса. Нищо не свали и не засече дори тази ракета.
23
2
 
7
 
! Отговори
Страхът преди 1 месец
Е силен. САЩ ударят ръчната. Глупостта също е силна. Франция и Англия дават пък газ. Скоро ще реват и молят за прошка.
22
4
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 1 месец
Франция и Англия като ударят руснаците те сами ще си оберат крушите от Африка и Азия !
21
4
 
3
 
! Отговори
Значи преди 1 месец
не одобряват и обстрела на кримския мост, че той от руска територия тръгва и през руски териториални води минава :) Иначе това са приказки само за пред медиите - "Виждате ли, ние сме за целостта на Украйна, но против война с РФ". Кого лъжат вече, не ми е ясно.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
17 по цели дни и нощи дрискаш глупости и опорки. Нито франция нито англия нито сащ могат да направят нещо. Десет години минаха, видяхме целият асортимент от прехвалените западни оръжия пропаганди и наемници. А Русия даже не е върнала ракетите в Куба. Или примерно не е въоръжила Мексико. Страх пере западняците и играят ва банк. Този път загубиха, а Русия още не ги е почнала. Остана им единствено да врещят по медиите
19
2
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен17 тва беше най големия блъф, да накарат руснаците да трошат ресурси за "непотопяемия самолетоносач", който е в обсега на всички възможни крилати ракети на въоръжение, и така да извъртят работата, че да е зона на конфликт, та да стрелят безплатно. кой е агресор - русия. "украйна има пълното право на самозащита". през това време на изток, всеки квадратен сантиметър, който може да даде поминък на рускоезичните, бива бомбардиран от вкс с фабове, щот имало укрепили се украинци.