Спокойно лято за пазара на имоти, повече яснота в края на годината

Очаква се цените на жилищата да продължат да падат с по-бавни темпове
4
Спокойно лято за пазара на имоти, повече яснота в края на годината
Снимка: БГНЕС

„Спокойно лято“ за пазара на недвижими имоти у нас от гледна точка на динамика и повече яснота за това дали сме прескочили спада като обем сделки и движение на цените в края на годината очаква изпълнителният директор на консултантската компания Colliers International България Атанас Гаров.

В средата на годината вече започнаха да се появяват отделни индикации за появата на баланс между търсене и предлагане, но те все още са откъслечни, коментира Гаров на пресконференция днес, на която бяха представени докладите на компанията за развитието на българския пазар на имоти през първото полугодие.

Очаква се тези индикации да станат по-масови през последното тримесечие и тогава ще може да се говори и за тренд, допълни той. Именно оформяне на тенденция очакват и инвеститорите.
 

Вижте още 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
много се ядосвам като излезнат такива псевдо експерти да изразяват мнение. А най-*** е, че масата вярва на подобни изказвания, и по този начин такива експерти всъщност контролират пазара на имоти в България...аз съм в тази сфера, и мога да твърдя, че пазара живна и продажби има. Момента е подходящ за купуване, и неподходящ за продаване, предвилидливите хора купуват сега...
2
0
 
0
 
! Отговори
Кирил Софииски преди 15 години
Спокоино лято е много меко казано ! Умряло лято на пазара е по-точно.Вижте какво става и на цени от 300 евро за квадрат в София купувачи няма!Или както казват арабите -мафи. Или пък ***- купувачи на най.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Това се очакваше при това свръхстроителство и свръхпредлагане, само дето хората не могат да си позволят купуване на жилище.И, агенциите за недвижими имоти да вземат да намалят малко квадратурата на предлаганите апартаменти, какво е това нещо- мой приятел си купува апартамент 80 кв. (голяма стая+ спалня), моето жилище също се води 80 кв.(3 стаи+ кухня).