Нова висока сграда ще изникне в широкия център на София

Разрешението е до метростанция "Опълченска"
2 мар 2024 13:55, Петър Бойчев
21
Нова висока сграда ще изникне в широкия център на София
Снимка БГНЕС

Главният архитект на София Здравко Здравков е разрешил проектирането на поредна много висока сграда, съобщи сайтът CityBuild. В този случай тя ще се появи в широкия център на столицата - на самото кръстовище на бул. "Тодор Александров" и ул. "Опълченска" в район "Възраждане", непосредствено до един от входовете на метростанция "Опълченска".

Според кадастъра теренът на бъдещото строителство е близо 2,2 дка и е частен, а предназначението му е "за административна сграда, комплекс".

На 26 ноември м.г. Здравков одобрява промени в подробния план на мястото и преотрежда парцела за "смесено предназначение, търговски площи и подземни гаражи". Само месец по-късно той издава виза за проектиране на смесена сграда с 5 подземни нива за гаражи. Визата е издадена на 28 декември м.г., между почивните дни за Коледа и Нова година.  

Бъдещата сграда вече разполага и със сайт, чрез който имотите в нея се продават. От сайта става ясно, че тя ще е висока близо 70 метра, като ще има 22 етажа. Разгънатата й застроена площ ще е близо 34 дка, от които 11,1 дка ще са апартаменти, а 8,2 дка ще са за офиси. Отделно в сградата ще има магазини и ресторант. Предвидените паркоместа са 183 бр.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Жълтопаветник преди 2 месеца
Спрете да ми наричате Опълченска и Възраждане център. Мерси!
15
1
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
Спор мен нищо няма да построят или по скоро ще започнат но няма да го довършат Подобен род сгради не се рентират вече Честит празник . Празник,който дължим на Русия и руското оръжиеРедакцията не се сеща да ни го честити празника ,но нищо Отново :Честит празник . Празник,който дължим на Русия и руското оръжие
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А как се живее и се работи на такова място. И 8 ката стъклопакети да сложите шума и мърсотията и отровните газове от колите ще ги сервирате всяка секунда на хората които ще живеят там. На кръстопътя на два булеварда с по шест платна не бих стоял и 5 минути ако не съм принуден.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А после им пречели 8-10к "стари" коли. Ами стройте още всоки сгради, съвсем да няма течения в София.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На две крачки от мола и на още няколко от едно друго разместено нещо. И все бизнес сгради. Къв е тоя "бизнес" като никакъв го няма, ама му се строи, та строи. Нацвъкахте Солни пазар с небостъргачи, сега нацвъкайте и ПСА и небостъргачите винаги в центъра. Стройте в Люлин 25 или Дружба 30. И друго - на мястото на мола трябваше да е спортна зала, не я направиха, че много подпочвена вода, водата обаче за мол не им попречи.
11
0
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
категорично против паркинг към метростанцията и останалото много дървета закислород никакви сгради повече
10
0
 
14
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Честито на софиянците. Вече всичко им е уредено, не липсват зелени терени, нито паркоместа, въздух. Пей сърце. София вече ще има облик на световна столица. Но пак се чудя, как винаги така наречените апетитни места се оказват в частни ръце. И с колко забогатяха тези, които дават разрешителни за грандиозни строежи.
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изключително голямо разочарование. Презастрояването и сега прави живота ни гаден.Трафика , опашките , липсата на разстояние м/у сградите , липсата на зелени площи .София се превърна в гето.
8
2
 
28
 
! Отговори
Али Реза преди 2 месеца
Така ще бъде. Демократите - епилирани и татуирани ще гледат от високите етажи на лъскавите сгради докато афганистанци и сирийци щъкат из града
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще изникнат хиляди нови сгради. Няма да е само една. Докато всичко между Витоша и Стара планина стане бетон!
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Продължаваме презастрояването!!! Недоносения общински съвет и кмет с прародители генерали от ДС и той ли е от Герб?
5
0
 
28
 
! Отговори
Истина преди 2 месеца
22 етажа и само 183 парко места, трябва да са минимум 1830 на това място!
4
0
 
35
 
! Отговори
КО Тана преди 2 месеца
Нали нямаше да има високи сгради в центъра?
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Kyфapмeнът нa ДC-тo шe *** oт виcoko...
2
3
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 2 месеца
Тролчета, тоя архитект е на ГЕРБ, не винете друг освен мафията
1
3
 
30
 
! Отговори
Продължаваме застроя преди 2 месеца
Продългаваме Презастржяването, съкратено ПП.