Гръцката OTE продава Globul и Germanos

До 2 години компанията ще трябва да плати дълг от 3,4 млрд. евро
23 юни 2012 15:32,
116
Гръцката OTE продава Globul и Germanos
Снимка: Ройтерс

Гръцката компания OTE планира да продаде българското си подразделение Globul, за да подпомогне рефинансирането на дълг на стойност 3,4 млрд. евро, съобщи Ройтерс, като уточни, че падежът на задълженията настъпва през следващите 2 години.

„OTE обмисля възможната продажба на подразделенията си в България Globul и Germanos Telecom Bulgaria и планира да започне необходимите процедури“, посочват от гръцката компания в свое прессъобщение.

По данни на Ройтерс Globul е вторият по големина мобилен оператор в България с пазарен дял от 36% и потребителска база от 4,3 млн. души.

Още по темата
Анализатори в бранша вече бяха отбелязали, че турската телекомуникационна компания Turkcell вероятно се интересува от придобиването на Globul, след като през тази година вече прояви интерес към закупуването на потъналия в дългове трети български мобилен оператор Vivacom, преди евентуалният купувач да се откаже от сделката.

OTE, в която Deutsche Telecom притежава дял от 40%, обяви сериозна печалба през първото тримесечие, но само благодарение на продажбата на дял от 20% в сръбския оператор Telecom Srbija.

Бившият гръцки монополист, който е и най-големият телекомуникационен оператор в Югоизточна Европа, губи клиенти, след като мерките за строги икономии се отразиха неблагоприятно на потребителите в Гърция и Румъния, двата най-големи пазара за компанията, а част от тях преминаха към нейни конкуренти.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: продажбаGLOBULOTEGermanos
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Една ракия за админа че се изпоти !
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е кво ше забранявате ли коментарите или не ?
43
4
 
0
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
А мобилен нет имаш ли включен в пакета? Ако има и нет въпреки че е бавен но става за четене с опера мини тогава БОБ е супер. Ако е верно, че 1000 безплатни минути са към всички оператори разбира се... Аз това казвам нито съм на работа в Глобул нито искам да ги рекламирам но таксата ми е 12,80 с хиляда мин. към Глобул имам 10 безплатни смс към глобул и моб.нет който ползвам постоянно.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да живее свободата на словото!
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е това е то коментари = 0Пишете под статиите БЕЗ КОМЕНТАР!
40
1
 
0
 
! Отговори
Теxas преди 12 години
Ай стенд ълоун,айм нат дайинг фор ит...
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Виваком разказаха играта , сега и Глобул ще разтурят, М-тел сами си отрязаха клона с фалшиви сметки и лошо отношение. Цялата икономика е такава. В интересни времена живеем.
38
3
 
9
 
! Отговори
Еми... преди 12 години
До ДРАЗНЕЩИЯ ***, РЕКЛАМИРАЩ БОБ - айде стика - разбрехме, че работиш за БОБ като "продавачка", ама спри да го буташ на всяко второ мнение с различни псевдоними. Който иска БОБ ще си вземе и без да ми обрисуваш детайлно - картинката е ясна! Колкото до турците - поне са ни близки като манталитет... и точно затова е най-страшното - бягай далеч от балкански тарикати, бяха гърко-българи, сега турко-българи. Ще има игри пак яко.
37
2
 
9
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
Печелиш кому оная работа че не разбрах?
36
1
 
0
 
! Отговори
Теxas преди 12 години
На мен най-интересни винаги ми са били фалшивите пари,5 заека
35
3
 
4
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
А забравих,имам и 500 есемеса къв всички оператори!
34
6
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Пич написах 1000 минути къв всички оператори.Факт за 14,90лв имам 1000 мин към всички оператори-Мтел,Глобул,Виваком!Намам договор със срок и каквито и да е било обвързващи условия.И трябва да те уверя,че всички около мен преминаха на БОБ,прехвърлиха си номерата и зарязаха другите оператори.
33
15
 
7
 
! Отговори
Осман преди 12 години
Че вие отдавна сте наш вилает.......
32
5
 
7
 
! Отговори
About BOB преди 12 години
БОБ не е на Мтел , както вие казвате... БОБ с и съвсем отделен оператор , просто ползва мрежата на Мтел , тъй като не е изградил своя .
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Грабул откраднаха милиарди левове от надписани сметки на българите.
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе да фалира всичкоо.. :) нас какво на грее? дреме ми на патката ! Всичко да фалира .. и хората и държавата.. :)
29
0
 
5
 
! Отговори
До 21 преди 12 години
Има хора с по две карти на едната и на другата компания затова се получават тези проценти. Но все пак са ги и надули малко :-)))
28
4
 
10
 
! Отговори
Мобифон преди 12 години
Честито на абонатите на Глобул - скоро ще влязат в Турски сериал...хахахахаха
27
0
 
4
 
! Отговори
До 27 преди 12 години
Някакви данни да споделиш? Странно е в страната на Blackberry да е скъпо. Не че не ти вярвам, но ми е интересно за какви цени става дума.
26
3
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
Към всички ли или само към БОБ? Защото аз съм на Глобул и имам хиляда към всички в Глобул и моб.нет без ограничение и таксата е 12, 80. Само да добавя, че съм обвързан с договор.