Брокери очакват фалити на 3 хил. агенции за имоти у нас през 2009

Ще бъдат засегнати предимно малки фирми
14
Брокери очакват фалити на 3 хил. агенции за имоти у нас през 2009
Снимка: Булфото

Около 3 хил. агенции за имоти в България се очаква да фалират през 2009 г. от общо регистрирани в страната около 5 хил., прогнозира на пресконференция днес Оник Латифян, изпълнителен директор на компанията за недвижими имоти Century 21 - България и Македония.

Ще бъдат засегнати предимно малки фирми, като има вероятност без работа да останат около 7 хил. души.

Латифян базира прогнозата си на очаквания на компанията за спад на броя сделки с недвижими имоти в България от 12,48% тази година до общо 262 648.

За миналата година очакванията са окончателните данни да покажат, че общият брой на сделките се е понижил със 7,8% спрямо 2007 г. до 300 100, като основен фактор за това понижение ще бъде последното тримесечие на годината. За него прогнозата на брокерите е за 20% спад на сделките.

Вижте още
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
vi преди 15 години
ako ne ti stawa ne tozi na`in
12
0
 
0
 
! Отговори
gapv преди 15 години
Imena ???? ili si govori6 samo kolkoto da ti trakat zabite! Ne mi govori za korektnost v tozi bran6 i nai ve4e v BG sme6en si !
11
0
 
0
 
! Отговори
realtor преди 15 години
Не може да се прави обобщаващо изказване за всички фирми в тази сфера. Макар и малко, съществуват такива които са коректни към клиента и предлагат качествени, професионални услуги.
10
0
 
0
 
! Отговори
BROKER ;-) преди 15 години
те са като застрахователите.... може и да нямаш проблеми но се застраховаш....Когато изгорите с измамници и не получите жилището за което сте предплатили ще се сетите за брокерите ....
9
0
 
0
 
! Отговори
nekoisi преди 15 години
1. - 13:56 - даОт: елиами крайно време бешехахахах, да и аз така мисля, много си правааман от *** дето ти взимат парите за почти никаква работа...
8
0
 
0
 
! Отговори
ikon преди 15 години
Da falirat dano ,te i bez rabota da ostanat ,dosta pari4ki imat v zapas
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От моя опит с брокерки при наемането на жилище мога само да кажа: брокерите са ***, които гледат да се мушнат между клиента и собственика и не отчитат никакви пари. Те с нищо не допринасят. не ми се говори
6
0
 
0
 
! Отговори
брокер преди 15 години
Фирмите сменят брокерите,по простата причина че не дават комисионни.Брокера работи като теле,шефа се появява на подписването на договора и прибира комисионната.И от там започва едно мрънкане,овъртане и накрая за брокера един наплюнчен.Айде живи и здрави
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Естествен подбор,отдавна трябваше да стане!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
firmite li smenqt brokerite ili obratno
3
0
 
0
 
! Отговори
GGG преди 15 години
"Защо точно подобен род фирми си сменят брокерите всеки месец?".------taka si e
2
0
 
0
 
! Отговори
брокер преди 15 години
Искрено се надявам да фалират франчайзинг ползвателите на Century 21,ERA,Address,Mirela,Colliers и всички други изнудвачи,които си мислят че те са най-добрите на пазара и искат безбожно високи суми заради едно име.Само че клиентите не са глупави.Името не означава качество и коректност.И да Ви попитам:"Защо точно подобен род фирми си сменят брокерите всеки месец?".И креватните брокери да фалират,да не си мислят че тях ги обичам.
1
0
 
0
 
! Отговори
ели преди 15 години
ами крайно време беше