Над 100 убити при израелската атака в Газа

Среднощна операция в град Рафах
12 фев 2024 08:55, Петър Бойчев
29
Над 100 убити при израелската атака в Газа
Снимка БГНЕС

Министерството на здравеопазването на палестинското движение "Хамас", което държи властта в ивицата Газа от 2007 г., съобщи, че при среднощната операция на израелската армия по град Рафах в южната част на анклава, която позволи освобождаването на двама заложници, са загинали около 100 души, предаде Франс прес.

Първоначално бе съобщено за близо 40 убити, после за над 50 убити, а сега в съобщение на арабски ведомството коригира бройката на жертвите на около 100, съобщи БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: убитиГазаИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Така се преди 3 месеца
прави, каквото търсиха в Израел тези *** го намериха !
26
1
 
5
 
! Отговори
Айде преди 3 месеца
айде! Каквото търсеха терористите, това намериха! Израел не отговаря на убийства и изнасилвания с цветя и меченца!
25
3
 
0
 
! Отговори
Демокрация с ракети преди 3 месеца
До Ужас..Светът не мълчи ни най-малко, мълчат медиите. Милиони протестират в САЩ, Англия, Германия, Франция, Испания, Италия , Япония и пр. В това число не включвам ислямския свят. Наскоро имаше протест в Лондон, най-големият който градът е виждал. Според организаторите са присъствали над милион души, според властите - половин милион. На другия ден Сонак летя за Тел Авив за да демонстрира подкрепата си за Израел. Това е истинска демокрация, като да събереш над 600000 подписа и да няма референдум
24
3
 
3
 
! Отговори
Осама Бен Гурион преди 3 месеца
Според Библията, Аврам щял хладнокръвно да убие собствения си син. Цар Ирод убил хиляди новороден. Ако това са легенди, то има една крепост в Израел - Масада, където евреите били обсадени от римляните. Там те извършват самоубийство, като първо убиват децата и жените си. В Газа убитите деца са десетки хиляди. Носят се легенди, че равините пият детска кръв ритуално. Та въпросът ми е - убийството на деца да не е някакъв еврейски народен обичай, нещо като чаената церемония в Англия, или нашето хоро?
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А при руска атака 7 (словмо седИм)
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Учели са се от най-добрите.
21
4
 
6
 
! Отговори
Добри учиници преди 3 месеца
Същото правеха фашистите през ВСВ с евреите,явно еврейте са научили много от Хитлер.
20
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Палестинците отидоха непоканени на техно парти в Израел, гориха бебета, клаха, изнасилваха, отвличаха, а после всички доволни хвърляха гьобеци на площада в газа върху телата на голите убити момичета. Е, Израел им прати диджеи на място да си продължат купона, само дето ООН плаща храната и пиенето.
19
7
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 3 месеца
Това си е етническо прочистване и готвено от Израел заселване на Газа с еврей,света е полудял и мълчи за това престъпление.
18
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Палестинците са арабския башибозук, събирани от кол и въже и ползвани да контролират светите земи от християните. Един с един не си приличат - има африканци, къдрави, руси, синеоки, дръпнати. След ВСВ, англичаните създадоха 20 арабски държави, а тия никой не ги ще, понеже арабите си знаят стоката. Държат ги само да правят постоянни проблеми в Назарет, Галилея, Самария. От 4 поколения живеят в Ливан, Сирия, Йордания - никой не им дава гражданство. Защо ли?
17
2
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Тая война ми прилича на някой филм за американски затвор, където надзирателите следят бой на затворниците и дебнат някой да не избяга .
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като гледам снимката горе, и от двете враждуващи страни са класически финландци по вид и по нрав. Няма да има мир там.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Египетския президент Сиси - военен и генерал, открито заяви, че няма нищо против Израел да поеме границата на Газа с Египет, за него е важно да не влизат джихадистите в Египет. Наскоро се запознах с историята в региона - палестинците са убили йорданския крал за благодарност, че йорданците ги приютяват, а после опитват да убият и сина му (сегашния крал). Йордан избива 25.000палестинци за седмица и гони всичките в Ливан, те там правят гражданска война
14
3
 
12
 
! Отговори
бесни кучета преди 3 месеца
и на слепите вече е ясно, че тече етническо унищожение, под благосклонния поглед на англосаксите.
13
1
 
12
 
! Отговори
Двоен аршин преди 3 месеца
Още ли обвинявате Русия заради Украйна,погледнете касапницата на евреите и нищо не им се случва.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази прекаленост на удара няма да доведе до нищо добро. За съжаление е и аргумент за терористите за собствена държава. Евреите явно не го разбраха и кога трябва да спрат битката за да спечелят войната
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Палестинците обаче не искат държава, а да унищожат Израел. Целият свят, заедно с ООН натиска за две държави една до друга, ама арабите правят други планове. Не са се спрели от 1947. А ООН прекрасно разбира, че там няма оправия, защото ислямът им ръководи ежедневието. Не някаква разумна логика, добросъседство и т н.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Важно ми е некоалицията, създадена от некрадци, в която не участва неетническата и немюсюлманска партия ДПС, подкрепят ли още безусловно Израел или взеха да се запислят на кого и как дават безусловните си подкрепи.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То на арабите не им трябва ни Израел, ни папата. Сами се избиват. В Сирия от 20млн останаха под 8, и то без кьорав евреин да има там, в Йемен са над 1.5 млн убитите. Вчера в Судан над 100 жертви. Гледах един египетски журналист - човекът сам си каза: достатъчно е да се видим какво правим сами в собствената си къща, правим същото и навън, затова европейците не ни обичат.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По принцип съм за мир и за създаване на палестинска държава за да спрат териториалните изменения в региона, но... Палестинците са си сами виновни, че след Ясер Арафат си избраха Хамас за ръководители. Евреите бяха постигнали мир с тях, но... Хамас убиха с нищо виновните купонясващи евреи по най-жесток начин и сами създадоха случващото се днес. Жаля палестинците, но докато Хамас не заявят официално, че напускат Палестина оправдавам и евреите, въпреки, че се държат зле с палестинците.